Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 20

Trys pagrindiniai pretendentai – kas taps Lietuvos rinktinės kapitonu?

Krepšinyje kapitono pareigos nėra tokios svarbios kaip futbole. Tai daugiau simbolinis įvertinimas. Kita vertus, jos nurodo didžiausią autoritetą komandos rūbinėje. Ketverius metus Lietuvos rinktinės kapitono pareigos priklausė Robertui Javtokui, pernai jas turėjo perimti Mantas Kalnietis, tačiau dėl įžaidėjo traumos svarbiausias rūbinėje buvo Pauliaus Jankūno žodis. Šią vasarą visi trys žaidėjai pasirengę rungtyniauti Europos čempionate. Kuris iš jų taps kapitonu?
Mantas Kalnietis ir Robertas Javtokas
Mantas Kalnietis ir Robertas Javtokas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jį turėtų išrinkti patys žaidėjai. Tai bus krepšininkas, kuris taps pagrindine jungtimi tarp žaidėjų ir trenerių štabo. Žmogus, į kurį J.Kazlauskas esant reikalui kreipsis pirmiausia.

Gal iš šono sirgaliams pareigos atrodo simbolinės, bet kiekvienas krepšininkas kukliai džiaugiasi įgijęs tokį komandos draugų pasitikėjimą.

24sek.lt pateikia, kodėl kiekvienas iš trijų pagrindinių pretendentų yra vertas Lietuvos rinktinės kapitono vardo.

Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr./Mantas Kalnietis
Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr./Mantas Kalnietis

Mantas Kalnietis

„Džiaugiuosi, kad komandos draugai patikėjo tokias pareigas. Man tai didelė garbė, bet, aišku, ir tam tikra atsakomybė“, – išrinktas rinktinės kapitonu pernai sakė M.Kalnietis. Tiesa, nelemta trauma sutrukdė M.Kalniečiui išvykti į pasaulio čempionatą Ispanijoje.

Krepšinio skonio išalkęs įžaidėjas yra dešinioji Jono Kazlausko ranka aikštėje. Tai jis turi tiksliai perduoti trenerio nurodymus. Be to, nuo 2006-ųjų rinktinėje žaidžiantis M.Kalnietis yra pozityvus, kovingas ir labai didelės valios krepšininkas. 28-erių kaunietis yra labai gerbiamas už aikštelės ribų ir sugeba suburti vyrus bendram tikslui.

Ką jau kalbėti apie legendinį jo dainų, kurias traukia ne tik komandos draugai, bet ir krepšininkų žmonos, sąrašą. Daug ką pasako ir tai, kad M.Kalnietis net ir negalėdamas žaisti su sutvarstyta ranka pernai Barselonoje aplankė Lietuvos rinktinę ir iš šalies morališkai padėjo komandos draugams.

Kapitoniškas poelgis.

Tomo Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr./Robertas Javtokas
Tomo Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr./Robertas Javtokas

Robertas Javtokas

Dar vienas pavyzdys rinktinės žaidėjams. Vyriausias dabartinės komandos narys Lietuvos rinktinėje žaidžia nuo 2001-ųjų. Robiu vadinamas 35-erių vidurio puolėjas gali drąsiai pasakyti, kada komanda žaidė be „kiaušų“.

Atvirasis šiaulietis taip pat yra nepralenkiamas rūbinės pokštininkas, tačiau juokauja laiku ir vietoje. Kai reikia, tai žmogus, kuris įžiebia komandos draugų akyse ugnelę žaisti.

Kadangi pernai sunkaus sezono paliktas žaizdas išsigydęs R.Javtokas grįžta į rinktinę, būtų teisinga grąžinti jam kapitono pareigas.

Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjų linksma fotosesija: Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas

Paulius Jankūnas

Dar vienas rinktinės autoritetas. Kilnus, kovingas, juodadarbis. Ramus, bet kai reikia – svarų žodį tariantis 31-erių puolėjas ne veltui yra tikras Kauno „Žalgirio“ simbolis.

Beje, P.Jankūnas yra ilgametis „Žalgirio“ kapitonas, o Kaune kitą sezoną žais ir M.Kalnietis bei R.Javtokas. Žalgirietis yra juokavęs, kad didžiausias jo pomėgis – „kapitonauti“.

P.Jankūnas Lietuvos rinktinėje žaidžia nuo 2005-ųjų. Niekas nesupyktų, jei rinktinės nariai nutartų leisti aukštaūgiui tęsti kapitono pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas