Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 01

Šuoliui į galutinį rinktinės dvyliktuką Vaidą Kariniauską įkvėpė Jono Kazlausko žodžiai

„Labai geras jausmas. Džiaugiuosi, kad esu reikalingas komandai ir tikiuosi jai padėti. Tikiuosi, kad pasiseks“, – išgirdęs Jono Kazlausko verdiktą San Paule švytėjo Vaidas Kariniauskas. Kaip 13-as žaidėjas į draugiškų rungtynių ciklą skridęs įžaidėjas džiūgauja. Per keletą rungtynių jis pateisino Jono Kazlausko pasitikėjimą ir paskutinę akimirką vietoj Edgaro Ulanovo pateko į olimpinį dvyliktuką. 22-ejų krepšininkas neslėpė – jis tikėjosi važiuoti į Rio.
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas / Ray Vyšniausko nuotr.

„Vykau su mintimi, kad turiu šansą patekti. Treneris sakė, kad tai nėra dvyliktukas, o tiesiog formalumus olimpiniam komitetui. Tikėjausi patekti“, – neslėpė V.Kariniauskas.

Jis džiūgauja ir todėl, kad nepopuliarus jo sprendimas po 2014–2015 metų sezono iš Kauno „Žalgirio“ persikelti į antrąją Graikijos lygą pasiteisino.

Ten žaidėjas susitvarkė su atsakomybe ir nuvedė „Kymis“ komandą į antrojo diviziono čempionų sostą ir pirmąją lygą.

„Kaip matome, tai nebuvo žingsnis atgal. Kad ir kur bebūtum, jei stengiesi, anksčiau ar vėliau atsidursi ten, kur turi būti“, – surimtėjo V.Kariniauskas.

VIDEO: Vaidas Kariniauskas tikėjosi patekti į galutinį rinktinės dvyliktuką

Jo užduotis Lietuvos rinktinėje aiški – suteikti ramias poilsio minutes Mantui Kalniečiui. J.Kazlauskas džiaugiasi, kad vyresni žaidėjai klauso jaunojo įžaidėjo ir rinktinė su V.Kariniausku „bent nekrenta į duobę“.

„Treneris prašė manęs organizuoti žaidimą, apsiginti, pakeisti Mantą ir suteikti jam poilsio. Dvejos pirmosios rungtynės Klaipėdoje buvo sunkios, bet po to buvo vis lengviau ir lengviau, – pasakojo V.Kariniauskas. – Veteranai priėmė gerai. Su kai kuriais žaidžiau „Žalgiryje“, visus daugmaž žinojau. Labai geras kolektyvas.“

VIDEO: J.Kazlausko komentaras po paskutinių rinktinės draugiškų rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas