Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 22

Vaido Kariniausko paraiška: tai kas čia Manto Kalniečio dubleris?

Vaidas Kariniauskas pirmą kartą gyvenime veržėsi į mėgstamiausių Lietuvos krepšininkų gretas bent vienam vakarui. Ketvirtadienį jis stebino vėlai prie televizorių prilipusius lietuvius. Savo pasirodymą Malagoje pradėjęs „alley-oop'u“ Jonui Valančiūnui, prie lietuvių pergalės prieš Ispaniją iš viso jis prisidėjo 5 rezultatyviais perdavimais. Ir solidžiu žaidimu, kurį išvydę žmonės ėmė klausinėti: tai kas ten antras rinktinės įžaidėjas?
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas / Ray Vyšniausko nuotr.
Pakeliui į Rio | Ispanija – Lietuva 76:78 | Malaga

Oficialiai šias pareigas rinktinėje atlieka Adas Juškevičius. Būtent jis Malagoje stojo į starto penketą su Renaldu Seibučiu, Jonu Mačiuliu, Pauliumi Jankūnu ir Jonu Valančiūnu.

Tokį eksperimentą Jonas Kazlauskas atliko visoms rungtynėms patupdęs Mantą Kalnietį ant suolo.

Tačiau A.Juškevičius testo neišlaikė. Lietuvių puolimas strigo, buvo statiškas ir pirmojo kėlinio viduryje ispanai įsismagino 20:4.

Sudegusį A.Juškevičiaus blyną iliustravo klaida aikštės viduryje ir nesportinė pražanga prieš Ricky Rubio. Kai „Minnesota Timberwolves“ įžaidėjas padidino skirtumą iki 16 taškų, neliko nieko kito, kaip tik pasodinti Adą ant suolo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius

27-erių krepšininko buvo gaila. A.Juškevičius iki šiol draugiškose rungtynėse rinktinėje figūravo daugiau kaip atakuojantis gynėjas ir džiugino akį lengvu ir svarbiausia tiksliu žaidimu. O įžaidėjo pareigose Adas jautėsi kaip nesavas.

Tuo tarpu vos į aikštę žengęs Vaidas Kariniauskas atrodė užtikrintai. Jis nelaukdamas nuvažiuojančio traukinio kabino kamuolį virš lanko Jonui Valančiūnui ir dar iki pertraukos atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Atsitiktinumas ar ne, bet per 16 minučių 16 taškų skirtumas ištirpo iki apskrito nulio.

V.Kariniauskas lyg koks voras su kamuoliu spyruokliavo aikštėje, bet svarbiausia, kad sustatė rinktinės žaidimą.

Tuo tarpu iš ritmo išsimušęs A.Juškevičius jo taip ir nebeatrado.

„Adai!“ – piktas mostelėjo rankomis Jonas Kazlauskas po antros gynėjo klaidos antrajame kėlinyje.

Po pertraukos J.Valančiūnas pyko už, jo akimis, prastą perdavimą po krepšiu. Vėliau A.Juškevičius pabandė prisiminti atakuojančio gynėjo įgūdžius ir paleido skubotą tolimą metimą. Netikslu.

Akivaizdu, kad nesėkmingas pirmasis kėlinys Adui sudavė psichologinį smūgį, po kurio jis nebeatsikėlė.

Lemiamomis minutėmis atakų dirigento pareigas netgi perėmė Renaldas Seibutis. Arba tai buvo J.Kazlausko eksperimentas, arba trenerio ženklas, kad jis nepasitiki A.Juškevičiumi. Būtent R.Seibutis buvo tas gelbėjimosi ratas 2014-ųjų pasaulio čempionate, kai užėmė traumuoto M.Kalniečio vietą, nors šias pareigas turėjo atlikti Šarūnas Vasiliauskas.

Tuo tarpu V.Kariniauskas lyg koks voras su kamuoliu spyruokliavo aikštėje, bet svarbiausia, kad solidžiai sustatė rinktinės žaidimą ir du prieš du gražiai žaidė su J.Valančiūnu, kuriam belikdavo padėti kamuolį į vietą iš po krepšio.

Ne veltui J.Kazlauskas per vieną minutės pertraukėlę pagyrė V.Kariniauską už gerus perdavimus.

Sykį jis pastatė į nepatogią padėtį patį R.Rubio, kai blokavo NBA įžaidėjo metimą ir vėliau jį privertė atakuoti iš graudžios padėties. O netrukus kitoje aikštės pusėje įrideno dvitaškį su to paties R.Rubio pražanga – skirtumas tada ūgtelėjo 67:59.

13-asis rinktinės žaidėjas per 19 minučių pasižymėjo 5 taškais (2/4 dvit., 1/1 baud.), 1 atkovotu ir 1 perimtu kamuoliu, 5 rezultatyviais perdavimais, bloku ir tik viena klaida. Beje, R.Rubio rungtynes baigė su 4 taškais, 5 rezultatyviais perdavimais ir 2 klaidomis per 16 minučių.

Palyginimui, Adas Juškevičius per 23 minutes prametė visus 5 tritaškius, pelnė 2 taškus (1/7 met.), neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir suklydo 4 kartus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Akivaizdu, kad atakuojančio gynėjo vaidmuo jam kur kas priimtinesnis. Kita vertus, tai tebuvo vienerios rungtynės vieną vakarą Malagoje. Jos dar jokiais būdais nenubraukia A.Juškevičiaus sugebėjimų ir pasirodymo pasiruošimo cikle. Kaip ir automatiškai neįpaišo V.Kariniausko į olimpinę sudėtį.

Teoriškai, V.Kariniauskas dar gali patekti į dvyliktuką, jei iki rugpjūčio 5-osios dėl traumos ar ligos rinktinei negalės padėti kažkuris galutinės sudėties narys.

„Nenoriu duoti daug komplimentų, bet galbūt dabar supratote, kodėl pasilikome Kariniauską. Džiugu, kad jis valdė situaciją, kai buvo aikštėje, ir deramai pavadavo Kalnietį“, - po rungtynių su ispanais sakė J.Kazlauskas.

Ar rinktinėje kažkas „netikėtai“ susirgs ir patirs traumą? Žmonės jau domisi tokiu scenarijumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas