Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 03

Super atsarginiai: nuo suolo kilę lietuviai sutraiškė Izraelį

Izraelis turėjo daugiau sirgalių, bet Lietuva – daugiau gerų krepšininkų. Europos čempionato B grupės antrojo turo rungtynėse Tel Avive šeštadienį nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukę mūsų žaidėjai pelnė net 56 taškus ir nunešė komandą į pirmąją pergalę čempionate.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Izraelio komandos atsarginiai žaidėjai pelnė tik 9 taškus, Lietuvos – daugiau nei šešis kartus daugiau.

Edgaras Ulanovas pelnė 18 taškų, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis po 16, o šių žaidėjų vedama Lietuvos komanda 88:73 įveikė Izraelį, kai užgulė visu ūgiu ir svoriu trečiajame kėlinyje.

„Nė vienos komandos neįveiksime per vieną kėlinį. Reikia laužti, laužti, laužti. Ir sulaužyti. Galiausiai trečiajame kėlinyje susitvarkėme reikalus. Pirma pergalė, reikia nesustoti, – kalbėjo M.Kuzminskas, pats vien trečiajame kėlinyje pelnęs 8 taškus.

Lietuviams pavyko perlaužti rungtynių eigą iškart po pasitarimo per ilgąją pertrauką.

Kas padėjo perlaužti trečiajame kėlinyje, kai lietuviai parbloškė Izraelį spurtu 14:2?

„Mes perlaužėme save psichologiškai. Turime žaisti stabiliai visas 40 minučių. Antrajame kėlinyje leidome jiems sugrįžti į žaidimą, bet paskui žaidėme vėl fiziškai ir agresyviai“, – aiškino trenerio asistentas Ramūnas Šiškauskas.

M.Kuzminskas papildė – komanda smogė per skaudžiausią Izraelio komandos vietą, kuri šįkart buvo po krepšiais.

„Jų aukščiausias žaidėjas buvo gal 203 cm ūgio, tad natūralu, kad bandėme žaisti per priekinę liniją. Jie dvigubino gynybą, bet vis tiek kertiniai žaidėjai buvo aukštaūgiai“, – sakė M.Kuzminskas.

Tai buvo įspūdingas jo ir kitų žaidėjų nuo suolo pasirodymas: sunku pasakyti, kur geriau atrodė Edgaras Ulanovas – gynyboje ar puolime, bet lengvasis puolėjas buvo tas, nuo kurio Izraelis kentėjo labai.

VIDEO: Edgaras Ulanovas už pirmąją pergalę dėkoja ir sirgaliams

Artūras Gudaitis griuvo, kėlėsi, dėjo į krepšį, vėl griuvo, ir vėl kėlėsi ir vėl dėjo. Adas Juškevičius šįkart puikiai pakeitė Mantą Kalnietį atakų organizatoriaus vaidmenyje.

Per du pirmuosius kėlinius atsarginiai žaidėjai pelnė 21 tašką iš 38. Jie buvo puikūs ir po pertraukos, pelnę 24 taškais daugiau nei starto penketo krepšininkai.

Be to, lietuviai turėjo ir dar vieną pagalbininką tribūnose. Lietuvos sirgalių buvo mažiau nei tūkstantis, bet jie girdėjosi, nors oponentų buvo aštuonis kartus daugiau.

„Tai visada mūsų šeštasis žaidėjas. Aš galiu pasakyti „ačiū mūsų fanams“, – sakė R.Šiškauskas. – Aš girdžiu juos nuo suolo. Ir būdamas žaidėju visada girdėdavau ir tai mane įkvėpdavo. Jų gali atvykti dar daugiau, tikiuosi, kad jie atvyks į atkrintamąsias varžybas Stambule.“

Iki Stambulo laukia daug didelių darbų, o kitas bus sekmadienį vakare, kai lietuviai trečiosiose grupės rungtynėse susitiks su Italija, laimėjusia abi pirmąsias kovas.

„Nesame tokie geri, kad žiūrėtume porą rungtynių į priekį. Galvojome tik apie Izraelį, o sekmadienį laukia treniruotė ir pasirengimas mačui su Italija“, – sakė M.Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai