Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 24

Suklupęs „Neptūnas“ vėl stojasi – didesnis biudžetas, mažėjančios skolos ir ambicingas tikslas

Klaipėdos „Neptūnas“ antrajame XXI a. dešimtmetyje buvo visiškame Lietuvos krepšinio elite. Uostamiesčio klubas triskart pasidabino LKL bronza, dukart nužygiavo iki finalo, o 2014 m. net pravėrė Eurolygos duris. Atvykę į Klaipėdą, vargo turėjo visi. To pavyzdys – legendiniam Vassiliui Spanouliui prireikė 33 taškų ir pratęsimo, kad išvestų Pirėjo „Olympiacos“ į pergalę prieš klaipėdiečius.

Tačiau kadaise šlovingus laikus išgyvenęs „Neptūnas“ vėl mokosi vaikščioti iš naujo. Kodėl? 2017 m. klubą ištiko suirutė – vienas po kito traukėsi žaidėjai, klubo direktorius buvo išmestas už finansines machinacijas, organizacijoje prisikaupė skolų.

Iš pradžių „Neptūnas“ dar koncentravosi į sportinius rezultatus ir nepaisant skolų būrė pajėgias sudėtis, kas užtikrino dar du bronzos medalius 2018 ir 2019 m. Visgi atėjus laikui pradėti tvarkyti finansines problemas klubas pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų.

Didesnė biudžeto dalis skirta skoloms padengti, o sudėtis toli gražu nepriminė tos, kuri lipo ant prizinių pakylų. Dėl kažkieno praeities klaidų LKL grandams nuolat grasinęs „Neptūnas“ tapo absoliučiu vidutinioku.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Tačiau keturis sezonus ties atkrintamųjų riba balansavęs „Neptūnas“ pamažu vėl stojasi ant kojų ir rodo potencialo žybsnius vėl sugrįžti ant pjedestalo. Kad organizacija stiebiasi į viršų, parodė ir praėjęs sezonas.

„Neptūnas“ susikomplektavo labai patraukliai – klube žaidė tokie patyrę, bet vis dar parako turintys veteranai, kaip Deividas Gailius, Mindaugas Girdžiūnas ir Žygimantas Janavičius, o senąją kartą papildė perspektyvaus jaunimo gūsis. Apie tai, ką praėjusį sezoną išdarinėjo Ignas Sargiūnas ir Ąžuolas Tubelis ir kur jie dabar atsidūrė, turbūt nereikia kalbėti.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Toks „Neptūnas“ sugebėjo duoti didžiulę kovą LKL ketvirtfinalyje daugiau nei perpus turtingesnei Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komandai ir liko vos per mažą žingsnį nuo sugrįžimo tarp keturių stipriausių lygos klubų.

Šį sezoną „Neptūnas“ taip pat susikomplektavo ambicingai – Ą.Tubelį pakeitė LKL praėjusį sezoną taip pat dominavęs Zane'as Watermannas, o vietoje I.Sargiūno atvyko dviejų LKL mastu pajėgių gynėjų tandemas – Nate'as Johnsonas ir Desure‘as Buie.

Komandą taip pat papildė įdomus jaunimas – Arnas Beručka, Tomašas Pavelka bei buvo išsaugoti rūbinę laikantys veteranai – D.Gailius, M.Girdžiūnas ir Ž.Janavičius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arnas Beručka
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arnas Beručka

Sugrįžusi konkurencinga sudėtis, padidėjęs biudžetas žaidėjams ir nykstančios skolos. Kaip „Neptūnui“ pavyksta po truputį stiebtis link tų šlovingų laikų, kuriuos kadaise išgyveno? To 15min paklausė klubo legendos ir dabartinio direktoriaus Martyno Mažeikos.

Jis papasakojo, kokius teigiamus pokyčius mato klube, apžvelgė „Neptūno“ komplektaciją ir bei davė suprasti, ko LKL kitą sezoną sieks uostamiesčio ekipa. Apie tai ir dar daugiau – portalo 15min interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas