Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 11

Tritaškiais prapliupęs E.Bendžius džiaugėsi rinktinės reakcija po nesėkmės Orleane

Penktadienio vakarą Eimantas Bendžius tolimais metimais svilino sau puikiai pažįstamus „Avia Solutions Group“ arenos tinklelius, buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės krepšininkas, tačiau to revanšui prieš Prancūziją nepakako. „Man patinka, kaip komanda sureagavo po pralaimėjimo Prancūzijoje“, – sakė snaiperis.
Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija
Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Veikė derinys „duok kamuolį Eimai“. Jis buvo karštas, o mes bandėme jo ieškoti. Ir suradome“, – Eimanto Bendžiaus pasirodymą prieš Prancūziją komentavo Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

Sasario „Dinamo“ puolėjas po dviejų tuščių rungtynių prieš Suomiją ir Prancūziją iššovė sau puikiai pažįstamoje sausakimšoje „Avia Solutions Group“ arenoje.

E.Bendžius per 25 minutes varžovams atseikėjo 21 tašką, atkovojo 4 kamuolius bei 2 kartus suklydo.

Snaiperis vien per pirmąjį kėlinį įmetė 5 tritaškius iš 6, o iš viso – 6 iš 9. Palygimui, likę Lietuvos rinktinės krepšininkai iš 15 tolimų metimų realizavo vos 1.

„Pirmiausia veikė gynyba, o iš to gavosi greitos atakos, užsivedimas ir energija. Iš to viskas ir užsikūrė“, – sakė E.Bendžius.

Per praėjusius du mačus su Suomija ir Prancūzija puolėjas buvo įmetęs vos 1 tritaškį iš 12. Jis šyptelėjo išgirdęs žurnalisto klausimą apie varžovų nepagarbą jo metimui.

„Nemanau, kad jie manęs negerbė. Juk žino, – sakė E.Bendžius. – Jei dvejas rungtynes prastai meti, tai juk neleis mesti trečiose. Ne, taip nebuvo. Mane rado komandos draugai. Tiek komanda, tiek treneris matė, kad man gerai einasi, tad darė derinius, o komanda gerai juos išpildė. Tai ir įmečiau. Esu nejaunas žaidėjas, tad žinau, kad reikia tęsti darbą. Prieš Suomiją ir Prancūziją irgi mečiau gerus metimus, tik paprasčiausiai neįkrito. Šiandien tęsiau darbus, buvo trenerio pasitikėjimas, ir pataikiau.“

Tai buvo trečioji Kazio Maksvyčio komandos nesėkmė per penkerias kontrolines rungtynes pasiruošimo etape.

Peiliu lietuviams tapo klaidos, kurių prieš Prancūziją jie padarė 23. Net devynis kamuolius rinktinės krepšininkai pametė antrajame ketvirtyje.

„Kaip ir treneris patenkintas komandos progresu, taip ir aš irgi esu patenkintas komandos reakcija. Man patinka, kaip komanda sureagavo po pralaimėjimo Prancūzijoje. Mes daužėmės, bandėme atsakyti į prancūzų fiziškumą. Kas mus baudė, tai 23 klaidos. Klaidos įvyko po perdavimų, tad prancūzai galėjo bėgti į greitas atakas. Jie gerai jaučia vienas kitą atviroje aikštelėje. Tokiose situacijose mes praleidome daug taškų“, – sakė E.Bendžius.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija

Lietuvos rinktinei prieš pasaulio pirmenybes liko sužaisti trejas rungtynes. Pirmadienį K.Maksvyčio auklėtiniai Klaipėdoje priims Suomijos komandą, o tai bus paskutinis lietuvių mačas gimtinėje.

Rugpjūčio 19–22 dienomis Taivane nacionalinė komanda susitiks su Latvijos ir Puerto Riko rinktinėmis.

Vos viename didžiajame turnyre – 2017-ųjų metų Europos pirmenybės – Lietuvai atstovavęs žaidėjas džiaugėsi galimybe būti rinktinėje.

„Kai treneris paskambino, per pirmą pokalbį pasakiau, kad atvyksiu ir nebuvo jokių dvejonių. Esu laimingas čia būdamas ir jausdamas trenerio bei komandos draugų pasitikėjimą“, – sakė E.Bendžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas