Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 07

Sirgalių nustebintas Lukas Lekavičius: „Kiek esu „Žalgiryje“, taip nėra buvę“

Lukas Lekavičius sekmadienio vakarą vienas pats vos nesukūrė stebuklo ir individualiomis pastangomis neišgelbėjo Kauno „Žalgirio“ šalies derbyje prieš Vilniaus „Rytą“. Lietuvos čempionai vietiniame fronte įsirašė pirmąjį pralaimėjimą, o žemiausias komandos žaidėjas liko nustebęs įvykiais, vykusiais po mačo.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

19 taškų iš 28 – tiek per ketvirtąjį kėlinį surinko Kauno „Žalgirio“ žaibas Lukas Lekavičius, padėjęs komandai per keturių minučių atkarpą Vilniaus „Ryto“ pranašumą nuo 20 taškų nukirpti iki 5.

Nors 27-erių metų 180 cm ūgio šilališkis ir vėl parodė nuostabų krepšinį, bet šeimininkams pergalės iškovoti nepavyko.

Tragiškai iki ilgosios pertraukos atrodęs ir 24 taškų deficitą vienu metu turėjęs „Žalgiris“ galiausiai sostinės krepšininkų pranašumą pripažino 75:84.

„Gėdingas pralaimėjimas. Ypač pirma rungtynių pusė buvo baisi, – sakė 23 taškus pelnęs ir 27 naudingumo balus nesėkme pasibaigusiame mače surinkęs L.Lekavičius. – Antroje dalyje stengėmės pasivyti varžovus, bet buvo per vėlu. Nežinau, kas išmušė mus iš vėžių. Gal ta gynyba, kai varžovai keičiasi ginamaisiais. Mes neužpuolėme, ypač pirmoje pusėje.“

Tuščiais šoviniais antrajame kėlinyje šaudęs ir vieną po kito kamuolius varžovams dalinęs „Žalgiris“ į ilgąją pertrauką nusinešė vos 26 taškų kraitį, įskaitant ketvirčio pabaigoje įskraidintą Artūro Milaknio tritaškį.

Ką po tokio šalto dušo pirmoje mačo pusėje rūbinėje kalbėjo „Žalgirio“ žaidėjai?

„Sakėme nenustoti žaisti, tikėti, kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir užpulti bet kokiu būdu, tik gal kiek protingiau. Jie keitėsi ginamaisiais, turėjome užpulti. Nors mes blogai gynėmės šiandien irgi. Šiandien blogai buvo ir puolime, ir gynyboje“, – sakė L.Lekavičius.

VIDEO: Audra po rungtynių – Kauno sirgaliai pasitiko žalgiriečius, šie ėmė aiškintis

Kai jau tapo aišku, jog pergalės pasiekti nepavyks, ištikimiausių Kauno „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“ mačo pabaigoje paliko savąją tribūną ir suspito prie tunelio, kuris skiria komandos rūbinę ir salę.

Pasiaiškinti už prastą žaidimą teko „Žalgirio“ veteranams Mantui Kalniečiui ir Artūrui Milakniui.

„Nustebino tokia minia. Nėra dar taip nutikę, kiek aš esu „Žalgiryje“. Gražus sirgalių gestas, jog mus palaiko vis tiek, nors žaidžiame prastai, – sakė L.Lekavičius. – Jie mus palaiko, tikrai gražiai tą daro. Viskas buvo gerai.“

„Žalgirio“ vijurkas pasidalijo ir pokalbio su sirgaliais nuotrupomis.

„Jie klausė, kas yra blogai komandai, kodėl taip žaidžiame. Atsakymų kol kas į šį klausimą nėra. Nežinau, ką reikėjo jiems atsakyti. Turime eiti, sportuoti, dirbti ir stengtis išlipti iš duobės“, – sakė L.Lekavičius.

Iškovoti pergalę ir pradžiuginti sirgalius artimiausiu metu bus sudėtinga, kadangi penktadienį „Žalgiris“ vyks į Madridą, kur susikaus su viena iš Eurolygos favoričių „Real“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas