Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 21

Sugrįžusių jaunųjų Europos čempionų treneris: „Darbas virto rezultatu“

Tomas Purlys pro Vilniaus oro uosto vartus žengė iškėlęs suspaustą kumštį. Jo vadovaujama rinktinė – Europos jaunučių čempionė. Iš Šiaurės Makedonijos grįžusius čempionus pasitiko artimųjų glėbys ir fotografų blykstės.
Lietuvos U16 vaikinų rinktinės sutiktuvės Vilniaus oro uoste
Lietuvos U16 vaikinų rinktinės sutiktuvės Vilniaus oro uoste / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nuostabiai jaučiamės. Norime padėkoti žmonėms, kurie palaikė. Nuostabu, kad tiek žmonių palaiko jaunimo krepšinį. Tai rodo, kad Lietuvoj krepšinis tikrai gyvas“, – sakė T.Purlys.

Jis dar kartą patikino, kad komanda tikėjo nuo pat pradžių – tik pamatęs, su kokiu moliu teks dirbti.

„Vienybė. Mes buvome labai vienoda komanda pagal ūgį, neturėjome tikro vidurio puolėjo, bet laimėdavome atšokusius kamuolius. Tai
parodo, kad krepšinyje ne viską lemia ūgis.

Buvome mobilūs, buvome labai komandiški – tiek žaidėjai, tiek visas kolektyvas. Nuo pat pirmų minučių buvo žiauriai geras darbas treniruotėse, ir tai atsispindėjo rezultate“, – sakė T.Purlys.

Nojus Indrušaitis savo būseną apibūdino anglišku žodžiu – amazing. Čikagoje gimęs krepšininkas olimpiniame festivalyje nedalyvavo, tačiau Europos čempionate tapo vienu komandos lyderių.

„Aš jaučiausi amazing. Esu patenkintas, kad gavau galimybę žaisti už Lietuvą ir kad laimėjome šį medalį. Mano tikslas toks ir buvo nuo pat pradžių“, – kalbėjo N.Indrušaitis.

Finale pelnė tik 6 taškus, bet viso turnyro metu rinko po 16,7 taško ir buvo išrinktas į geriausių turnyro žaidėjų penketuką.

Nojus to nesureikšmino: „Aš noriu komandišką krepšinį žaisti. Gerai, kad patekau į top5, bet man tai nesvarbu. Svarbu, kad mes laimėjom“.

„Auksinės kartos“ etiketė prilipo Jono Valančiūno ir kitų 1992 metais gimusių žaidėjų kartai, kuri dominavo jaunimo čempionatuose, o savo žygį pradėjo būtent nuo Europos U16 čempionato.

2008 metų auksas iki šiol buvo vienintelis aukščiausios prabos trofėjus šios amžiaus grupės Europos čempionatuose.

Vėliau lietuviai pralaimėjo net keturis finalus, susižerdami sidabro medalius (2009, 2010, 2015, 2016). 2007 metais dar pelnyta bronza.

VIDEO: Vilniuje sutikta auksinė Lietuvos U16 vaikinų rinktinė

T.Purlio treniruojama U16 rinktinė vasarą pradėjo Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, kur birželį pasipuošė sidabro medaliais.

Ispanai festivalyje nedalyvavo, o turnyro finale lietuviai tąsyk pralaimėjo prancūzams.

„Važiuojame tik kovoti dėl aukso“, – prieš žemyno pirmenybes Šiaurės Makedonijoje kalbėjo T.Purlys, ir pažadą ištesėjo.

FIBA nuotr./Lietuvos U16 rinktinės triumfas Europos čempionate
FIBA nuotr./Lietuvos U16 rinktinės triumfas Europos čempionate

Lietuviai A grupės varžybas pradėjo revanšu prieš prancūzus (73:41), po to nugalėjo Nyderlandų (80:73) ir Izraelio krepšininkus (98:69).

Aštuntfinalyje 97:48 sutriuškino Daniją, ketvirtfinalyje po pratęsimo 79:68 palaužė Turkiją, o pusfinalyje 77:61 įveikė Graikiją. Finale 77:68 nukarūnuoti titulą šioje amžiaus grupėje gynę ispanai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas