Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 01

Tomas Pačėsas veja tamsius debesis nuo savo galvos: „Komanda žaidžia gerai“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų treneris Tomas Pačėsas tvirtina, jog jo komanda yra gerame kelyje, nepaisant kelių nesėkmių pastarosiose rungtynėse Lietuvoje ir Europos taurės turnyre.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neįprastai sau T.Pačėsas atvyko į oro uostą gana vėlai – likus mažiau nei valandai iki skrydžio į Berlyną, kai visi krepšininkai jau buvo praėję patikros punktus ir ramiai laukė lėktuvo, skraidinusio į Europos taurės turnyro rungtynes Vokietijoje su ALBA.

„Lietuvos ryto“ treneris nesiblaškė kaip vėluojantys keleiviai ir tokią pat ramybę rodė kalbėdamas apie rezultatus, kurie jo komandai pastaruoju metu galėtų būti ir geresni.

Vilniečiai pralaimėjo penkerias iš šešerių pastarųjų rungtynių Lietuvoje ir Europos taurės varžybose, vienintelę pergalę pasiekė prieš LKL autsaiderius „Šiaulius“.

Po pralaimėjimų Utenoje ir Klaipėdoje „Lietuvos rytas“ smuktelėjo į trečiąją vietą LKL rikiuotėje, bet dar svarbiau šiuo metu yra taisyti padėtį Europos fronte.

Mindaugo Petrausko nuotr./Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“
Mindaugo Petrausko nuotr./Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

Europos taurės turnyro B grupėje „Lietuvos rytas“ yra paskutinis – penktas, pralaimėjęs du atkaklius mačus Chimkuose ir Bilbao.

Trečiadienio vakarą T.Pačėso vyrų laukia dar vienas mačas svečiuose, šįkart prieš Berlyno ALBA, kuri tėra aštunta Vokietijos lygoje, bet žengia antra Europos taurės varžybų grupėje, ten laimėjusi du mačus iš trijų.

Rungtynių Vokietijoje išvakėrse 24sek kalbėjosi su T.Pačėsu apie dėl nesėkmių besikaupiančią įtampą, užtrukusias įžaidėjo paieškas.

Treneri, apie ką daugiau galvojate šiuo metu – savo komandą ar Berlyno ALBA?

– Mūsų komanda žaidžia gerai ir kovingai. Aš esu patenkintas, kaip žaidžiame dabar.

Galbūt buvo kelerios rungtynės, kai žaidėjų rotacijoje pritrūko Deivido Gailiaus (jis gydėsi traumą, bet jau grįžo į aikštę ir išvyko į Berlyną).

Esu patenkintas, kad žaidimo lygį ir sportinę formą išlaiko mūsų lyderiai – Davidas Loganas ir Drew Gordonas. Tenkina ir Adamo Lapetos žaidimas pastarosiose dvejose rungtynėse. Manau, kad ir Deividas Gailius po traumos įsitraukė gerai. Komanda kovoja, ji turi charakterį. Žinoma, galvojame ir apie savo, ir apie varžovų žaidimą.

Nors jūsų komanda žaidžia daug lygių rungtynių, kelerias pastarąsias pralaimėjo. Kokį spaudimą jaučiate pats?

Mindaugo Petrausko nuotr./Tomas Pačėsas
Mindaugo Petrausko nuotr./Tomas Pačėsas

– Aš žvelgiu plačiai. Priėmiau šį iššūkį prieš metus. Nenoriu lyginti tos ir dabartinės komandos, bet pernai daugiau pavardžių ir ilgesnį suolą turėjusi komanda Europos taurės turnyre vis praleisdavo virš šimto taškų.

Manau, dar anksti vertinti dabartinę komandą. Tačiau ji žaidžia geriau ir kovingiau. Mums trūksta labai nedaug. Galima tik apgailestauti, kad su „Chimki“ žaidžiant viską lėmė paskutinis jų gynėjo Jacobo Pulleno metimas, taip pat susiklostė mačas Bilbao. Išskyrus pralaimėjimą Utenoje „Juventus“, savo komandos žaidėjams neturiu priekaištų. Žinoma, norėtųsi daugiau. Ypač, kad siauroje rotacijoje kiekvienas žaidėjas įneštų asmeninį indėlį. Turime stabiliai rungtyniaujančių žaidėjų, bet jiems reikia pagalbos.

Kita vertus, mes negalime šokti aukščiau bambos. Spaudimas iš sirgalių ir žiniasklaidos man ir žaidėjams visada buvo ir bus. Priimame tai natūraliai, turime su tuo gyventi. Aukšto lygio žaidėjai sugeba žaisti ir prie didelio spaudimo. Taip pat – ir treneriai.

Įžaidėjo ieškantis „Lietuvos rytas“ derėjosi su keliais krepšininkais, tarp jų minėjote Nate'ą Waltersą ir Jacobą Pulleną. Kodėl nepavyko jų privilioti į Vilnių?

Vienas jų (N.Waltersas) nuėjo į Eurolygos klubą – „Crvena zvezda“. Žinome, kad šis klubas dabar pajėgus finansiškai, nes Serbijos premjeras pats kuruoja šią komandą. Mes šiai dienai nesame tiek pajėgūs finansiškai. Gal naujasis premjeras mums padės?

Mes šiai dienai nesame tiek pajėgūs finansiškai. Gal naujasis premjeras mums padės?

Suprantu, kad pinigai nežaidžia, bet visos mūsų komandos kaina atitinka pusę Aleksėjaus Švedo („Chimki“ krepšininko) algos. Žinote, tada reikalauti iš šių žaidėjų yra sunku ir naivu. Darome ir taip daug. Kartais nepasiseka, kaip rungtynėse Klaipėdoje ar Bilbao. Bet aš tikiu komanda. Linkiu gerų emocijų ir sau, ir sirgaliams. Į Berlyną tikrai važiuojame ne pasižaisti, o laimėti.

- Krepšinio rinkoje dabar toks metas, kai iš NBA klubų nubyrėjo po kelis žaidėjus. Ar tai paranku įžaidėjo ieškančiam „Lietuvos rytui“?

- Taip, mes vedame derybas ir atliekame namų darbus. Jau sutaupėme, kai tris mėnesius nepaėmėme žaidėjo. Norime nemažiau nei sirgaliai, nesame priešas sau ir ieškome geriausio sprendimo.

NBA žaidėjas ne visada yra protingas sprendimas, nes NBA krepšininkas be europietiško žaidimo patirties yra kitoks. Į NBA iš universiteto bandęs patekti žaidėjas dar labiau kitoks. Tai – irgi ne mūsų kelias.

Minėjau kelias pavardes. Su jais buvome lyg arti, lyg toli. Taip jau yra. Kai esi „biednas“, – vis kažkur pritrūksta. Bet mes nesame „biedni“. Nors esame sunkiame etape, galime parodyti stiprybę, suradę išėjimą. Neverkiame ir nerodome pirštu, kad trūksta to ir to. Esame stiprūs ir būsime stiprūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas