Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 09 30 /11:18

TOP 30 atlyginimų Lietuvoje: daugiausiai uždirbančiųjų dešimtuke – naujas lyderis

TOP 30 daugiausiai LKL uždirbančių krepšininkų sąrašuose atėjo metas pasimėgauti desertu. 24sek pristato dešimt didžiausius atlyginimus Lietuvoje gaunančių krepšininkų. Viršūnėje dominuoja Kauno „Žalgirio“ atstovai.
Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Chrisas Krameris
Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Chrisas Krameris / 15min nuotr.

Galutinai rezultatai nieko nestebina. „Žalgiris“ šiam sezonui surinko rekordinį 10,7 mln. eurų biudžetą, todėl kontraktams galėjo leisti daugiausiai.

Žaidėjų ir trenerių atlyginimams „Žalgirio“ biudžete numatyta 7,4 mln. eurų. Tai yra daugiau nei visas „Ryto“ biudžetas, kuris, anot klubo vadovo Dariaus Gudelio, 2018–2019 m. sezoną sieks 4,4 mln. eurų.

TAIP PAT SKAITYKITE: TOP 30 atlyginimų Lietuvoje: trečiasis daugiausiai uždirbančių žaidėjų dešimtukas

TAIP PAT SKAITYKITE: TOP 30 atlyginimų Lietuvoje: antrajame dešimtuke – „Ryto“ lietuvių kompanija

Įprastai krepšinio sezonas trunka 10 mėnesių, todėl prie kiekvieno žaidėjo įrašysime mėnesinį žaidėjo atlyginimą. Pavyzdžiui, jeigu krepšininkas uždirba 50 tūkstančių eurų per mėnesį, labai tikėtina, kad per sezoną jis uždirba 500 tūkstančių.

Dažnai sutartyse būna įtrauktos įvairios papildomos sąlygos ar premijos. Pavyzdžiui, už sužaistų rungtynių skaičių (jeigu krepšininkui būdingos traumos), statistikos vidurkį, pasiekimus. Dėl visų tų aplinkybių skaičiai gali keistis.

NBA įprasta krepšininkų atlyginimus pateikti viešai iki paskutinio dolerio. Nieko nuostabaus – NBA taisyklėse griežtai apibrėžti finansiniai sandoriai, tokie kaip mainai ar atlyginimų lubos, todėl atvirumas yra neišvengiamas.

Tuo metu Europoje sutarčių sąlygos slepiamos stalčiuose. Vis dėlto 24sek pasirėmė šaltinių informacija ir pabandė nupiešti krepšininkų atlyginimų Lietuvoje paveikslą. Informacija gali būti ne 100 proc. tiksli, bet pabandėme atsidurti arčiausiai kontraktuose įrašytų skaičių. Atlyginimai pateikiami eurais ir atskaičiavus mokesčius.

VIDEO: Daugiausiai uždirbančių LKL krepšininkų TOP 10

*10. DJ Seeley („Rytas“; ~29 tūkst.)

* – kiti šaltiniai teigia, kad DJ Seeley alga gali būti gerokai mažesnė ir siekti maždaug 20 tūkst. eurų per sezoną.

Pirkinys, kuriuo „Rytas“ labai didžiuojasi. 24sek žiniomis, Vilniaus klubas nesitikėjo, kad Las Palmaso „Gran Canaria“ ekipoje praėjusį sezoną rungtyniavęs, o dar anksčiau Tel Avivo „Maccabi“ žaidęs gynėjas nukris iki vilniečių finansinių galimybių aukšto. Bet kai tik DJ Seeley tapo prieinamas, „Rytas“ nieko nelaukęs čiupo 28-erių amerikietį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dennis Jerome Seeley JR
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dennis Jerome Seeley JR

DJ užduotis Vilniuje aiški – jis turės tapti „Ryto“ puolimo lyderiu, kuriuo D.Adomaitis galės pasikliauti sunkiausiomis akimirkomis. Sezono starte legionierius kol kas pateisina tą pasitikėjimą.

**9-8. Dominique'as Suttonas („Rytas“; ~30 tūkst.)

** – kiti šaltiniai teigia, kad D.Suttonas gauna maždaug 4-5 tūkst. eurų per mėnesį mažiau, t.y. 30 tūkst. eurų per metus ne eurais, o JAV doleriais.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique Sutton
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique Sutton

Charizmatiškiausias „Ryto“ vasaros pirkinys atvyko į Vilnių ne už Everesto dydžio atlyginimą. Tai net nėra brangiausias „Ryto“ žaidėjas, nors tik jam vienam prisilietus prie kamuolio, vilniečių tribūnos taip sulaiko kvėpavimą.

31-erių 196 cm ūgio puolėjas tikėjosi prasimušti į Eurolygą ir todėl sumokėjęs išpirką nutraukė sutartį su Trento „Aquila“, bet susidomėjusiųjų iš stipriausios lygos Europoje neatsirado.

D.Suttonui belieka tikėtis, kad Eurolyga į jį atkreips dėmesį vilkint „Ryto“ aprangą.

***9-8. Chrisas Krameris („Rytas“; ~30 tūkst.)

*** – kiti šaltiniai teigia, kad Ch.Kramerio mėnesinis uždarbis yra 4-5 tūkst. eurų mažesnis, t.y. ne 30 tūkst. eurais, o JAV doleriais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris ir Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Chrisas Krameris ir Linas Kleiza

Brangiausias „Ryto“ žaidėjas, kurio ateitis Vilniuje po praėjusios LKL finalo serijos kėlė nemažai klaustukų.

Tačiau „Ryto“ organizacija žavisi Ch.Kramerio požiūriu į darbą, asmenybe ir stipriosiomis savybėmis aikštėje. Tas faktas, kad net ir pasikeitus treneriams amerikietis liko Vilniuje, sako daug apie „Ryto“ tikėjimą šio krepšininko galimybėmis tapti pripažintu lyderiu.

Daug apie tai sako ir jam skirtas atlyginimas. Ch.Krameriui reikės pateisinti tuos lūkesčius, nes solidus kontraktas sudarytas dvejiems metams. 24sek šaltinių teigimu, sutartis auganti – kitąmet amerikietis uždirbs dar daugiau.

7. Nate'as Woltersas („Žalgiris“; ~31 tūkst.)

24sek žiniomis, amerikiečio finansiniai reikalavimai buvo gerokai didesni, bet „Žalgiriui“ pavyko nusiderėti iki mažesnės sumos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas

N.Woltersas turėjo puikų sezoną Prancūzijoje, Šalono „Elan“ klube (vid. 16,3 tšk., 6,2 rez. perd.). CV puošia solidūs įrašai su Stambulo „Bešiktaš“ bei Belgrado „Crvena zvezda“ pavadinimais, 461 NBA pelnytas taškas ir 31 mačas stipriausioje lygoje starto penkete.

24sek šaltinių teigimu, prieš porą metų N.Wolterso norėjo Vilniaus „Rytas“, tačiau amerikietis nepageidavo važiuoti į sostinę.

6. Marius Grigonis („Žalgiris“; ~32 tūkst.)

Marius Grigonis grįžo ten, nuo ko viskas ir prasidėjo. Tik „Žalgiriui“ tas sugrįžimas kainavo – 24sek žiniomis, Berlyno ALBA ekipai Lietuvos čempionai sumokėjo apie 100 tūkst. eurų siekusią išpirką.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Bet „Žalgirio“ ėjimas suprantamas – Šarūnas Jasikevičius į savo būrį įtraukė jauną 24-erių vietinį žaidėją, kuris gali žaisti per kelias pozicijas ir pasiūlyti treneriui labai platų ginklų arsenalą.

M.Grigonis įsitvirtinta kaip geriausias antras numeris nacionalinėje komandoje, o „Žalgiris“ visada puoselėjo idėją įsigyti aukščiausio lygio lietuvių.

5. Artūras Milaknis („Žalgiris“; ~33 tūkst.)

Artūrui Milakniui šis sezonas ypatingas – tai vadinamieji kontrakto metai. 2019-ųjų vasarą baigs galioti pelninga trejų metų sutartis su „Žalgiriu“, o patentuotam snaiperiui tada sukaks 33-eji.

Tai reiškia, kad Milas turi turbūt paskutinę galimybę pasirašyti didelį kontraktą. Krepšininkas turi rimtų ambicijų tą ir padaryti. Pasiruošimo cikle žalgirietis rinko vid. 12,8 taško ir pataikė 65 proc. tolimų metimų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

4. Aaronas White'as („Žalgiris“; ~34 tūkst.)

Žaidėjas, kuris liko „Žalgiryje“ per atsitiktinumą. Jau viskas buvo paruošta tam, kad 26-erių puolėjas persikeltų į „Washington Wizards“, tačiau paskutinės minutės ėjimai NBA klube sujaukė amerikietišką A.White'o svajonę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

Net „Žalgiris“ jau buvo pasiruošęs A.White'o dubleriui už iš „Wizards“ gautą išpirką, bet vis tiek turėtų džiaugtis, kad legionierius liks Kaune. Pernai sėkmingai „Žalgiryje“ pritapęs aukštaūgis šį sezoną ruošia dar įspūdingesnių skrydžių Eurolygos arenose.

3. Paulius Jankūnas („Žalgiris“; ~47,5 tūkst.)

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Šarūnas Jasikevičius

Paulius Jankūnas pasitinka kontrakto metus. 2019-ųjų vasarą baigsis jo ketverių metų sutartis, kurią kapitonas pasirašė dar 2015-aisiais. Tada jis atmetė Maskvos CSKA pasiūlymą ir nusprendė karjeros saulėlydį pasitikti „Žalgiryje“.

Anksčiau P.Jankūnas uždirbdavo maždaug 550 tūkst. eurų per sezoną, bet puolėjo kontraktas buvo mažėjantis, todėl lietuvis užleido lyderio pozicijas kitiems.

Sunku tikėtis, kad P.Jankūnas po metų dar išlaikys tokią aukštą savo vertę rinkoje. Kitą vasarą jam jau bus 35-eri.

Nebent P.Jankūnas dar sykį visus nustebins ir pademonstruos gero vyno savybes. O stebinti P.Jankūnas pastaraisiais metais moka ypač gerai.

2. Brandonas Daviesas („Žalgiris“; ~49 tūkst.)

„Žalgirio“ laimėjimas, pasiektas dar prieš 2017–2018 m. sezono finišą. Daug agentų ir krepšinio profesionalų stebėjosi, kaip žalgiriečiams dar balandį pavyko išsaugoti vieną didžiausių sezono šviesulių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

LKL finalo serijoje lyg tornadas „Ryto“ gynybą nuniokojęs ir Eurolygoje prožektorių šviesas į save atkreipęs B.Daviesas vasarą turėjo daugybę pasiūlymų, bet „Žalgiris“ nusprendė neparduoti amerikiečio.

Po tokio 2017–2018 m. sezono B.Davieso vertė rinkoje vasarą galėjo būti 1,5 ar net 2 kartus didesnė nei su „Žalgiriu“ sudarytas sandoris.

1. Edgaras Ulanovas („Žalgiris“; ~50 tūkst.)

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Edgaras Ulanovas buvo vienas didžiausių „Žalgirio“ vasaros klaustukų. 26-erių lietuvis turėjo viliojančių ir pelningesnių pasiūlymų iš kitų Eurolygos ir Europos taurės komandų, tačiau sutiko su dosniomis sąlygomis Kaune. Dabar tai – daugiausiai uždirbantis žalgirietis.

Ulė pretenduoja tapti „Žalgirio“ veidu. P.Jankūnui pasitinkant karjeros saulėlydį E.Ulanovas turi tapti tuo žaliai baltų vėliavnešiu. Tad toks kontraktas – gal ir didžiulis „Žalgirio“ kišenei, bet logiškas.

Dabar galima pagrįstai laukti iš E.Ulanovo, kad šis pakiltų į dar kitą krepšinio lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas