Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 25

Sugrįš į Eurolygą? Mindaugui Kuzminskui – trijų žinomų Europos klubų dėmesys

Lietuvos rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas po dvejų metų pertraukos gali sugrįžti į Eurolygą. 15min šaltinių duomenimis, 31-erių metų 206 cm ūgio krepšininkas sudomino dvi stipriausio Senojo žemyno turnyro komandas, o šalia jų prie Kuzios lūkuriuoja ir keturiskart Europos taurės čempionė iš Ispanijos.

Pasak 15min šaltinių, olimpiniam atrankos turnyrui Kaune su Lietuvos rinktine besiruošiantis Mindaugas Kuzminskas sulaukė dėmesio iš trijų puikiai Europoje žinomų komandų – Sankt Peterburgo „Zenit“, „Monaco“ ir „Valencia“.

Pirmosios dvi ekipos kitą sezoną bus Kauno „Žalgirio“ varžovėmis Eurolygos turnyre. Rusijos klubui tai bus trečiasis sezonas Eurolygoje, o „Monaco“ ruošiasi debiutui.

Į Eurolygos atkrintamąsias nepatekusi „Valencia“ po metų pertraukos grįžo į Europos taurę, kurioje yra triumfavusi net keturis kartus, daugiausiai turnyro istorijoje.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, M.Kuzminskas yra antrasis Xavi Pascualio pasirinkimas į lengvojo krašto puolėjo poziciją. Jei „Zenit“ klubui nepavyks susitarti su pirmąja opcija rinkoje, Kuzia užsivilks mėlyną Sankt Peterburgo ekipos aprangą.

Tai komanda, kuri praėjusį sezoną Eurolygoje gąsdino visus varžovus ir buvo per pergalę nuo finalo ketverto.

Ketvirtfinalio serijoje X.Pascualio auklėtiniai 2:3 nusileido „Barcelona“ krepšininkams, o VTB Jungtinės lygos pusfinalyje jie 1:3 krito prieš vėliau čempione tapusia Maskvos CSKA.

Ž.Vingelio nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Ž.Vingelio nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Eurolygoje M.Kuzminskas yra rungtyniavęs kiek daugiau nei aštuonis sezonus, kuriuose vilkėjo keturių skirtingų komandų – Kauno „Žalgirio“, Malagos „Unicaja“, Milano „Olimpia“ ir Pirėjo „Olympiakos“ – marškinėlius.

Pastarąjį kartą stipriausiame Senojo žemyno turnyre Kuzia žaidė 2019-aisiais metais.

Tiesa, dvejų metų sutartį 2019-ųjų liepą su „Olympiakos“ sudaręs krepšininkas dar lapkritį po žaidybinio laiko smukimo nutraukė ir išvyko į Kranodaro „Lokomotiv“, kurioje dvejus metus tandemą sudarė su kitu Lietuvos rinktinės krepšininku Mantu Kalniečiu.

Šį sezoną Europos taurėje per beveik 27 minutes M.Kuzminskas pelnė po 12,4 taško (55 proc. dvit., 34,4 proc. trit., 77,5 proc. baud.), atkovojo po 4,4 kamuolio, atliko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 13,6 naudingumo balo.

VTB Jungtinėje lygoje – 14,5 taško (64 proc. dvit., 33 proc. trit., 81,1 proc. baud.), 5,2 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir 16,2 efektyvumo balo rodiklis per vidutiniškai 30 minučių ant parketo.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės klaustukai, „Žalgirio“ naujokų analizė ir pažymys Šarui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas