Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 25

Tritaškiais ir ne tik Tomas Dimša beldžiasi į Lietuvos rinktinės dvyliktuką

Tomas Dimša verčia Darių Maskoliūną pasukti galvą. Atakuojantis gynėjas per kontrolines rungtynes savo žaidimu treneriui įrodinėja, kad praverstų Lietuvos rinktinei olimpiniame krepšinio atrankos turnyre, kuriam iš keturiolikos kandidatų treneriai turi išsirinkti dvylika.
Tomas Dimša
Tomas Dimša / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Prieš pasirengimo etapą T.Dimšos galimybės patekti tarp dvylikos Lietuvos rinktinės krepšininkų neatrodė ypač tvirtos, bet per repeticijas 27 metų gynėjas solidžiu žaidimu pats pakėlė savo akcijas.

Per trejas kontrolines rungtynes su Dominikos Respublikos ir Rusijos komandomis T.Dimša rinko po 8 taškus, žaisdamas po 16 minučių, o Lietuvos komanda laimėjo visas dvikovas.

Ypač solidžiai jis sužaidė per paskutinę repeticiją, kai ketvirtadienį Kaune prie antrosios pergalės prieš Dominikos Respubliką prisidėjo 13 taškų, atakuodamas tobulu taiklumu.

Kauno „Žalgiriui“ priklausantis, bet praėjusį sezoną „Gran Canaria“ paskolintas atakuojantis gynėjas per 16 min. pataikė visus tris tritaškius, vieną dvitaškį ir abi baudas.

„Buvau per langų varžybas, žinau tą sistemą. Galbūt man kažkiek lengviau. Stengiuosi padėti, kiek galiu, o kaip išeina, taip išeina“, – savo indėlio nesureikšmino T.Dimša, kalbėjęs per spaudos konferenciją po rungtynių Kaune.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša

Per šešerias atrankos rungtynes į Europos pirmenybes jis per 21 min. rinko po 8,7 taško, pataikęs 44 proc. tritaškių.

Tada jis buvo pagrindinis atakuojantis gynėjas, bet dabar rinktinei atstovauja ne tik Mantas Kalnietis, bet ir Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, o atakuojančio gynėjo vieta starto penkete tarsi rezervuota geram T.Dimšos bičiuliui Mariui Grigoniui.

Įprasta, kad tarp dvylikos žaidėjų treneriai pasirenka penkis gynėjus, bet ketvirtadienį D.Maskoliūnas atakuojančiu gynėju bandė ir Roką Giedraitį, kuris solidžiau atrodė praėjusį klubinį sezoną Ispanijoje, atstovaudamas „Baskonia“ klubui.

Į arčiau Afrikos nei Europos esančią Gran Kanarijos salą patekęs T.Dimša Las Palmaso klubui Ispanijos čempionate pelnė po 7 taškus ir po 10,2 taško Europos taurės varžybose.

Euroleague.net nuotr./Tomas Dimša
Euroleague.net nuotr./Tomas Dimša

Bet D.Maskoliūnas mato ir kitų 196 cm ūgio atakuojančio gynėjo pliusų, kurie verčia trenerį vis rimčiau vertinti T.Dimšos kandidatūrą, kai savaitgalį reikės skelbti galutinį rinktinės dvyliktuką.

„Jis toks žaidėjas, kuris užkaišioja skyles, – apie T.Dimšą sakė D.Maskoliūnas. – Jį gali statyti į pirmą ar antrą poziciją. Jis rinktinėje nėra puolimo žmogus, bet gynyboje galima jį naudoti prieš 1–2 pozicijų varžovų žaidėjus. Žaidžiant „small ball“ (žemu penketu) jam yra lengviau, jis gali užkaišioti skyles. Žiūrėdami į priekį, su kokiomis komandomis reikės žaisti, matome, kad mums labai reikia tokių, kurie valdytų kamuolį. Tomas yra vienas jų. Savo žaidimu jis įrodinėja, kad mums reikia stipriai galvoti.“

Suprasti akimirksniu: Olimpinis atrankos turnyras Kaune

  • A grupė: Lietuva, Venesuela, P.Korėja
  • B grupė: Slovėnija, Lenkija, Angola
  • Birželio 29 d. Lietuva – Venesuela
  • Liepos 1 d. Lietuva – Pietų Korėja
  • Liepos 3 d. – pusfinalis
  • Liepos 4 d. – finalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas