Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 27 /14:26

Su nuostoliais: pristatyta vėl pasikeitusi Lietuvos krepšinio rinktinė

Lietuvos krepšinio rinktinę matysime vėl kitokią. Dainius Adomaitis pristatė 15 žaidėjų nacionalinės komandos sudėtį rugsėjo pasaulio čempionato atrankos langui, kurioje trūks kelių pagrindinių pavardžių. Dėl nedėkingų derybų su klubais sujauktas ir pasiruošimo planas.
Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas
Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Beje, Lietuvos rinktinė į stovyklą rinksis ne rugpjūčio 30-ąją, kaip buvo planuota, bet rugsėjo 6-ąją. Nebeįvyks ir numatytos draugiškos rungtynės su Suomija, kurios svečioje šalyje buvo planuojamos rugsėjo 5-ąją.

2019-ųjų pasaulio čempionato atrankose mūšiuose su Kroatija ir Nyderlandais už poros savaičių neišvysime Jono Valančiūno, Domanto Sabonio ir Jono Mačiulio, kurie vilkėjo Lietuvos aprangą vasaros viduryje.

„Kiekvieno NBA žaidėjo situacija labai individuali. Norėčiau, kad su jais patys sukontaktuotumėte. Man komentuoti sudėtinga, – spaudos konferencijoje nedaugžodžiavo D.Adomaitis. – Jono Mačiulio atvejis kitoks. Jis vėlokai pasirašė sutartį, todėl, realiai, nebūtų pasiruošęs atvažiuoti ir dalyvauti procese.“

Sudėtyje nėra ir kelių žalgiriečių – Pauliaus Jankūno, Artūro Milaknio, Antano Kavaliausko, Lauryno Biručio.

„Su kai kuriais žaidėjais buvo diskutuojama apie jų esamą situaciją. Kai kas turėjo sveikatos problemų, kai kas – didesnių mažesnių operacijų vasaros metu, – lakoniškai pasisakė D.Adomaitis, vėliau pratrūkęs dėl žaidėjų situacijos. – Nenorime iš vieno klubo paimti 5-6 žaidėjų. Be to, žiūrime į priekį ir į langus, kurie laukia lapkritį, kad turėtume tuos krepšininkus, kurie rinktinėje bus vėliau.“

Kiti du žalgiriečiai – Edgaras Ulanovas bei Marius Grigonis, įtraukti į rinktinės sudėtį. Vis dėlto pirmadienį Šarūnas Jasikevičius negalėjo pasakyti, ar abu jie užsivilks rinktinės marškinėlius. D.Adomaitis tikisi juos pamatyti stovykloje Vilniuje, bet šimtu procentų tuo dar nėra tikras.

D.Adomaitis pristatė tokią nacionalinės komandos rikiuotę:

15min nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis rugsėjo langui
15min nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis rugsėjo langui

Vietoj NBA aukštaūgių D.Adomaitis į rinktinę pakvietė du Vilniaus „Ryto“ centrus – Martyną Echodą bei Evaldą Kairį.

Iš įdomesnių pasirinkimų, kurių neišvydome vasaros viduryje, dar galima atrasti puolėją Arnoldą Kulboką bei aukštaūgį Edgarą Želionį. Sudėtyje įrašyta ir Mindaugo Girdžiūno pavardė.

Rinktinės žaidimui diriguos abu geriausi įžaidėjai Lietuvoje Mantas Kalnietis bei Lukas Lekavičius.

Įsiveržė į lyderius

Lietuvos krepšinio rinktinė antrąjį pasaulio čempionato atrankos etapą pradės dvikovomis rugsėjo 14-ąją su Kroatija svečiuose ir rugsėjo 17-ąją namuose su Nyderlandais.

Iki tol D.Adomaičio auklėtiniai sužais dvejas draugiškas rungtynes – rugsėjo 5-ąją suplanuota išvyka į Suomiją, o rugsėjo 9-ąją mūsiškiai namuose priims Latviją.

Antrajame atrankos etape lietuviai sužais po dvejas rungtynes su Kroatija, Nyderlandais ir Italija. Vietą kitų metų planetos pirmenybėse Kinijoje užsitikrins trys geriausios grupės komandos.

PČ atrankos J grupė
1. Lietuva 6-0
2. Italija 4-2
3. Lenkija 3-3
4. Nyderlandai 3-3
5. Kroatija 3-3
6. Vengrija 3-3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai