Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Sabonio nenustebino A.Trinchieri išvarymas: „Jautėme, kad nebaigs rungtynių“

Per Kauno „Žalgirio“ sunkia pergale rezultatu 73:66 prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ pasibaigusias rungtynes išvyto vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri pareigas pareigas perėmęs Tautvydas Sabonis sako nujautęs, kad gali tekti imtis šio darbo.

Krepšinio specialistas iš Italijos į rūbinę turėjo keliauti trečiojo kėlinio pabaigoje, kai užsidirbo antrą techninę pražangą. Jį pakeitusiam Tautvydui Saboniui po rungtynių teko keliauti ir į spaudos konferenciją bei atsakyti į žurnalistų klausimus.

„Sunkios rungtynės, žinojome, kad po dvigubos savaitės gali trūkti energijos, – sakė T.Sabonis. – Jie atėjo nusiteikę, rodė fiziškumą. Mes pirmoje rungtynių pusėje nelabai buvome pasiruošę, vėliau galbūt trenerio išvarymas padėjo mums gauti energijos ir „ištraukėme“ rungtynes.“

Treneriui jau ne pirmą kartą teko laikinai perimti „Žalgirioׅ“, tačiau pirmą kartą tai nutiko Kaune.

„Aišku, smagu, pirmas kartas namuose, „Žalgirio arenoje“, tad tikrai toks jauduliukas buvo. Bet po pirmosios atakos pamiršti ir dirbi savo darbą, bandai atlikti, ką treneris akcentavo. Svarbiausia buvo pergalę ištraukti“, – teigė T.Sabonis.

A.Trinchieri asistentas teigė rungtynių metu nujautęs, kad gali tekti perimti komandos vairą.

„Jautėme su asistentu Maksu (Massimiliano Menetti), kad treneris šiandien neužbaigs rungtynių. Patys matėte, kodėl. Jau truputį buvau pasiruošęs psichologiškai, kad reikės vadovauti, nebuvo toks šokas“, – atviravo T.Sabonis.

„Žalgiris“ šiandien vertėsi be Bryanto Dunstono, bet suteikė galimybę Aleksui Bieliauskui. 18-metis aukštaūgis per sužaistas 4,5 minutės pelnė 2 taškus (1/2 dvit.), atkovojo 3 kamuolius ir blokavo vieną metimą.

„Laurynas Birutis gavo dvi baudas, Alenas Smailagičius – irgi. Reikėjo leisti ir galima sakyti, kad susitvarkė neblogai. Aišku, trūksta truputį greičio, fiziškumo, tačiau vienoje atakoje atsilaikė prieš Andriją Stipanovičių. Esame labai patenkinti jo darbu per trumpą atkarpą, – sakė treneris. – Ne man sakyti, bet manau, kad, kai labiau įsibėgės sezonas, jaunimą bandysime įtraukti vis labiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito