Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tikslus įvardinęs A.Trinchieri: „Daugiau nei spaudimą, aš jaučiu pyktį ir norą kažką pasiekti“

Kauno „Žalgiris“ jau pluša treniruotėse ir ruošiasi naujiems artėjančio sezono iššūkiams. Lietuvos vicečempionai subūrė ambicingą sudėtį, kuriai toliau vadovaus Andrea Trinchieri. Antradienį surengta atvira treniruotė, kurioje specialistas iš Italijos pristatė komplektacijos viziją ir kito sezono tikslus.

„Žinau, kad esu labai labai alkanas prieš sezoną. Visą vasarą buvau piktas dėl praėjusio sezono pabaigos, – kalbėjo treneris. – Mes turime dirbti sunkiau, geriau, turėjome daug pokyčių sudėtyje. Visi treneriai yra laimingi rugpjūtį apie rugsėjį. Įsivedžiau taisyklę sau, kad nevertinsiu šitos komandos pirmas tris savaites net jei kažkas atrodys blogai arba labai labai gerai. Tai yra pasiruošimas, mums reikia pasiruošti. Galiu pasakyti, kad dirbame pakiliai ir intensyviai.“

Žurnalistams uždavus klausimą apie tikslus, „Žalgirio“ treneris buvo konkretus.

„Norime pasiekti daugiau LKL. Tai reiškia, kad yra vienas dalykas, kurį turime padaryti. Mes norime konkuruoti, kad būtume tarp pirmųjų dešimties Eurolygos komandų. Bet kitos 16 komandų nori to paties“, – teigė specialistas.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ Eurolygos rikiuotėje finišavo keturioliktas, laimėjo KMT titulą, tačiau LKL finale sensacingai 1:3 nusileido Vilniaus „Rytui“. A.Trinchieri buvo paklaustas, ar žengiant į naująjį sezoną jaučia spaudimą laimėti.

„Spaudimą jaučiu kiekvieną dieną. Jeigu nejausčiau spaudimo, reiškia, kad turėčiau daryti kažką kito. Spaudimas yra mūsų kasdieninio gyvenimo dalis. Apie spaudimą negali kalbėti tie, kurie nėra šiame versle ir žaidėjas, kuris nėra pasiruošęs varžytis šiame lygyje. Jei nenori jausti spaudimo, eik dirbti kitą darbą. Daugiau nei spaudimą, aš jaučiu pyktį ir norą kažką pasiekti“, – sakė treneris.

– Turite daug žaidėjų, kiek lengva ar sunku bus atsirinkti pagrindinę rotaciją?

– Lyginant su kitomis Eurolygos komandomis, mes neturime užtektinai žaidėjų, bet esu laimingas dėl to, ką turime. Tai bus ilgas sezonas, mums reikės visų.

– Kokie yra didžiausi skirtumai tarp šio ir praėjusio sezono „Žalgirio“?

– Nežinau, pažiūrėsime. Pasikvietėme daug fiziškų žaidėjų. Fiziškų, tai nereiškia, kad daug aukštų. Aš noriu pažiūrėti, kaip jie funkcionuos ant parketo. Žinoma, kai atėjome į laisvųjų agentų rinkos startą... Eurolygos laisvųjų agentų rinka yra tarsi jūra. Yra dideli rykliai, didelės žuvys ir yra mažos žuvys. Žinau, kad negalime būti didelis ryklys, bet nenoriu būti suvalgytas, kaip maža žuvis. Turiu improvizuoti, daryti kažką kitaip, kad būčiau labai greita žuvis ir didelės žuvys manęs nesuvalgytų. Turiu būti labai kūrybingas ir mąstyti nestandartiškai.

– Kokia yra šios sudėties pagrindinė mintis. Kaip norite žaisti?

– Pabandžiau padalinti sudėtį į tris dalis – gynėjus, puolėjus ir aukštaūgius. Sudėtis yra sudaryta iš daug gynėjų, daug puolėjų ir nedaug aukštaūgių. Tai yra esminis dalykas. Turiu vieną pagrindinį tikslą – mano komanda turės galimybę pademonstruoti energiją kiekvienose rungtynėse. Turime žaisti su didele energija kiekvieną vakarą. Tai reiškia, kad turime gilesnę sudėtį su daug žaidėjų, kurie gali žaisti per kelias pozicijas.

– Praėjusį sezoną nelaimėjote LKL ir tai buvo nemažas nusivylimas Lietuvos krepšinio bendruomenėje...

– Tai man taip pat buvo nusivylimas.

– Žinant, kad sudėtis yra gilesnė, biudžetas didesnis, kaip treneris, ar jaučiate spaudimą laimėti šį sezoną, ypač LKL?

– Spaudimą jaučiu kiekvieną dieną. Jeigu nejausčiau spaudimo, reiškia, kad turėčiau daryti kažką kito. Spaudimas yra mūsų kasdieninio gyvenimo dalis. Apie spaudimą negali kalbėti tie, kurie nėra šiame versle ir žaidėjas, kuris nėra pasiruošęs varžytis šiame lygyje. Jei nenori jausti spaudimo, eik dirbti kitą darbą. Daugiau nei spaudimą, aš jaučiu pyktį ir norą kažką pasiekti.

– Ar buvo daug žaidėjų, su kuriais nepavyko pasiekti susitarimo?

– Niekada pasirašai sutarčių su visais žaidėjais, kurių nori. Esu patenkintas konceptu žaidėjų, kurių mes ieškojome. Šį sezoną būsime kitokie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas