Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 13

Solidžiai žaidęs Donatas Motiejūnas pergale įšoko į atkrintamąsias kovas

Donatas Motiejūnas pelnė 20 taškų paskutiniame Kinijos krepšinio reguliariojo čempionato mače. Dvylika geriausių komandų, tarp jų ir lietuvio atstovaujama Šandongo ekipa, tęs sezoną atkrintamosiose varžybose.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos krepšininkas nežaidė daug, bet aktyviai rinko taškus trečiadienio rungtynėse, kuriose lietuvio atstovaujama Šandongo „Golden Stars“ išvykoje 119:101 įveikė lygos autsaiderius Pekino „Flying Dragons“.

Per 23 min. D.Motiejūnas pataikė visus 7 dvitaškius iš 10, 1 tritaškį iš 4, visas 3 baudas, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Jis taip pat perėmė 3 kartus kamuolį ir 3 kartus suklydo.

20 taškų nugalėtojams pelnė ir Zhu Rongzhen'as, 16 taškų pridėjo Ty Lawsonas.

Pekino komandos neišgelbėjo įspūdingi Ricky Ledo rodikliai – amerikietis puolėjas pelnė 40 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

20-ies komandų reguliariajame čempionate Šandongo krepšininkai iškovojo 26 pergales ir patyrė 20 nesėkmių. Jie užėmė 8 vietą ir atkrintamąsias varžybas pradės nuo aštuntfinalio etapo, kuriame susitiks su Džiangsu „Dragons“.

D.Motiejūnas reguliariajame sezone buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas. 28 metų 213 cm ūgio lietuvis būdamas aikštėje vidutiniškai po 34 minutes rinko po 27,9 taško ir atkovojo po 14 kamuolių.

Tiesa, ir toks rezultatyvus žaidimas nepadėjo Donatui patekti į rezultatyviausių Kinijos lygos žaidėjų dešimtuką. Rezultatyviausio lygos žaidėjo Pierre'o Jacksono taškų vidurkis siekė 39,8 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento