Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 27

Sveikatos žalgiriečiams linkėjęs G.Žibėnas – apie pergalės svarbą ir K.Maksvyčio naujieną

Vilniaus „Rytas“ nutraukė keturiolikos Kauno „Žalgirio“ pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygos čempionate bei atkūrė intrigą kovoje dėl pirmosios vietos. Sostinės komandos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas po pergalės neskrajojo padebesiais, bet pasidžiaugė auklėtinių nusiteikimu.
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris" / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Trečiajame ir paskutiniame reguliaraus sezono grandų mūšyje šeimininkai demonstravo kur kas didesnę energiją už svečius bei puikiai pasinaudojo Luko Lekavičiaus netektimi Lietuvos čempionų stovykloje.

Janio Strelnieko ir Tai Websterio diriguojamas „Žalgiris“ suklydo daugiau kartų (15) nei atliko rezultatyvių perdavimų (11), o dvikovos pabaigoje kauniečiai neteko ir Edgaro Ulanovo, kuris keliais susimušė su „Ryto“ kapitonu Arnu Butkevičiumi.

Galiausiai ant sparnų žaidęs „Rytas“ šventė pergalę 87:74.

„Mums reikėjo tokios pergalės – kietesnėse rungtynėse prieš kietesnį varžovą. Geros emocijos vilniečiams. Ir papildomas pasitikėjimas ir mūsų pačių komandai. Bet tik tiek, nieko daugiau, – po rungtynių kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Šiandien mums pavyko išvengti statiško krepšinio, judinome kamuolį ir žaidėme išvien. Noriu pabrėžti kiekvieno žaidėjo indėlį aikštelėje. Žaidėme kartu, kiekvienas kažką įnešė. Tikimės, kad Edgarui Ulanovui nieko rimto ir greitai pasveiks.“

Apytuštėje „Avia Solutions Group“ arenoje atkakli kova, kai didžiausias skirtumas tarp ekipų siekė vos 5 taškai, virė 17 minučių, kol galingą spurtą surengė aikštelės šeimininkas „Rytas“.

Rungtynių pradžioje Josho Nebo užtvarą sugėręs ir dėl to 15 minučių ant suolo sėdėjęs Margiris Normantas, driokstelėję Arnas Butkevičius ir Ivanas Buva suorganizavo Vilniaus ekipos atkarpą 12:0, kuri leido Giedriaus Žibėno kariaunai įgyti dviženklį pranašumą 40:29.

„Prieš rungtynes kalbėjo abi komandos, kad motyvacijos netrūksta abejoms komandoms. Nesutikčiau, kad varžovai žaidė be emocijų. Jie stengėsi, grįžo į rungtynes ir darė viską, kad jas perlaužtų. Taip pat buvo ir per pirmąsias dvejas rungtynes. Mes tuomet irgi buvome susikrovę pranašumą, bet jie grįžo ir perlaužė su L.Lekavičiaus pagalba. Nežinau, emocijos yra natūralus dalykas tokiame mače. Džiaugiamės, kad davėme kažkiek pozityvo vilniečiams“, – sakė G.Žibėnas.

Kalbas apie destrukciją komandoje paneigti bandęs I.Buva iki ilgosios pusės pelnė 12 taškų ir buvo ryškiausias šio lietuviškojo „el Clasico“ dalyvis.

Pagrindinio perimetro linijos žaidėjo Luko Lekavičiaus dėl ligos neturėjęs „Žalgiris“ klimpo puolime. 180 cm ūgio krepšininkas Lietuvos čempionų komandoje šį sezoną yra pirmas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 4,6), pirmas pagal tritaškių realizaciją (vid. 54,2 proc.), o pagal efektyvumą (vid. 14,1) nusileidžia tik Tyleriui Cavanaugh (vid. 15 naud. bal.) ir Edgarui Ulanovui (vid. 14,8 naud. bal.).

„Aišku, kad Lukas daug duoda „Žalgiriui“. Tai jų motoriukas ir energetinis variklis. Bet tokias rungtynes žaisti visos ar ne visos sudėties, reiškia ne daug. Mes KMT pusfinalyje žaidėme be Speedy Smitho. Mums tai kainavo, bet negalime per daug skųstis. Yra kaip yra. Tikimės, kad Lukas greitai pasveiks. Tai žaidimo dalis. Deja, bet nė viena komanda to neišvengia. Šiandien sužaidėme gal trečias rungtynes šį sezoną visos sudėties. Reikia pabelsti į stalą, kad tokių rungtynių būtų daugiau, – apie L.Lekavičiaus svarbą Kauno ekipai atsakė G.Žibėnas. – Žinoma, norėjome jų gynėjus dusinti rungtynių metu, bet tai darome prieš kiekvieną varžovą, tad nieko ypatingo. Džiaugiuosi dėl mūsų komandos. Žinojome, kad bus fiziškos rungtynės. Devyni prarasti kamuoliai man daug ką pasako. Tikrai brangimo kamuolį ir laikėmės žaidybinio plano.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Tuščias pirmoje mačo pusėje bėgiojo ir kitas „Ryto“ besikeičiančią gynybą galėjęs įveikti žalgirietis Joffrey Lauvergne'as, sukrapštęs vos 2 taškus. Prancūzas sau įprastą žaidimą ėmė demonstruoti po ilgosios pertraukos, vien per trečiąjį kėlinį įmetęs 8 taškus.

Atkutęs „Žalgiris“ prie „Ryto“ buvo priartėjęs per 3 taškus, tačiau tuomet iššovė Mindaugas Girdžiūnas. Taiklų veterano tritaškį metimą po kelių akimirkų pakeitė trys taiklūs baudų metimai, kurias gynėjas užsidirbo dėl nepasitenkinimo bangą „Žalgirio“ stovykloje ir Jure Zdovco techninę pražangą iššaukusio Tai Websterio taisyklių pažeidimo.

Jarviso Williamso ir Speedy Smitho pastangomis „Ryto“ persvara ketvirtojo kėlinio viduryje vėl pasiekė dviženklę (71:60), o „Žalgirio“ problemų sąrašą papildė ir kelio traumą patyręs Edgaras Ulanovas, kuris aikštelę paliko tik su komandos draugų pagalba.

G.Žibėnas pagyrė 10 taškų pelniusį ir 4 kamuolius atkovojusį J.Williamsą, kuris pirmąją sezono pusę praleido dėl Achilo sausgyslės traumos.

„Specifinis žaidėjas, kurį visi mėgsta komandoje. Jam buvo sunku, kai Evaldas Kairys iškrito, nes reikėjo keisti poziciją. Dabar vėl keičia ją – iš ketvirtos į penktą arba iš penktos į ketvirtą. Jis vėlai prisijungė prie komandos, pas mus derinių nėra mažai, tad Jarvisui nėra paprasta. Jis kartais pasiklysta puolime, bet viską atperka nepažabota energija ir pastangomis. Jarviso yra pilna kiekviename aikštelės milimetre. O kas mane labiausiai džiugina, tai jog J.Williamso yra daug gynyboje, – kalbėjo G.Žibėnas. – Kad tik trykštų ir toliau tas Jarviso noras puolime. Mūsų, trenerių, uždavinys yra žaidėjus suvaldyti. Kartais pabandome supaprastinti atakas, priminti jam, kad jei derinys nulaužtas, jis turi ieškoti gynėjo, o ne imtųsi žaistų vienas prieš vieną. Tai kartais reikia jam priminti, bet jis žiauriai nori laimėti. Mes tikrai džiaugiamės jį turėdami.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Per likusį laiką „Žalgirio“ žaidėjai intrigos neatkūrė – žaidimą kontroliavę G.Žibėno auklėtiniai triumfavo 87:74.

„Kiekvienos pergalės reikia. Šiandien pasidžiaugėme ir nieko daugiau, judame toliau. Kaip Arnas minėjo, einame kiekvieną mačą laimėti ir kažkiek tobulinti žaidimą, – sakė G.Žibėnas. – Turime tai teisingai išnaudoti artėjančiose savaitėse, kadangi žaisime tik po vieną mačą per savaitę. Mums liko tik LKL. Turime į tai sureaguoti teisingai. Nieko mes čia nelaimėjome. Eilinės reguliaraus sezono rungtynės. Turime tai paimti kaip pozityvų gurkšnį ir tęsti sunkų darbą treniruotėse. Tai vienintelė išeitis.“

„Ryto“ strategas buvo paklaustas apie Kazio Maksvyčio ir „Žalgirio“ sąjungą, bet apie trenerį, su kuriuo jis dirba Lietuvos rinktinėje, nebuvo linkęs išsiplėsti.

„Nesu vadovas ir neformuoju komandų. Tai klausimai tiems, kurie tai daro, – paklaustas, ar tai geras „Žalgirio“ ėjimas, atsakė G.Žibėnas. – Galiu tik palinkėti Kaziui sėkmės su naujais iššūkiais, kurių jam bus dar daugiau. Galiu palinkėti tik sėkmės, o kaip jam viskas susiklostys, parodys laikas. Aš negaliu komentuoti varžovų komandų sudėčių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas