Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 12

Taktiniais sprendimais džiaugęsis V.Šeškus: „Žengėme pirmą žingsnį“

Virginijus Šeškus ir Jonavos „CBet“ sukėlė kol kas didžiausią triukšmą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) atkrintamųjų starte.

Šeštą vietą reguliariajame sezone užėmę jonaviškiai laimėjo pirmąjį ketvirtfinalio serijos mačą 80:76 išvykoje prieš ambicingąją Alytaus „Wolves“ ekipą ir serijoje iki 2 pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

V.Šeškaus kariauna kitą mačą žais namuose – triukšmingoje Jonavoje, o dar bent viena pergalė atvertų duris į pusfinalį, sensacingai užbaigiant „Wolves“ sezoną.

„Išskyrus rungtynių pradžią, didžiuojuosi (komanda). Pradžioje nepadarėme to, ką buvome susitarę, bet vėliau, manau, viskas veikė tiek, kiek galėjo. Aišku, sėkmės gale buvo. Paskutines sekundes mes kentėjome. Sėkmės yra, bet tai tikrai nemenkina mūsų pergalės, nes galima sakyti, kad kontroliavome visas rungtynes“, – džiaugėsi V.Šeškus.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Wolves“ - „CBet“ [2023-05-12]

„Turime dar vieną žmogų, kuris gali tikrai geriau sužaisti. Tai – Jeffery Garrettas, kuris šiandien labai anksti pasiekė pražangų limitą (po 18 min., – past.). Bet visi žaidėjai atidavė visas jėgas. Labai malonu, kad žmonės tikėjo, kad žengėme pirmą žingsnį. Stengsimės ir toliau nenuvilti, bet kaip bus, taip bus“, – pridūrė legendinis strategas.

„Kartais tokiose rungtynėse taktika lemia mažiau. Nors šiandien galiu pasididžiuoti – mes tikrai daug kur atrodėme neblogai. Labiausiai džiugina, kad (žaidėjai) klausė, ką daryti, kada prasižengti, kada stabdyti greitas atakas, neleisti mesti laisviems“, – tęsė V.Šeškus, priminęs, kad prieš LKL atkrintamųjų startą bet kurio apatinio ketverto pergalę prieš viršutinį ketvertą vadino sensacija.

„O ką, jūs kitaip galvojate? Galiu ir dabar taip pasakyti. Jūs pasižiūrėkite į biudžetus, į žaidėjus...“, – dėstė V.Šeškus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

„Pasakysiu taip, gal juos netgi išmušė tai, kad mes su tokia maža rotacija gynyboje jiems davėme tokį fiziškumą. Kiek galėjome. Neleidome (lengvai) priimti kamuolio, nutraukinėjome jų derinius, jie turėjo galvoti, ką toliau daryti. Matėt, visą ketvirtą kėlinį žaidė be didelio žmogaus. Manau, pavyko geras krepšinis“, – dar sykį pasidžiaugė V.Šeškus.

VIDEO: K. Kemzūra: „Skaudu tai sakyti, bet vaizdas toks, kad „CBet“ norėjo labiau“

„Sveikinimai Jonavos komandai. Nežinau, ką padarėme, ką padariau ne taip, bet šiandien trūko. Pradžia buvo nebloga. Ta energija, agresyvumas, bet vėliau pametėme savo koncentraciją, pamiršome apie ką kalbėjomės, tarėmės gynyboje“, – kalbėjo K.Kemzūra.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra

„Puolime žaidėme per lėtai, per statiškai, prastai skaitėme situacijas ir labai prastai mėtėme. Jonava pataikė ir sunkokų metimų. Jiems sekėsi, bet sekasi turbūt tiems, kas labiau nori. Skaudu tai sakyti. Aiškinsimės, kodėl, ir kardinaliai taisysime“, – pabrėžė „Wolves“ strategas.

„Liūdna ir labai verčia susirūpinti“, – neslėpė Rimą Kurtinaitį sezono pabaigoje prie Alytaus klubo vairo pakeitęs K.Kemzūra, negalėjęs atsakyti, ar kitoje kovoje jau galės padėti vienas lyderių Jeffery Tayloras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas