Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stiprėjantis Ąžuolas Tubelis – apie M.Brazio pastabą, įveiktą nerimą ir ateitį

Galingai į Lietuvos krepšinio lygą šiame sezone įsiveržęs Ąžuolas Tubelis bandys atlikti ryškų vaidmenį ir nacionalinėje ekipoje.

21-erių 208 cm aukštaūgiui – tai ne pirmoji rinktinės stovykla. Vasarą jis ruošėsi ir pasaulio čempionatui.

Sutartį su stipriausios pasaulyje krepšinio lygos NBA klubu „Philadelphia 76ers“ tuomet turėjęs jaunuolis gydėsi ir čiurnos traumą, o galiausiai tapo tuo didžiausiu nelaiminguoju, kuriam už darbą buvo padėkota pačiam paskutiniam.

„Scanpix“/AP nuotr./Ąžuolas Tubelis su „76ers“ apranga žaidė NBA Vasaros lygoje
„Scanpix“/AP nuotr./Ąžuolas Tubelis su „76ers“ apranga žaidė NBA Vasaros lygoje

Atleistas iš „76ers“ klubo Ą.Tubelis pasuko atgal į Europą, pasirašė ilgalaikę sutartį su Vilniaus „Rytu“, bet šis talentingą aukštaūgį paskolino Klaipėdos „Neptūnui“.

Vilkėdamas mėlynai baltą aprangą Ą.Tubelis renka po 15,2 taško, 7,1 atkovoto kamuolio ir 18,9 naudingumo balo Lietuvos krepšinio lygoje.

Pagal pastarąjį rodiklį jis pirmauja visoje „Betsafe-LKL“ (bankrutavus „Gargždų“ klubui buvęs naudingiausias lygos žaidėjas Nickas Wardas paliko Lietuvą ir persikėlė į Paryžiaus „Metropolitans 92“ klubą).

Maža to, paskutiniame „Betsafe-LKL“ mače „Neptūno“ lyderis sukratė 25 taškus į Kauno „Žalgirio“ krepšį, pridėdamas 9 sugriebtus kamuolius ir 32 naudingumo balus.

VIDEO: Ąžuolas Tubelis 23 PTS, 9 REB, 2 AST, 1 BLK vs Kauno Žalgiris

Vyrų rinktinės marškinėlius Ą.Tubelis iki šiol yra vilkėjęs tik vienose rungtynėse. Pernai jis trumpam – mažiau nei 3 minutėms – išbėgo į aikštę draugiškame mače (72:90) su Prancūzija, per kurį nepasižymėjo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis vasarą rinktinėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis vasarą rinktinėje

„Geros mintys. Pilnas noro čia būti. Motyvacijos tikrai netrūksta. Stengsiuosi atiduoti viską, kad padėčiau laimėti“, – atviravo jaunasis Lietuvos krepšinio talentas.

„Vasarą žaidžiau su dar nepilnai išgijusia čiurna. Pasukau per NBA testus. Nespėjau iki galo išsigydyti. Galėjau kabintis, bandžiau žaisti, bet skausmo vis tiek dar buvo, – prisiminė Ą.Tubelis, neišvykęs į pasaulio čempionatą, kuriame Lietuva šventė ir skambią pergalę prieš JAV rinktinė, galiausiai finišuodama 6-oje vietoje.

– Tikrai nesigraužiau, nes supratau, kodėl. Geriau treneris paima sveiką žmogų, galintį visiškai atsiduoti, nei mane su pusiau sveika koja.“

Šįkart į rinktinę Ą.Tubelis atvyko jau kitoks. Dar labiau apsipratęs prie europietiškojo krepšinio ir įgavęs pasitikėjimo.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis

„Sezono pradžioje nerimo buvo. Kaip man čia seksis... Bet nuo pat pirmų rungtynių komandos draugai labai palaikė. Esu labai patenkintas tuo, kaip viskas pavyko, o dėl rinktinės – nežinau. Ateinu čia laimėti“, – drąsiai mintis dėstė „Neptūno“ aukštaūgis.

Prieš išvyką į rinktinę Ą.Tubelis išgyveno pokyčius Klaipėdoje. „Neptūnas“ nusprendė atsisveikinti su vyr. treneriu Mindaugu Braziu.

„Aišku, skaudu. Netekome trenerio. Bet mūsų, žaidėjų, akys dėl to neturi nukrypti. Turime dirbti, išlikti kaip vienas kumštis. Tą ir stengsimės padaryti“, – kalbėjo naudingiausias „Betsafe-LKL“ krepšininkas.

VIDEO: Ąžuolo Tubelio komentaras prieš Lietuvos vyrų rinktinės stovyklos pradžią

– Kaip sureagavai į M.Brazio pastabas, kad tau reikėtų įdėti daugiau darbo treniruotėse?

– Negirdėjau šito... Ką aš žinau, gal ir reikia. Jis – treneris. Jis žino.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Brazys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Brazys

– Esi naudingiausias žaidėjas „Betsafe-LKL“ lygoje. Su kokiais lūkesčiais atvykai į šią rinktinę? Kokioje pozicijoje pats save matai?

– Visi čia esantys negauna žaisti tiek daug, kiek aš gaunu. Žaidžia Europoje, o aš – tik LKL lygoje. Smagu, kad esu naudingiausias, bet čia atvykau laimėti tas dvejas rungtynes. Dėl pozicijos nežinau. Kur treneris mane mato, ten ir žaisiu (K.Maksvyčio teigimu, ketvirtoje, – past.).

– Ar pradėjus dominuoti Lietuvos čempionate, buvo kalbų, galimybių sugrįžti į Vilniaus „Rytą“, į komandą, kuriai ir priklausai?

– Nežinau, gal ir buvo tokių kalbų, bet aš agentui pasakiau, kad man nieko tokio nesakytų. Kad noriu susikoncentruoti į savo žaidimą ir į savo komandą.

– Ar stebėjai KMT finalo ketvertą. Nuliūdino „Ryto“ nesėkmė pusfinalyje?

– Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ parodė gerą krepšinį po ilgosios pertraukos. Aišku, buvo liūdna. Esu vilnietis. Skauda matyti savo komandą pralaiminčią ir paleidžiančią 10 taškų persvarą.

O „Žalgiris“ nenustebino. Parodė, kaip reikia žaisti kantriai ir laimėti.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

– Itin įspūdingas buvo tavo paskutinis mačas su tuo pačiu „Žalgiriu“. Ar yra papildomų ambicijų įrodyti, kad jau kitą sezoną tavo turnyru galbūt turėtų būti ne FIBA Čempionų lyga, o Eurolyga?

– Neįsivaizduoju. Čia jūs visi matote, kaip man sekasi. Jūs visi – ekspertai, kur man jau galima žaisti, bet savęs dar tikrai niekur neįsivaizduoju. Dabar noriu tobulėti su „Neptūnu“, o kitąmet žiūrėsime, kaip viskas susiklostys.

– Koks tas galutinis tikslas su „Neptūnu“?

– Dabar visi lipa mums ant kojų. Visų pirma, reikia išsilaikyti atkrintamųjų aštuntuke. Tuomet – bandyti pasipriešinti stipriausioms komandoms.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Deividas Sirvydis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Deividas Sirvydis

– Nuo „Ryto“ laikų puikiai pažįsti Deividą Sirvydį. Ką galvoti apie jo sezoną Panevėžyje? Ar esate geriausi draugai šioje rinktinėje?

– Nesame jau tokie draugeliai (juokiasi). Pasikalbame. Jis – dvejais metais vyresnis. Bet taip, susipažinome „Ryto“ sistemoje.

Jis tikrai neįtikėtinas žaidėjas. Aš net neabejojau tuo, kai jis dar Eurolygos jaunių finale užsiautė. Tikrai toks žaidėjas jis ir turėjo būti. Manau, bus dar geresnis. Tikrai pamatysime jį aukštesniame lygyje.

Iš viso Kazys Maksvytis į pirmadienį „Jeep“ arenoje prasidėjusią rinktinės stovyklą sukvietė 13 žaidėjų.

Suprasti akimirksniu: rinktinės sudėtis

  • Ąžuolas Tubelis (Klaipėdos „Neptūnas“)
  • Deividas Sirvydis (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“)
  • Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
  • Gabrielius Maldūnas (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“)
  • Gytis Radzevičius (Vilniaus „Rytas“)
  • Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
  • Margiris Normantas (Vilniaus „Rytas“)
  • Martinas Gebenas (Manresos BAXI, Ispanija)
  • Osvaldas Olisevičius (Trevizo „NutriBullet“, Italija)
  • Rokas Giedraitis (Belgrado „Crvena zvezda“, Serbija)
  • Tomas Dimša (Kauno „Žalgiris“)
  • Vaidas Kariniauskas (Vilniaus „Wolves“)
  • Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“, Ispanija)

Atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą lietuviai pradės jau šį ketvirtadienį akistata su beveik visus stipriausius savo žaidėjus subūrusiais lenkais. Mačas vyks „Avia Solutions Group“ arenoje.

Antrajame susitikime – kitą pirmadienį Taline – mūsiškiai susikaus su Estijos krepšininkais. H grupėje dar žaidžia ir Šiaurės Makedonija, o tolyn žengs dvi stipriausios rinktinės.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas