Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 29

Tritaškių liūtį Panevėžyje surengęs „Rytas“ smogė finale atgal

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai įskraidino net 15 tritaškių iš 24 Panevėžyje ir 88:66 (25:23, 23:18,17:8, 23:17) įveikę „Lietkabelį“ išlygino „Betsafe-LKL“ finalo serijos rezultatą: 1-1.

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai atvyko į Panevėžį be Ivano Buvos, bet net nepasigedo savo rezultatyviausio žaidėjo.

„Cido“ arenos lankai buvo platūs lyg vandenynas vilniečiams sekmadienį, kai taikliais metimais šeimininkus talžė visi:

Lukas Uleckas pataikė 6 iš 7 tritaškių ir pelnė 24 taškus, Arnas Butkevičius surinko 17 taškų ir 8 kamuolius, Margiris Normantas pridėjo 14 taškų.

„Kamuolys vaikščiojo puikiai, – BTV sakė sakė L.Uleckas, surinkęs net 30 naudingumo balų. – Atakavome be dvejonių, visi žaidėme užtikrintai, aš irgi. Pirmą metimą sunkų pataikiau, paskui geriau sekėsi.“

„Ryto“ taiklumas buvo kardinaliai skirtingas nei pirmosiose finalo rungtynėse praėjusį ketvirtadienį Vilniuje, kur vilniečiai pataikė tik 6 tritaškius iš 27.

Šįkart kamuolys judėjo daug laisviau, „Rytas“ rėmėsi kitais deriniais nei turėdamas I.Buvą, kuris buvo blankus ir irzlus pirmajame mače, o sekmadienį klubas pranešė, jog kroatas „karščiuoja“ likus keliolikai minučių iki rungtynių Panevėžyje.

„Lietkabelis“ tarsi įgavo daugiau pranašumo po krepšiais, bet sekmadienį tuo menkai pasinaudojo – Džordže Gagičius tepelnė 6 taškus, jis sunkiai spėjo ginantis. Panevėžio krepšininkai pataikė tik 4 tritaškius iš 19.

Be to, trečiajame kėlinyje iš aikštės iššlubavo ir į rūbinę patraukė koją susižeidęs Dovydas Giedraitis, iki tol „Lietkabeliui“ pelnęs 10 taškų.

Tuo metu Vilniaus krepšininkų persvara jau buvo ryški – svečiai pirmavo nuo pat pirmųjų minučių ir nuosekliai didino persvarą iki pat rungtynių pabaigos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

Trečiosios finalo rungtynės vyks trečiadienį Vilniaus „Jeep“ arenoje.

Suprasti akimirksniu

  • LKL finalo serijos iki keturių pergalių datos:
  • 1-asis mačas Vilniuje: „Rytas“ – „Lietkabelis“ 68:77.
  • 2-asis mačas Panevėžyje: „Lietkabelis“ – „Rytas“ 66:88.
  • 3-iasis mačas: birželio 1 d. (trečiadienis) Vilniuje
  • 4-asis mačas: birželio 4 d. (šeštadienis) Panevėžyje
  • 5-asis mačas (jei reikės): birželio 7 d. (antradienis) Vilniuje
  • 6-asis mačas (jei reikės): birželio 9 d. (ketvirtadienis) Panevėžyje
  • 7-asis mačas (jei reikės): birželio 12 d. (sekmadienis) Vilniuje

„Lietkabelis“: Gabrielius Maldūnas 14 (6/7 dvit.), Nikola Radičevičius 12, Dovydas Giedraitis 10, Džordže Gagičius 6, Vytenis Lipkevičius 5 (10 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis ir Gediminas Orelikas po 4, Karolis Giedraitis, Kristupas Žemaitis ir Tadas Vaičiūnas po 3, Grantas Vasiliauskas 2;

„Rytas“: Lukas Uleckas 24 (6/7 tritaškių, 1/1 dvitaškio, 4/4 baudų), Arnas Butkevičius 17 (8 atk. kam.), Margiris Normantas 14, Gytis Radzevičius 10, Vaidas Kariniauskas 9, Tanneris Leissneris 8, Jarvis Williamsas 4, Speedy Smithas (6 rez. perd.) ir Evaldas Kairys po 1 (Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Adomavičius) .

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Vilniaus komanda laimi tvirtai rungtynes ir išlygino serijos rezultatą – 1-1.

38 min. L.Uleckas pataikė penktą tritaškį iš penkių! Nuostabios rungtynės „Ryto“ snaiperiui.

37 min. N.Čanakas per G.Žibėno paprašytą minutės pertraukėlę net nesikalbėjo su savo žaidėjais.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

35 min. N.Čanakas į aikštę jau leidžia rečiau žaidžiančius žaidėjus: Grantą Vasiliauską ir Karolį Giedraitį. „Lietkabelis“ kelia baltą vėliavą?

33 min. L.Uleckas šįvakar taiklus lyg olimpinis šaudymo į taikinius čempionas. „Ryto“ atsarginis puolėjas pataikė visus metimus, tarp jų 4 tritaškius, ir jau pelnė 18 taškų. O „Rytas“ vis tildo Panevėžio komandą, didindamas persvarą 73:51.

31 min. Jau 11-asis vilniečių tritaškis. Po L.Ulecko tolimo metimo „Ryto“ pranašumas pašoko iki 19 taškų: 68:49.

Trečiasis kėlinys

30 min. „Lietkabelis“ pataikė tik 2 tritaškius iš 14 bei nusileidžia kovoje dėl kamuolių (17:21). Nenuostabu, kad geriau gynyboje šįvakar judantis „Rytas“ pirmauja 65:49.

28 min. D.Giedraitis susižeidė koją ir šlubčiodamas patraukė į persirengimo kambarį. „Lietkabelio“ gynėjas pelnęs 10 taškų, komandai jo labai reikia.

26 min. G.Maldūnas neįdėjo į krepšį. „Lietkabelis“ lyg nesavas šįvakar.

25 min. „Rytas“ spurtuoja – G.Radzevičius smeigė tritaškį, A.Butkevičius pridūrė dvitaškį greitoje atakoje ir Vilniaus persvara jau 15 taškų – 58:43.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

22 min. Šeimininkai bando labiau išnaudoti Dž.Gagičių, kuris kol tepelnė 4 taškus, bet A.Butkevičius pataikė tritaškį ir „Ryto“ persvara pirmąsyk dviženklė – 51:41.

Antrasis kėlinys

20 min. „Rytas“ labai gerai dalinasi kamuoliu, pataikė 8 tritaškius iš 11 ir per pirmąją rungtynių dalį pelnė kone pusšimtį taškų: 48:41.

Daugiausiai taškų Vilniaus ekipai per du kėlinius pelnė: Margiris Normantas ir Lukas Uleckas – po 10, Tanneris Leissneris 8, Vaidas Kariniauskas – 7.

„Lietkabelio“ gretose rezultatyviausiai žaidė Nikola Radičevičius (9) ir Gabrielius Maldūnas (8).

19 min. Nepanašu, kad „Rytui“ trūktų I.Buvos. Vilniaus klubas puola labai laisvai ir pasiekė didžiausią persvarą šiose rungtynėse – 44:36.

18 min. Nenadui Čanakui – techninė pražanga. „Lietkabelio“ treneris iš Serbijos lyg pašėlęs reikalavo nesportinės pražangos, kai vilniečiai greitoje atakoje sustabdė G.Kalaitzakį.

17 min. N.Radičevičius imasi „Lietkabelio“ lyderio vaidmens. Serbas jau pelnė 9 taškus ir daro viską, kad šeimininkai vytųsi „Rytą“, kuris tebepirmauja 39:32.

16 min. Dž.Gagičius liko gulėti ant grindų po šeimininkų atakos. Tačiau nepanašu, kad „Lietkabelio“ centras būtų susižeidęs rimtai, nors serbas ir prisėdo ant suolo.

15 min. „Lietkabelis“ kol kas neturi ryškaus lyderio atakose. Geriausiai ten kol kas atrodo Gabrielius Maldūnas, įmetęs 6 taškus.

14 min. A.Butkevičius sėkmingai sužaidė ir gynyboje, išprovokavęs pražangą, ir puolime, pataikęs tritaškį. 33:27 „Ryto“ naudai.

12 min. 28:25 pirmaujantis „Rytas“ jau pataikė 6 tritaškius (iš 8) – tiek, kiek per visas pirmąsias finalo rungtynes. Puikiai į žaidimą įsiliejo L.Uleckas, greitai pelnęs 8 taškus.

Pirmasis kėlinys

10 min. Per pirmą kėlinį „Rytas“ pataikė net 5 tritaškius iš 7. „Lietkabelis“ tik 1 iš 3, bet geriau randa laisvus žaidėjus kitose pozicijose, o taškais pasižymėjo jau septyni panevėžiečiai. „Rytas“ pirmauja 25:23.

6 min. Pradėjęs rungtynes su E.Kairiu vidurio puolėjo pozicijoje, „Rytas“ paskui jį pakeitė Tenneriu Leissneriu. Jis irgi prisidėjo prie vilniečių tritaškių, kuriais svečiai laikosi priekyje 14:12.

5 min. Margiris Normantas nuostabiai pradėjo rungtynes, pelnęs visus 8 taškus vilniečių taškus. Tai padėjo „Rytui“ geriau pradėti rungtynes: 8:6.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL finalo antrosios rungtynės: „Lietkabelis“ – Vilniaus „Rytas“

1 min. I.Buva LKL varžybose rinkdavo Vilniaus komandai po 16,9 taško, bet jis neatvyko į rungtynes Panevėžyje. Klubas pranešė, jog žaidėjas esą neatvyko dėl karščiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas