Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 27 /20:43

Smūgis ambicijoms: atgimstantį „Lietuvos rytą“ savų sirgalių akivaizdoje sudaužė „Lietkabelis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai ir treneris Rimas Kurtinaitis prieš šį sezoną daug kalbėjo apie pasikeitusį komandos veidą, tačiau per tą patį veidą trečiadienį jiems nepaprastai skaudų smūgį savų sirgalių akivaizdoje sudavė „Lietkabelis“ – ta pati komanda iš Panevėžio, kuri trypė vilniečių ambicijas ir praėjusių metų LKL pusfinalyje. Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusį LKL 3-ojo turo mačą svečiai laimėjo triuškinančiu rezultatu – 97:81(30:17, 25:19, 27:19, 15:26).
Rungtynių akmirka
Rungtynių akmirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusiais metais šios abi komandos kovojo pusfinalio serijoje ir tuomet 3:1 stipresni buvo istorinę pergalę pasiekę panevėžiečiai.

Šiemet tiek Vilniaus, tiek Panevėžio komandos LKL pirmenybėse buvo nepatyrusios pralaimėjimo kartėlio.

Bet trečiadienį apytuštėje „Siemens“ arenoje „Lietkabelio“ vyrai prausė šeimininkus tarsi mokinukus, o nusivylę aistruoliai areną palikinėti pradėjo dar trečiojo kėlinio pabaigoje.

Visas rungtynės pirmavęs „Lietkabelis“ trečiajame kėlinyje turėjo net 29 taškų persvarą. Nors mačo pabaigoje, Arturo Štalbergo vyrai vadžias atleido, esmės tai nepakeitė.

Pasikeitę vadovai, pasikeitę žaidėjai, vos nepakeistas net klubo simbolis vilkas. Bet rezultatas – tas pats.

Kaip ir Rimas Kurtinaitis prieš dvikovą drabužinėje savo auklėtinių prašė, nuo pat pirmųjų minučių „Lietuvos rytas“ pabandė žaisti greitai ir agresyviai. Bet „Lietkabelio“ tokios žaidimo taisyklės iš balno neišmušė. Puikaus Žanio Peinerio ir Vaido Čepukaičio žaidimo dėka panevėžiečiai šovė į priekį – 12:7.

Pirmosiomis minutėmis šeimininkams sekėsi sunkiai pataikyti iš toli, o kitoje aikštės pusėje tą sėkmingai darė Kšištofas Lavrinovičius. Panevėžiečiai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 19:9.

Susitvarkyti su įtampa vilniečiams ir toliau nesisekė, o kur kas lėtesnes, bet užtikrintas atakas rengę svečiai bėgo į priekį. Po pirmojo ketvirčio „Lietkabelis“ tvirtai pirmavo – 30:17.

Stabdyti uraganinį „Lietkabelio“ puolimą R.Kurtinaičio komandai nesisekė ir po pertraukėlės. Panevėžiečiai labai lengvai rinko taškus ir įpusėjus antrajam kėliniui savo sąskaitoje turėjo jau 41 tašką.

Panevėžiečiai labai sėkmingai pataikė ir puikiai tausojo kamuolį, patvirtindami mažiausiai klystančios lygos komandos statusą. Panevėžys toliau negailestingai daužė šeimininkus – 45:24.

Kėlinio pabaigoje kibirkštį įskelti pabandė tritaškį pataikęs veteranas Mindaugas Lukauskis, bet po savuoju krepšiu vilniečiams V.Čepukaitis ir toliau išliko neįmenama mįsle.

Įpusėjus dvikovai, švieslentė rodė šeimininkams labai liūdnus skaičius – 36:55.

Po didžiosios pertraukos supermeno vaidmens ėmėsi Ž.Peineris. Latvis fantastiškai pataikė iš toli ir vedė savo ekipą į priekį. Persvara didėjo, o vilniečiai sėkmės rakto ir toliau nerado.

Futbolo terminais – į vienus vartus (70:46).

Nors iki rungtynių pabaigos dar buvo likęs visas kėlinys, kai kurie „Lietuvos ryto“ žiūrovai pradėjo palikinėti areną. Po trijų kėlinių „Lietkabelis“ pirmavo daugiau nei užtikrintai – 82:55.

Vilniečiams pavyko laimėti bent jau ketvirtąjį kėlinį, tačiau tai tebuvo menka paguoda. „Lietkabelis“ išsivežė solidžią pergalę – 97:81.

„Lietuvos rytas“: Martynas Echodas 20, Rokas Giedraitis 12, Travisas Petersonas (7 atk. kam.) ir Robertas Carteris po 11, Jimmy Baronas 10.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 20, Lorenzo Williamsas 14, Vaidas Čepukaitis ir Donatas Tarolis po 11, Kšištofas Lavrinovičius 9, Gary Taltonas 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento