Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 31

„Vienų vartų čia nebus“: prieš mažąjį LKL finalą – žaidėjų prognozės

Trečiadienio pavakarę startuos „Betsafe-LKL“ mažasis finalas tarp Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Jonavos „CBet“ ekipų. Mintimis apie seriją dėl trečios vietos portalui 15min dalijosi trys lygos žaidėjai – Žygimantas Janavičius, Kristupas Žemaitis ir Martynas Gecevičius.

Pusfinalių serijose Nenado Čanako ir Virginijaus Šeškaus komandoms sensacijų pateikti nepavyko. Prieš „Betsafe-LKL“ grandus Panevėžio „Lietkabelis“ krito ketverių, o Jonavos „CBet“ – trejų rungtynių serijose.

Jei antrąjį sezoną stipriausioje šalies lygoje žaidžianti Jonavos ekipa pirmą kartą istorijoje kausis dėl „Betsafe-LKL“ medalio, Aukštaitijos klubas ant prizininkų pakylos yra lipęs keturis kartus, iš kurių triskart – per pastaruosius trejus metus.

„Tikiuosi įdomios serijos. Manau, kad Jonava ir pusfinalyje parodė, kad gali ir nori žaisti. Kai kurie žaidėjai perdegė serijoje su „Rytu“, bet galvoju, kad prieš „Lietkabelį“ jie bus labai motyvuoti. Atrodė, kad „Lietkabelis“ galėjo „Žalgirį“ įveikti du, o gal net ir tris kartus. Jie paskutinėse rungtynėse pralaimėjo 30 taškų, nes anksti pasidavė. Galbūt sužaidė psichologija, nes serija baigėsi“, – 15min sakė Martynas Gecevičius, kuriam kitas sezonas jau bus 20 karjeroje. Nors krepšininkas kontrakto neturi, bet simbolinę sezonų ribą jis pasiryžęs pasiekti.

„Motyvacijos abi komandos tikrai turės, nes ant to pastatytas ir kito sezono europinis turnyras – Europos taurė ar FIBA Čempionų lygos atranka. Manau, kad labiau išsikvėpusi yra Jonava, nes rotacija yra siauresnė. „Lietkabelis“ bus šviežesnis, nors serija turėjo ir ilgesnę seriją“, – 15min portalui sakė Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjas Žygimantas Janavičius, kurį žaidžiantį uostamiestyje matysime ir kitą sezoną.

nuotr. LKL.lt/Žygimantas Janavičius
nuotr. LKL.lt/Žygimantas Janavičius

Itin siaura rotacija pasižyminti V.Šeškaus komanda pusfinalį prieš Vilniaus „Rytą“ pralaimėjo 0:3, tad turėjo trimis dienomis daugiau poilsio nei „Lietkabelio“ krepšininkai.

„Nuovargis jausis nebent pirmose rungtynėse Panevėžyje, kai Jonava po kelių papildomų dienų ateis truputį šviežesnė. Antrame mače jau viskas bus išsilyginę. Tai nėra didžiulis faktorius serijoje. Daugiau yra psichologinių dalykų – kas labiau kovos ir norės laimėti. Nuovargio šioje serijoje pernelyg nesureikšminu“, – sakė M.Gecevičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Gecevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Gecevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas