Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29

Paskutinių sekundžių dramoje – gyvybiškai svarbi „Ryto“ pergalė

Priremtas prie sienos Vilniaus „Rytas“ (2-2) nepasimetė ir trečiadienio vakarą dramatiškai iškovojo gyvybiškai svarbią pergalę FIBA Čempionų lygos turnyre, namuose 77:75 patiesdamas Patrų „Promitheas“ ekipą (2-2).
FIBA Čempionų lygos rungtynės: Vilniaus „Rytas“  – Patrų „Prometheas“
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pergalė pakylėjo „Rytą“ į antrąją vietą B grupėje ir išsaugojo šansus kovoti dėl pirmosios, kuri reikštų tiesioginį kelialapį į kitą etapą.

Pralaimėjimas vilniečiams būtų užkirtęs galimybę kovoti dėl aukštesnės nei trečiosios vietos grupėje.

Pakiliai dvikovą pradėjęs „Rytas“ prieš pertrauką pirmavo 51:38, tačiau antroje mačo pusėje stipriai pradėjo strigti puolime ir atrodė, kad kaip reikiant prisivirs košės.

Įpusėjus ketvirtam kėliniui graikai pasivijo varžovus (65:65) ir perėmė iniciatyvą. Likus 2 minutėms svečiai pirmavo keturiais taškais, bet šeimininkai lemiamu metu sugebėjo susitelkti.

Paskutinėmis sekundėmis iniciatyvos ėmėsi RJ Cole'as. Iš pradžių jis išlygino rezultatą, o kai graikams nepavyko užpulti, ėmėsi realizuoti ir paskutinę „Ryto“ ataką – amerikiečio prasiveržimas link krepšio buvo sėkmingas.

Per likusias 2,3 sek. „Promitheas“ neišsigelbėjo.

Margiris Normantas ir RJ Cole'as nugalėtojams pelnė po 16 taškų.

Giedriaus Žibėno auklėtiniams pavyko atsirevanšuoti „Promitheas“ ekipai už taip pat dviem taškais patirtą pralaimėjimą (76:78) pirmajame rate svečiuose. B grupėje su šiomis komandomis varžosi ir Dižono JDA (4-0) bei „Opava“ (0-4).

„Rytas“: RJ Cole'as ir Margiris Normantas – po 16, Gytis Masiulis 12, Gytis Radzevičius 10, Martynas Echodas 9, Justinas Gorhamas 6 (11 atk. kam.).

„Promitheas“: Chrisas Coffey 19, Jaime Echenique 15, Arturas Kurucas ir Anthony Cowanas – po 10.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Rytas“ – „Promitheas“ 77:75.

„Promitheas“ kelti baltos vėliavos nesiruošė ir kur kas geriau pradėjo lemiamą rungtynių atkarpą bei labai greitai grąžino intrigą. Vilniečiams labai sunkiai sekėsi pelnyti taškus, o įpusėjus kėliniui Jaime Echenique po labai ilgos pertraukos net ir išlygino rezultatą – 65:65. Paviję šeimininkus graikai nesustojo ir vis tvirčiau perėmė iniciatyvą. Likus 2 min. „Rytas“ jau buvo besivejančių vaidmenyje 69:73. Visgi vilniečiai rodė charakterį. Martynas Echodas likus 1:13 min. išlygino rezultatą (73:73), bet Jaime Echenique kitos atakos metu irgi pataikė. Tuomet iniciatyvos ėmėsi RJ Cole'as. Iš pradžių jis išlygino rezultatą, o kai graikams nepavyko užpulti, ėmėsi realizuoti ir paskutinę „Ryto“ ataką. Prasiveržimas po krepšiu buvo sėkmingas (77:75) ir „Promitheas“ ekipai liko tik 2,3 sek. Per jas išsigelbėti graikai nesugebėjo ir vilniečiai šventė gyvybiškai svarbią pergalę.

III kėlinys. „Rytas“ – „Promitheas“ 62:55.

Graikai atkarpa 7:1 pradėjo antrą rungtynių pusę ir aptirpdė deficitą iki vienženklio skirtumo. Visgi tada Giedrius Žibėnas paprašė minutės pertraukėlės ir vilniečiai spurtavo 4:0, vėl padidindami atotrūkį iki 11 taškų – 56:45. Patrų komandos gyvybę tritaškiais palaikė latvis Arturas Kurucas, bet vilniečiai iniciatyvos nebuvo linkę atiduoti – 58:48. Visgi kėlinio pabaigoje graikams kiek pavyko priartėti.

II kėlinys. „Rytas“ – „Promitheas“ 51:38.

Antrajame kėlinyje „Rytas“ išlaikė iniciatyvą, nors komanda ir stipriai kentėjo dėl po savuoju krepšiu nesusirenkamų kamuolių. Ketvirčio viduryje po Gyčio Masiulio dėjimo pranašumas išaugo iki 37:29. Gytis Masiulis antrajame kėlinyje žaidė labai agresyviai ir solidžiai. Prieš pat pertrauką jo baudos metimai leido „Rytui“ pirmą kartą šiame mače įgyti dviženklę persvarą – 47:36. Tada Gytis Radzevičius įspūdingai blokavo Jaime Echenique metimą, o po akimirkos dar įsmeigė ir tritaškį – 50:38. Per pirmą ketvirtį vilniečiai metė net 21 baudų metimą.

I kėlinys. „Rytas“ – „Promitheas“ 27:23.

Rungtynes geriau pradėjo graikai, bet kėlinio viduryje „Rytas“ surengė sėkmingesnę atkarpą ir Martynas Echodas rezultatą persvėrė (10:9). Po Gyčio Radzevičiaus taiklių baudų vilniečiai buvo nutolę penkiais taškais (20:15), bet svečiams vėl pavyko pasivyti šeimininkus. Visgi kėlinio pabaigą geriau užbaigė „Rytas“ – 27:23.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas