Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 06 /13:07

Šiek tiek pasikeitęs Jonas Valančiūnas naujovių tikisi pateikti jau Europos čempionate

Kai Jonas Valančiūnas iš Amerikos atvyko į Lietuvos rinktinės stovyklą prieš Europos čempionatą Slovėnijoje, vidurio puolėjas atrodė gerokai pastambėjęs ir sukėlė diskusijų audrą. Po dvejų metų 23-ejų 213 cm ūgio nacionalinės komandos lyderis grįžo vėl pasikeitęs. Dabar jo tikslas – pagreitėti ir pritapti prie modernėjančio NBA krepšinio. „Krepšinis visur krepšinis – reikia įmesti kamuolį į krepšį, todėl jau čia kažką matysime“, – naujovių į savo žaidimą dar Europos čempionate tikisi įnešti J.Valančiūnas.

Aukštaūgis mėnesį individualiai dirbo su „Raptors“ treneriais Amerikoje, todėl daugiau nei dviem savaitėmis vėliau prisijungė prie rinktinės stovyklos Kaune. Jam talkino išskirtiniu metimu pasižymintis vidurio puolėjas Jackas Sikma.

„Nemažai dirbau tobulindamas metimą. Turėjau neblogų trenerių. Norėjau išmokti kažką naujo, įmesti žaidžiant ne tik nugara į krepšį, bet ir atsitraukus“, – pasakojo J.Valančiūnas.

Jau Europos pirmenybėse galima tikėtis, kad J.Valančiūnas dažniau atakuos krepšį iš vidutinio nuotolio ar staigiau suksis baudos aikštelėje.

Kad įgytų greičio ir jaustųsi geriau, jis taip pat pakeitė ir savo mitybą.

„Sveikas maistas – sveikas kūnas, – šyptelėjo „centras“. – Tai galbūt ne dieta, ne svorio metimas, bet tiesiog kūno lavinimas.“

Lietuvos rinktinė artimiausias rungtynes žais šeštadienį su suomiais ir trečiadienį su austrais, bet kada išbėgs į aikštę, aukštaūgis nežino.

„Priklauso nuo trenerio ir nuo to, kada išmoksiu derinius, kada būsiu išmokęs visas gynybos schemas“, – teigė J.Valančiūnas.

Sveikas maistas – sveikas kūnas. Tai galbūt ne dieta, ne svorio metimas, bet tiesiog kūno lavinimas.

Pats Jonas Kazlauskas dar taip pat nežino, kada galės įtraukti vidurio puolėją į žaidimą. Bet J.Valančiūnas Amerikoje intensyviai liejo prakaitą, todėl ilgai vytis kolegų nereikės.

„Buvo smagu pabūti pirmojoje treniruotėje ir matyti darbingus veidus. Visi nusiteikę, ruošiasi. Jausmas – geras“, – tikino J.Valančiūnas.

Pirmosiose kontrolinėse rungtynėse Lietuvos rinktinėje išsiskyrė jaunieji krepšininkai – Lukas Lekavičius, Mindaugas Kuzminskas ar Domantas Sabonis.

J.Valančiūną toks jų žaidimas sužavėjo. „Kiek teko matyti, vyrukai auga, tobulėja – bus rinktinės branduolys“, – sakė „Raptors“ atstovas.

Apie ateitį Toronto klube „centras“ nedaugžodžiavo. Jis jau šią vasarą gali sudaryti su „Raptors“ naują ilgalaikę sutartį. Jei derybos nepavyks, kitą vasarą sutartį jam galės siūlyti ir visos kitos NBA ekipos.

„Viską sužinosite, viską sužinosite“, – į kalbas apie planus šiemet arba kitąmet pasirašyti naują sutartį nesileido J.Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas