Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Tomas Pačėsas: „Gyvenimas gerėja“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas prieš rungtynes su „Chimki“ juokais prisiminė buvusio Lietuvos rinktinės direktoriaus mėgstamą frazę, tačiau iki gero žaidimo vilniečiams dar trūksta, ypač gynyboje.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Du buvę Europos taurės turnyro čempionai trečiadienio vakarą susitinka Vilniuje, bet jų pozicijos šį sezoną smarkiai skiriasi.

„Chimki“ (3-1) pirmauja B grupėje, o „Lietuvos rytas“ (1-3) rikiuojasi ketvirtas. Į kitą etapą iškops keturios iš penkių grupės komandų, todėl vilniečiams ypač gerai būtų pradėti antrąjį ratą pergale „Siemens“ arenoje.

Pirmajame rate Pamaskvėje „Chimki“ laimėjo atkaklias rungtynes (76:71) prieš „Lietuvos rytą“, kai mačo pabaigoje Jacobas Pullenas pataikė tritaškį per Artūrą Jomantą.

Abi komandos yra tarp rezultatyviausių turnyre. T.Pačėso vadovaujamas „Lietuvos rytas“ renka po 90,7 taško – dviem taškais daugiau nei Rusijos klubas.

Tačiau „Lietuvos rytas“ praleidžia net po 91 tašką per rungtynes, o tai yra vidutiniškai 15 taškų per rungtynes daugiau nei „Chimki“.

Nors iki ramaus gyvenimo Europos taurės turnyre „Lietuvos rytui“ dar toli, T.Pačėsas mano, kad komanda žengia gera kryptimi.

Kuo gyvenimas gerėja „Lietuvos rytui“? – svarbaus Europos taurės turnyro išvakarėse paklausėme T.Pačėso.

– Kol kas gerėja, nes gavome porą planuotų pergalių. Šiaip kol kas esame tame pačiame lygmenyje.

– Esate užsiminęs, jog „Chimki“ yra aukštesnio lygio komanda nei visos kitos grupėje. Kaip rengiatės mačui?

– Be abejo, „Chimki“ yra favoritė. Lyginant su praėjusiu sezonu, šis yra kitoks vien dėl to, kad Eurolyga sumažėjo aštuoniomis komandomis. Jos pateko į turnyrą, kuriame dabar žaidžiame ir mes. Chimkų, Krasnodaro, Malagos ir kitos komandos dabar žaidžia Europos taurės varžybose.

„Chimki“ yra ne tik mūsų grupės, bet ir viso turnyro favoritas. Kai netiko keli žaidėjai, jie iškart pasistiprino kitais įžaidėjo ir sunkiojo puolėjo pozicijose.

Rungtynėse Rusijoje žaidėte su „Chimki“, kurioje tada nebuvo traumuoto Aleksejaus Švedo. Kaip pasikeitė varžovų žaidimas jam grįžus į aikštę?

„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas
„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas

– Jis sukasi gerai. Sekmadienį rungtynėse su Krasnojarsku vėl buvo rezultatyviausias. Dabar jo forma itin gera. Bandysime sustabdyti, bet jų visa komanda turi milžinišką potencialą.

Bandysime atlaikyti tempą, kaip tai darėme Maskvoje, kur mums sutrukdė laimėti per didelis klaidų skaičius.

„Lietuvos rytas“ yra viena rezultatyviausių turnyro komandų, bet kokių rezervų įžvelgiate gynyboje?

– Gynyboje reikia sunkiai dirbti. Žinoma, priešininkai analizuoja mūsų žaidimą ir mato mūsų silpnas vietas.

Norint gerai gintis komandiškai, pirmiausia reikia gintis gerai vienas prieš vieną ir du prieš du. Kai kuriose žaidimo atkarpose mums pritrūksta intensyvumo, nes rotacijoje turime per mažai žaidėjų, kurie galėtų atsilaikyti. Žaidžiant su atletiškomis komandomis, kai mus spaudžia, pasipila klaidos.

Kartais mums patiems pavyksta primesti ritmą, bet tai kainuoja daug jėgų. Manau, mūsų gynyba baudos aikštelėje yra nebloga. Tačiau yra ką pagerinti žaidžiant perimetre.

Manau, mūsų gynyba baudos aikštelėje yra nebloga. Tačiau yra ką pagerinti žaidžiant perimetre.

Norime patobulėti, bet atsimušame į anksčiau minėtas priežastis.

Vis dėlto Rashaunas Broadusas dabar žaidžia solidžiau. Aš nemanau, kad mūsų gynyba yra prasta. Tačiau yra detalių, kurias galime pagerinti.

– Galbūt turite žinių apie potencialius komandos naujus žaidėjus?

– Dabar negalėčiau pasakyti nieko nauja, nes intensyviai rengiamės trečiadienio rungtynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai