Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Gedvilas atmušinėjo klausimus apie skandalą: „Yra daug nežinomųjų“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas kilus šalies vyrų rinktinės skandalui žadėjo atlikti tyrimą, bet kol kas jokios naujos informacijos apie galimas išgertuves nacionalinėje ekipoje neturi.

Visuomenininkui Andriui Tapinui pirmadienį prabilus apie olimpinės atrankos metu vakarėlį neva surengusią Lietuvos rinktinę, kilo sąmyšis šalies krepšinio pasaulyje.

Rinktinės kapitonas Mindaugas Kuzminskas užtikrino, kad sportinis režimas komandoje pažeidinėjamas nebuvo, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigė tą patį, o V.Gedvilas žadėjo aiškintis, dėl ko kilo skandalas.

Vis dėlto praėjus kelioms dienoms LKF prezidentas jokių naujų atsakymų nepateikė. Dalyvaudamas spaudos konferencijoje, skirtoje Lietuvos trijulių krepšinio rinktinės išlydėjimui į Paryžiaus olimpines žaidynes, V.Gedvilas vengė atsakinėti į klausimus apie Lietuvos krepšinį supurčiusią temą.

„Dėkoju už klausimą, bet mes jau viską pasakėme, kaip krepšinio federacija padarėme pareiškimą. Šiandien ne tam skirta konferencija. Gal dar turėsime laiko, apie viską pakalbėsime. Yra daug nežinomųjų, bet kol kas tik gandai, nieko konkretaus. Dėl to nenoriu kalbėti tuo klausimu“, – sakė LKF prezidentas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas

Iškart po A.Tapino paskleistos žinios, V.Gedvilas žadėjo pasikalbėti su rinktinės vadovais Valdemaru Chomičiumi, Žydrūnu Vilenčiku ir kitais situaciją žinoti galinčiais asmenimis. Bet dabar jis nenorėjo užsiminti, iš ko gauna informaciją apie skandalą.

„Ateina tos žinios. Iš ko? Tikrai nenorėčiau komentuoti šios situacijos. Supraskite, šiandien turime išleistuves, išleidžiame vyrus į olimpines žaidynes, o apie gandus šiandien kalbėti nenorėčiau. Ir nekalbėsiu. Negadinkim šiandien nuotaikos“, – prašė LKF prezidentas.

Netrukus jis pridūrė, kad jam neva nėra su kuo kalbėtis – visi rinktinės atstovai atostogose.

„Visi atostogauja, treneriai atostogauja, o mums reikia surinkti informaciją. Maksvytis išvažiavęs, kiti treneriai išvažiavę. Nėra komandos administratorių – aš neturiu su kuo kalbėti“, – sakė LKF vadovas.

„Jūs man padėkit. Aš klausiu visų – kas ten buvo, kas ką darė, niekas nieko nepasakė. Tiktai yra, kad kažkas įvyko“, – pridūrė V.Gedvilas.

FIBA nuotr./Domantas Sabonis ir Deividas Sirvydis
FIBA nuotr./Domantas Sabonis ir Deividas Sirvydis

15min pasiteiravo, ar pasibaigus trenerių ir rinktinės vadovų atostogoms bei surinkus daugiau informacijos, LKF surengs spaudos konferenciją ir atsakys į sirgaliams ir žiniasklaidai rūpimus klausimus.

„Jeigu sužinosim viską tiksliai, kas kur kaip, tada gal ir surengsime spaudos konferenciją“, – sakė V.Gedvilas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Valdemaras Chomičius, Vydas Gedvilas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Valdemaras Chomičius, Vydas Gedvilas

Jo kadencija eina į pabaigą – jau rugsėjį bus surengti nauji LKF prezidento rinkimai. Tačiau vis garsiau sklindant gandams apie tai, kad V.Gedvilas juose nedalyvaus, o rinkimus nesunkiai turėtų laimėti dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, dabartinis federacijos vadovas neatskleidžia kortų ir nesako, ar ketins siekti perrinkimo.

„Šiandien nežinau, negaliu pasakyti. Iki rugpjūčio 17 dienos pateikiami pareiškimai. Šiandien nesu tikras, ar dalyvausiu“, – sakė V.Gedvilas.

VIDEO: PIKENROLAS: (ne)pragertos olimpinės žaidynės ir pyktis dėl informacijos nutekėjimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas