Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 21

Tik dieną pavėlavęs Domantas Sabonis – jau kartu su Lietuvos rinktine

Tik pirmadienį į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje susirinkę nacionalinės Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatai antradienį jau sulaukė papildymo. Prie „Vanagupės“ viešbučio, kuriame apsistoję Jono Kazlausko vyrai, atvyko juodas „Range Rover“ visureigis su visa Sabonių šeima. Svarbiausias iš jų, žinoma, 19-metis Domantas Sabonis, bandysiantis pirmą kartą prasimušti į ekipos sudėtį „Eurobasket 2015“ pirmenybėms.
Arvydas Sabonis atvežė savo sūnų Domantą į krepšininkų stovyklą
Arvydas Sabonis atvežė savo sūnų Domantą į krepšininkų stovyklą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

D.Sabonis į Palangą atvyko kartu su tėvais – krepšinio legenda Arvydu Saboniu ir retai pastaruoju metu viešumoje besirodančia mama Ingrida Saboniene.

Rinktinės kandidatai pirmadienį vakare jau surengė pirmąją treniruotę, tačiau D.Sabonis bus praleidęs tik ją vienintelę. Be jo, nacionalinei ekipai dar trūksta „centro“ Jono Valančiūno, kuris dalyvauja „Toronto Raptors“ treniruočių stovykloje ir individualiai šlifuoja metimą.

Tuo tarpu D.Sabonis į stovyklą vėlavo dėl žaidimo Lietuvos U-20 krepšinio rinktinėje. Europos jaunimo čempionate jis buvo geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių ir pasiekė čempionatų rekordą – per mačą su Ukraina atkovojo 28 kamuolius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Arvydas Sabonis atvežė savo sūnų Domantą į krepšininkų stovyklą
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Arvydas Sabonis atvežė savo sūnų Domantą į krepšininkų stovyklą

Per dešimt rungtynių D.Sabonis vidutiniškai žaidė po 28 minutes, per kurias rinko po 11,5 taško, atkovojo 13,2 kamuolio, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1,1 kamuolio ir padarė 1,6 klaidos.

Pirmadienį dėl Donato Motiejūno traumos padidėjusias D.Sabonio galimybes prasimušti į rinktinę kalbėjęs J.Kazlauskas jaunojo krepšininko per daug neaukštino.

VIDEO: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko į pirmąją stovyklą Palangoje

„Žiūrėsime, kaip prie mūsų pritaps jaunasis Domantas Sabonis. Bet žinant jo amžių, nedidelę patirtį, sunku iš jo tikėtis įspūdingų rezultatų. Jankūnui vienam atlaikyti krūvį bus sunku. Juolab kad žaisime daug rungtynių. Turėsime ieškoti sprendimų. Yra sumanymų, galvosime, kaip išsisukti“, – sakė nacionalinės komandos strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas