Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 04

„urBONUSas“: S.Kavaliauskas – apie J.Kazlausko žvaigždę ir kitą pasaulį Kinijoje

Sigitas Kavaliauskas atstovauja tituluočiausiam Kinijos klubui „Guangdong Southern Tigers“, bet pastarosiomis dienomis po Donguaną su pasididžiavimu vaikštinėja vilkėdamas žalius marškinėlius su užrašu Lietuva. Jam gera čia kasdien sutikti tiek daug lietuvių, kuriuos į Kinijos pietus sutraukė pasaulio čempionatas. Trečią sezoną Kinijoje pradedantis fizinio rengimo treneris 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ papasakojo apie kitokį pasaulį šioje šalyje ir joje ryškiai spindinčią Jono Kazlausko žvaigždę.
Sigitas Kavaliauskas krepšinio podkaste „urBONUSas“ papasakojo apie Kinijos ypatumus
Sigitas Kavaliauskas krepšinio podkaste „urBONUSas“ papasakojo apie Kinijos ypatumus / LKF nuotr.

2006 metais S.Kavaliauskas netikėtai buvo pakviestas dirbti Kauno „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriu. Vos 23-ejų vyras legendiniame klube keitė legendinį specialistą – Aleksandrą Kosauską.

Jeigu ne šis kvietimas, galbūt S.Kavaliauskas dabar nedirbtų krepšinyje. Bet per tuos 13 metų jis spėjo padirbėti „Žalgirio“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubuose, taip pat Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, o 2017-aisiais Jonas Kazlauskas paprašė jo prisijungti prie Guangdongo krepšinio komandos.

Krepšinio podkaste „urBONUSas“ 36-erių specialistas labai atvirai pasakoja apie gyvenimą Kinijoje, Jono Kazlausko kultą, lietuvius priėmusį Donguaną ir sunkiai suvokiamus vietinių įpročius.

„urBONUSas“ su Sigitu Kavaliausku apie: pagalbą lietuviams Donguane (1:00); J.Kazlausko garbinimą Kinijoje (3:30); pirmą Kinijos įspūdį (6:30); išskirtinę darbovietę (7:45); didžiausius iššūkius Kinijoje (11:00); nepersistengiančius vietinius žaidėjus (14:00); keistą čempionų titulo šventimą (18:30); ateities planus (22:50); Kinijos komentatorių ašaras dėl rinktinės (24:30); debiutą „Žalgiryje“ ir darbą prie V.Romanovo (26:00); klaidingą vyr. trenerių požiūrį į fizinį žaidėjų rengimą (30:50); ryšį su J.Kazlausku (34:20); NBA skautų pastabas dėl jaunimo problemų Lietuvoje (37:35).

Podkasto „urBONUSas“ taip pat ieškokite portale 15min ir 24sek, 15min audioprogramėlėje 15min Klausyk, kitose platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

15min pristatė pirmąją mobiliąją programėlę Lietuvoje, skirtą tik lietuviškam informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Programėlę 15min Klausyk jau galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai gali padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijų apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas