Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 19

T.Sedekerskis – apie svajones, vietą rinktinės dvyliktuke ir R.Giedraičio sprendimus

„Svajonė priartėjo, tapo reali, nors kažkada atrodė, jog tai – neįmanoma misija. Dabar yra viskas realu“, – apie šansus pagaliau prasimušti į Lietuvos rinktinės dvyliktuką pasaulio čempionatui Filipinuose sakė geriausią karjeros sezoną sužaidęs Tadas Sedekerskis.

Trečią solidų sezoną Eurolygoje iš eilės sužaidęs Tadas Sedekerskis viliasi pagaliau praverti Lietuvos rinktinės duris ir vykti į pasaulio čempionatą Filipinuose.

Iš Nidos kilęs 25-erių metų 206 cm ūgio krepšininkas prieš dvejus metus trenerio Dariaus Maskoliūno buvo netikėtai „atkabintas“ prieš olimpinę atranką Kaune, o pernai prie nacionalinės komandos stovyklos neprisijungė savo sprendimu.

Palangoje įsikūrusiame „Vanagupės“ viešbutyje, kuriame pirmadienį susirinko trylika rinktinės kandidatų, T.Sedekerskis atrodė tarsi veteranas.

„Įdomus jausmas atvykti į rinktinės stovyklą, nors nesu naujokas. Esu naujokas kabutėse, nes realiai su rinktine nesu žaidęs nė viename čempionate, bet rinktinės stovykloje esu praleidęs ne vieną vasarą. Keistas jausmas“, – sakė Vitorijos „Baskonia“ atstovas.

Reguliariajame Ispanijos čempionate baskai finišavo antroje vietoje, į priekį užleidę tik Šarūno Jasikevičiaus diriguojamą „Barcelona“, tačiau atkrintamosiose patyrė skaudų Badalonos „Joventut“ smūgį ir sezoną užbaigė priešpaskutinę pavasario dieną.

T.Sedekerskis sugrįžo į Lietuvą, atsipūtė po varginančio, asmeniškai sėkmingo, bet traumomis pažymėto sezono. Poilsį jis derino su kasdieniu sportu, mintyse nešiojęs artėjančią rinktinės stovyklą.

„Sezonas pasibaigė anksčiau, nei buvo tikėtasi, tad laiko poilsiui buvo tikrai nemažai. Nors atrodo, kad jo visada trūksta, nes sezonai yra ilgi, bet grįžus namo laikas tiesiog skrenda. Atrodo, kad norėjosi nuveikti kažką daugiau, bet ir mėnuo buvo labai geras dalykas. Visą laiką praleidau Lietuvoje, niekur nebuvau išvykęs“, – sakė T.Sedekerskis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

Pernai atsisakęs vykti į rinktinę, šįmet išskirtinių fizinių galimybių puolėjas jokių dvejonių neturėjo.

„Kaip ir minėjau gal jau tūkstantį kartų, pernai jaučiau, kad man reikia laisvos vasaros ir daugiau laiko skirti sau, ypač sportui. „Baskonia“ treneris buvo pasikeitęs, tad norėjau Vitorijoje būti nuo pirmos dienos ir parodyti save treneriui, ką aš galiu ir ką aš moku. Treneris manęs gerai tikrai nepažinojo. Manau, kad tai buvo pasiteisinęs sprendimas, – kalbėjo T.Sedekerskis. – Šįmet atsisakė atvykti ypač daug žmonių. Aš jaučiau pareigą čia būti, o ir treneris skambino ir kvietė. Tikrai negalėjau atsisakyti prisijungti prie Lietuvos rinktinės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas