Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 07

„Šiaulių“ ambicijos LKL čempionate – su nauju treneriu būti šešete

Rugsėjo 7 dieną, ketvirtadienį, krepšinio komanda „Šiauliai“ surengė priešsezoninę spaudos konferenciją, kurioje atskleidė klubo bei komandos naujoves ir tikslus.

Spaudos konferenciją pradėjęs buvęs „Šiaulių“ treneris, dabar klubo garbės prezidentas, Antanas Sireika atsinaujinusiai komandai linkėjo sėkmės, o naujajam treneriui iš Latvijos Nikolajui Mazurui simboliškai dovanojo vardinę trenerio lentelę.

„Noriu perduoti kuo geriausias mintis naujam treneriui – ko geriausios kloties jam. Grįžta linksmos, geros Šiaulių krepšinio tradicijos, – kalbėjo A.Sireika. – Teko pamatyti pora rungtynių, mačiau komandos sudėtį, viskas nuteikia optimistiškai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Antanas Sireika
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Antanas Sireika

Donatas Slanina, „Šiaulių“ klubo direktorius, dalijosi, jog naujam sezonui pasiruošimas prasidėjo nuo komandos identiteto išgryninimo.

„Analizuodami žvelgėme į praeitį, žiūrėjome kaip buvo formuojamos komandos ir stengėmės iš ten pasisemti tai, kas anksčiau buvo „Šiauliai“ – su deriniais, su iškovotais bronzos medaliais. Identifikavome tam tikras savybes – tai yra energija ir ambicija, troškimas ir tikėjimas. Visos šitos savybės buvo kertinės tiek formuojant trenerių štabą, tiek formuojant žaidėjus“, – teigė D.Slanina.

Šiemet „Šiaulių“ klubo tikslas yra integruoti jaunus žaidėjus. Vasaros metu su komanda treniravosi penki, o po to buvo išgryninti trys jauni žaidėjai, kurie įtraukti į galutinį komandos sąrašą.

„Komanda yra jauna. Suprantame, su kuo mes susidursime – su klaidomis, galbūt susidursime su iššūkiais techniniuose ir taktiniuose dalykuose. Nepaisant to, mes pasirinkome šią strategiją, tokį kelią, – kalbėjo D.Slanina. – Tai šiek tiek koreliuoja ir su mūsų biudžetu. Jaunesni žaidėjai, mažiau patyrę žaidėjai – jų kainos yra kitokios. Žinau, kad jie gal dar ne LKL lygio, mes suprantame, kad LKL žengia šviesmečiais į priekį ir pasivyti juos be galo sudėtinga. Tačiau mūsų vizija integruojant jaunus žaidėjus yra trejiems metams į priekį – auginti, kad žaidėjai tobulėtų.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donatas Slanina
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donatas Slanina

Kalbėti apie komandos tikslus ir ambicijas, anot D.Slaninos, yra nelengva.

„Kalbėdami apie tikslus, turime įvertinti realybę. Kelti labai drastiškus tikslus šiandien sudėtinga, todėl tam į pagalbą pasitelkėme Šiaurės lygą. Šioje lygoje matome sportinio pricipo ir taktinio braižo suderinamumo kriterijus, kurie mums galbūt padės greičiau suvienyti, sujungti visą jaunimą ir naujus krepšininkus, kad ir rungtynių braižas, ir chemija rūbinėje kuo greičiau realizuotųsi į apčiuopiamą rezultatą. Koks jis galėtų būti, man iš tikrųjų sunku pasakyti, bet mes matytumėme klubą viduryje – būti šešete. Tikslas pakankamai ambicingas, įvertinant tai, kaip formuojasi kitos LKL komandos“, – dalijosi D.Slanina.

Klubo direktorius atskleidė, kad šiemet klubo biudžetas panašus į praeitų metų – 2023-2024 m. sezone klubas planuoja turėti apie 1,2 mln. eurų. Dešimt procentų viso biudžeto yra skiriamas klubo moterų komandai, kuriais šiemet keliamas siekis – būti tarp keturių geriausių. D. Slanina pripažįsta, kad „finansai yra tokie, kokie yra, ir suformuoti labai pajėgios moterų komandos klubas kol kas negali“.

Naujasis „Šiaulių“ treneris – birželį iš A.Sireikos komandos vairą perėmęs 42-jų latvis Nikolajus Mazuras. Pasak naujojo trenerio, „komanda kiekvieną dieną sunkiai dirba ir daro viską, ką gali“.

„Žinau, kad laukia ilgas kelias, kol nueisime ten, kur norime būti. Bet mes esame progrese, judame link to, ką suplanavome. Šiek tiek sudėtinga, nes šis sezonas prasideda kiek anksčiau nei įprastai, bet iš mano ir žaidėjų pusės galiu pasakyti, kad atsiduosime visu šimtu procentų, jog parodytume kuo geresnį rezultatą“, – planais dalijosi N.Mazuras.

„Scanpix“ nuotr./Nikolajus Mazuras
„Scanpix“ nuotr./Nikolajus Mazuras

„Šiaulių“ dabartinis treneris, būdamas maždaug dvidešimties, dirbo su legendiniais specialistais Rimu Kurtinaičiu ir Ramūnu Butautu.

„Būdamas su legendomis mačiau, kaip jie dirba. Tai buvo puiki patirtis, išmokau labai daug – tos žinios leido man augti ir tobulėti kaip treneriui. Todėl sakau jiems „ačiū“, – dėkojo N.Mazuras.

Paulius Danusevičius, „Šiaulių“ krepšininkas, teigė, kad komanda šiais metais yra labai atsinaujinusi.

„Esame jauni, alkani ir tai yra mūsų stiprybė šiemet. Sirgaliai mums yra be galo svarbūs, todėl tikiuosi, kad šiemet jų palaikymas bus. O mes stengsimės jų palaikymą paversti pergalėmis“, – P.Danusevičius.

Šiais metais „Šiaulių“ klubo sirgaliai vietoje sezono bilietų yra kviečiami įsigyti narystės kortelės, kurių kaina sezonui yra nuo 39 eurų iki 109 eurų. Narystės nariai turės galimybę bendrauti uždaroje „Facebook“ grupėje su klubu, susitikti su komandos (tiek vyrų, tiek moterų) žaidėjais.

„Narysčių turėtojus bandysime įtraukti į mūsų veiklą, parodyti kaip klubas gyvena, kuo gyvena, kuo alsuoja. Kad sąveika tarp gerbėjų ir jų komandos narių būtų kaip įmanoma glaudesnė“, – mintimis dalijosi klubo direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas