Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 20

V.Šeškui užkliuvo sūnaus klaida mačo pabaigoje, bet užstojo dėl elgesio prieš rungtynes

Nepatogaus klausimo apie sūnaus Edvino dalyvavimą Eurolygos finalo ketverto renginiuose sulaukęs Virginijus Šeškus nutraukė žurnalistą ir paprašė neeskaluoti temos. „Būtų sumetęs 20 taškų, sakytumėt, kad gero krepšinio pasisėmė“, – juokavo V.Šeškus.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / LKL nuotr.

Vis dėlto dėl kertinės klaidos mačo pabaigoje sūnaus Jonavos „CBet“ treneris nepagyrė.

Paklaustas, kaip vertina sūnaus sprendimą tapti Eurolygos finalo ketverto ambasadoriumi ir lankymąsi šiuose renginiuose prieš LKL pusfinalio kovas, V.Šeškus paprašė to nesureikšminti.

Jonavos „CBet“ treneris bedė ir į kitus savo žaidėjus, neblizgėjusius pirmajame serijos mače su Vilniaus „Rytu“.

„Tai klausimas, kurio nereikia eskaluoti. Jis ten buvo gal valandą laiko, ir, manau, kad čia... Sakau, daug kas nesužaidė, kas ir nebuvo [„Žalgirio“ arenoje]. Pažiūrėkite, tempė mus atsarginiai žaidėjai.

Nereikia šito eskaluoti. Aš taip ir galvojau – nes visi tuos dalykus mato – kad, kai nesužaidė... Būtų sumetęs 20 taškų, sakytumėt, kad gero krepšinio pasisėmė“.

„CBet“ pusfinalio seriją su „Rytu“ pradėjo pralaimėjimu 74:82.

„Varžovų aikštelėje pradėti rungtynes 0:18 – gali būti didelis nuosprendis, bet, kaip parodė mačas, – mes grįžome. Nesidžiaugiu, kaip pradėjome, bet džiaugiuosi, kad grįžome“, – kalbėjo V.Šeškus.

„Ir jei ne Edvino klaida, kai sumažinome skirtumą iki trijų taškų – galėjome netgi išlyginti rezultatą“, – kalbėjo V.Šeškus turėdamas omeny epizodą, kai „Rytui“ išsimetinėjant kamuolį iš užribio, „CBet“ pražiopsojo po krepšiu įkirtusį žaidėją.

Treneris apgailestavo, kad dalis lyderių nesužaidė gerai, kad žaidime netrūko klaidų, o numatytus planus žaidėjams sunkiai sekėsi įgyvendinti. „Bet džiaugiuosi, kad grįžome. Daugelis, ko gero, galvojo, kad jau baigtos rungtynės, bet – ne“, – kartojo treneris.

Paklaustas, kas lėmė tokį klaikų rungtynių startą, V.Šeškus ilgai negalvojo: „Atsakingumo trūkumas“.

Ir pridūrė: „Reikėjo greičiau Glynną Watsoną įleisti – būtų tą badą nutraukęs“.

„Mes – Jonava, mes turime idealiai sužaisti, jei norime laimėti prieš „Rytą“, o leidžiame sau rungtynes pradėti 0:18...“, – sakė V.Šeškus.

Pasak jo, pabaigoje, kai likus minutei komandas teskyrė trys taškai – „CBet“ žaidėjams pritrūko susikaupimo. Klaida gynyboje, klaida puolime ir šansas buvo paleistas.

„Kai kuriais momentais bandėme juos apibėgti. Tai nesąmonė. Ne mūsų komandai bandyti apibėgti „Rytą“. Sakiau, greitose atakose – tik atsakingi perdavimai, o kiek į užribius primėtėme“, – kalbėjo V.Šeškus, tikintis, kad antrame serijos mače milžiniška paspirtimi taps Jonavos sirgaliai.

„Mažoms komandoms tas palaikymas dvigubai svarbesnis“, – sakė „CBet“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas