Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 13

Sūnų pavadavęs Rimas Kurtinaitis atvedė RKL klubą į pergalę

Nostra.lt-Regionų krepšinio lygoje (Nostra.lt-RKL) šį savaitgalį užsisuko tikra įvykių karuselė. Prie „Omegos“ vairo netikėtai stojo Rimas Kurtinaitis, kuris pavadavo dvynukų susilaukusį sūnų Giedrių, o legendinio trenerio debiutas vos neprisvilo.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Beatos Štampachovos/BC Omega nuotr.

Kauno r. „Omegos“ kieme – tikra šventė. Komanda šį savaitgalį iškovojo dvi pergales, tačiau didžiausią gyvenimo pergalę apturėjo komandos treneris Giedrius Kurtinaitis – jo šeimoje gimė dvynukai. Naujai iškeptą tėvelį šeštadienio rungtynėse su Akmenės r. „Patriots“ pavadavo naujai iškeptas senelis Rimas Kurtinaitis.

Penktadienį „Omega“ svečiavosi Raseiniuose, kuriuose vyko ir Lietuvos krepšinio 100-mečio minėjimo renginys. Jame labiausiai Raseinių krepšiniui nusipelniusius žmones apdovanojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vidas Gedvilas, generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas bei Nostra.lt-RKL prezidentas Vidas Butkus.

Tuo tarpu krepšinio aikštelėje šventę raseiniškiams kaip reikiant pagadino svečiai iš Kauno. Jie dominavo visų rungtynių metu ir sutriuškino „Raseinius“ 98:72.

Raseiniškiai nerado priešnuodžių Tomui Galeckui – šis pelnė 19 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus. Šeimininkų gretose rezultatyviausiai žaidė Augustas Žilinskas, surinkęs 15 taškų.

Paklaustas, ar nesigėdina sugadinęs šventę Raseinių žmonėms, G.Kurtinaitis patikino nesitikėjęs laimėti tokiu dideliu skirtumu. „Norėjome laimėti šias rungtynes, tačiau nenorėjome laimėti tokiu rezultatu. Taip, kažkiek gal per didelis skirtumas.

Akivaizdu, kad „Raseiniai“ turi problemų po nežaidimo daugiau nei mėnesį, bet tai yra labai pavojinga komanda, kuri tikrai atrodys geriau. Jie yra vieni iš pretendentų patekti į finalo ketvertą ir net laimėti titulą, todėl mes „Raseinius“ labai gerbiame“, - šypsodamasis kalbėjo „Omegos“ strategas.

Tuo tarpu „Raseiniams“ vadovaujantis treneris Karolis Lendzevičius pripažino varžovų pranašumą ir atsiprašė sirgalių. „Pirmiausia, tai turiu atsiprašyti visų atėjusių į rungtynes, kad turėjo žiūrėti į tokį mūsų žaidimą. Kažkiek galiu pateisinti tai, nes visa šventė apkrovė mums galvas ir nepavyko parodyti gero žaidimo“, - po rungtynių teigė strategas.

Šeštadienį prie „Omegos“ vairo stojo R.Kurtinaitis, o jam vadovaujant ekipa vos neprisižaidė su į lyderių ketvertą besitaikančia „Patriots“ komanda. Kauniečiai tris kėlinius laikė žaidimo vadeles savo rankose, tačiau lemiamame ketvirtyje į šturmą pakilę patriotai ištirpdė „Omegos“ deficitą.

Likus žaisti keturias minutes Kauno r. ekipa turėjo 14 taškų persvarą (70:56), bet tuomet Domantas Šimaitis smeigė du tritaškius, o po Justo Janulio dvitaškio rezultatas tapo lygus (70:70). Vis tik „Patriots“ vyrukams rungtynių perlaužti nepavyko – akmeniškiai kelio link krepšio neberado, o paskutiniuosius „Omegos“ taškus baudų metimais surinko Eduardas Rogačiovas – 72:71.

Rungtynėse galingą dvigubą dublį užfiksavo Tadas Klimavičius – jis surinko 17 taškų ir 15 atkovotų kamuolių. „Patriots“ gretose ne mažiau galingą pasirodymą surengė Antanas Bertašius, pelnydamas 23 taškus (8/9 dvit.) ir atkovodamas 13 kamuolių.

Nepaisant šventės šeimoje, seneliu tapęs R.Kurtinaitis nenorėjo pateisinti sūnaus nedalyvavimo rungtynėse. „Jis ligoninėje su žmona ir negalėjo dalyvauti šiandien rungtynėse. Aišku, priežastis pateisinama, bet aš manyčiau – ne jis gimdė ir turėtų būti darbe. Na, teko pavaduoti, tai džiaugiuosi, kad nesugadinau visko – Giedriui vadovaujant viskas vyksta lengviau“, – po rungtynių kalbėjo legendinis Lietuvos krepšinio treneris.

„Patriots“ treneris Vytautas Padgureckas po rungtynių teigė, kad jo ekipos pralaimėjimą lėmė prastas pataikymas ir net 10 pramestų baudos metimų. „Varžovai yra labai gera komanda, turėjom kai kur rizikuoti. Vienos rizikos pasiteisino, kitos ne. Mes daugiau strigome puolime, prametėme daug laisvų tritaškių, baudų pataikymas siekė vos 50 proc. Prie tokio lygaus rezultato tokie skaičiai daug lemia“, – sakė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas