Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 04

Suomių stiprybę išskyręs K.Maksvytis: „Tokiose rungtynėse pasimato komandos veidas“

„Tikimės atkaklios kovos. Tokiose rungtynėse pasimato charakteriai, komandos veidas, kaip komanda žaidžia sunkiomis sąlygomis. (Pasaulio) čempionate taip pat žaisime išvykoje, prie daug svetimų žiūrovų. Manau, kad šįvakar bus labai geras testas“, – Tamperėje kalbėjo Kazys Maksvytis.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

Pasiruošimą pasaulio krepšinio čempionatui tęsianti Lietuvos vyrų rinktinė penktadienį sužais jau trečiąsias – ir pirmąsias išvykoje – kontrolines rungtynes.

Lengvai taškus kol kas renkantys K.Maksvyčio auklėtiniai triženklį skaičių pasiekė ir kovoje su Ukraina (100:72), ir Sakartvelu (104:102).

Tiesa, akistata su Suomija bus kitokia. Ne tik dėl sutrumpėjusio rinktinės kandidatų sąrašo, bet ir išskirtinės varžovų komandos.

„Kažkiek pasitrumpinome savo žaidėjų sąrašą ir dirbame su mažesne žaidėjų grupele, kad pagerintume pagrindinių žaidėjų tarpusavio ryšius. Įsivedėme naujų dalykų, ypatingai gynyboje“, – atskleidė K.Maksvytis.

„Bandysime tai jau šio vakaro rungtynėse, nes suomiai žaidžia su metančiais aukštaūgiais. Keisime savo gynybos sistemą. Bus puiki proga išsibandyti“, – pridūrė rinktinės treneris.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys prieš kontrolinį mačą išvykoje su Suomija

Lietuvius penktadienį pasitiks sausakimša „Nokia“ arena – išpirkti visi 13,5 tūkst. bilietų.

„Ča atvykę sužinojome, kad žaisime pilnoje salėje. Kovosime su jauna, gera Suomijos rinktine, kurios lyderis (Lauri Markkanenas) turi 26 taškų vidurkį NBA. Ne kiekvienas žaidėjas gali tiek pelnyti taškų, jau nekalbu apie vidurkį“, – „Utah Jazz“ žvaigždę išskyrė K.Maksvytis.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Lauri Markkanenas
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Lauri Markkanenas

„Jis – elitinis metikas. Didelis, su geru metimu ir gana mobilus aukštaūgis. „All-Star“ rungtynių dalyvis. Jau vien tai viską pasako apie jį. Bandysime eliminuoti tai, ką jis daro geriausiai – apriboti jo metimus, apsunkinti juos. Nebus lengva, nes ir NBA jo nesustabdo, bet bandysime tai padaryti, – tęsė lietuvių strategas.

– (Suomius) galima pavadinti ir vieno žmogaus komanda, ir metančio aukštaūgio komanda. Bus gerai išbandyti save. Tiek prieš suomius, tiek prieš latvius, kurie turi Kristapą Porzingį. Bus geros paruošiamosios kovos prieš čempionatą.“

„Ruošiamės pagrindiniam karui – čempionatui. Dabar dar turime mūšius. Išsibandome įvairias savo taktikas. (Žiūrime) kas mums veikia, ko galbūt prireiks ilgame čempionate. Tai daugiausia ir bandysime derinti. Stengsimės nekartoti tų pačių klaidų, kurias darėme pirmose rungtynėse. Tai buvo atkovoti kamuoliai, antrose kiek strigome prieš varžovų spaudimą. Norime dėti žingsnius į priekį ir kiekvienose rungtynėse būti geresne komanda“, – vylėsi K.Maksvytis.

Pirmą sykį šią vasarą rungtynėms jis registruos ir Joną Valančiūną, ir Donatą Motiejūną, tačiau jų dviejų vienu metu aikštelėje kol kas nemato: „Yra toks planas, bet galbūt ne šiose rungtynėse. Tokiose, kuriose žaisime su tokiomis komandomis kaip Prancūzija, kurios turi galingus aukštaūgius. Bet šiandien dar turbūt bandysime juos atskirai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas