Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 29

Skaudi pabaiga: Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Samsune iškovojo sidabrą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Kurčiųjų olimpinių žaidynių finale po atkaklios kovos 50:67 (12:8, 9:13, 17:18, 12:28) nusileido Graikijos krepšininkėms. Lietuvės kontroliavo žaidimą pirmoje rungtynių pusėje, tačiau graikės sugrįžo į žaidimą ir pasinaudoję lietuvių klaidomis tapo čempionėmis.
Ramunė Eskertaitė
Ramunė Eskertaitė / Augusto Četkausko nuotr.

Linos Dambrauskaitės ir Živilės Mikalauskaitės treniruojamos lietuvės iki tol buvo nepralaimėjusios. Tačiau finale padarė per daug klaidų (20 prieš 5) ir paleidusios iniciatyvą nesugebėjo atsitiesti. Prieš ketverius metus Bulgarijoje lietuvės iškovojo bronzą.

Lietuvaitės nuo pat rungtynių pradžios agresyviai gynėsi ir pirmavo 7:0. Graikės pirmuosius taškus pelnė tik įpusėjus kėliniui. Po pirmojo kėlinio lietuvės pirmavo 12:8.

Įpusėjus antrajam kėliniui graikės priartėjo 15:17. Sutrikusios Lietuvos krepšininkės prarasdavo kamuolį, o graikės klaidas paversdavo taškais. Po tritaškio Graikijos rinktinė pirmą kartą šiose rungtynėse persvėrė rezultatą 18:17 ir trenerė Lina Dambrauskaitė buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės. Jurgita Šegždaitė kėlinio pabaigoje pataikė tritaškį ir išlygino rezultatą 21:21.

Lietuves gelbėjo kova dėl atšokusių kamuolių. Pagal šį rodiklį po pirmosios rungtynių pusės Lietuva pirmavo 33:15.

Trečiajame kėlinyje tęsėsi lygi kova. Įpusėjus kėliniui lietuvės pirmavo 30:29. Po įtemptos kovos ir sėkmingų metimų su atakai skirto laiko sirena graikės po trijų kėlinių pirmavo 39:38.

Ketvirtąjį kėlinį graikės pradėjo 5:0 ir gerokai išgąsdino lietuves. Lietuvos rinktinės lyderės Gražina Jočytė ir Gabrielė Valaitytė jau turėjo po keturias asmenines pražangas. Graikės įgijo 11-os taškų pranašumą 49:38 ir po truputį keliavo pergalės link.

Skaudų pralaimėjimą patyrusiai Lietuvos rinktinei 13 taškų pelnė G.Jočytė.

Augusto Četkausko nuotr./Gražina Jočytė
Augusto Četkausko nuotr./Gražina Jočytė

Trenerės Linos Dambrauskaitės komentaras: „Graikės buvo stipresnės. Mes buvome fiziškai silpnesnės, bet teisėjai buvo negailestingi ir baudas davė ir už menkus prisilietimus. Tai išmušė iš vėžių. Puolimas neišėjo. Pirmą ir trečiąjį kėlinį kovėmės apylygiai, ketvirtajame išvis neturėjome jėgų. Galbūt jaudulys pakišo koją. Tikėjomės aukso. Antra vieta yra gera ir aš dėkoju merginoms, bet šįkart nebuvo JAV rinktinės ir mes turėjome auksinį tašką. Graikija buvo įveikiama varžovė.“

Lietuva: G.Jočytė 13, J.Burbaitė-Mačiulienė 9, D.Naruševičiūtė ir G.Valaitytė po 7, J.Šegždaitė ir R.Eskertaitė po 6, A.Milašauskaitė 2, A.Žegytė, S.Bareikienė, J.Jankutė-Meškinė taškų nepelnė, D.Šerelytė ir E.Dobilaitė nežaidė.

Graikija: S.Patera 20, A.Kotsiafti ir L.Agagiotou po 11.

Augusto Četkausko nuotr./Lietuva – Graikija
Augusto Četkausko nuotr./Lietuva – Graikija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas