Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vilkų“ treneris – apie ramybės reikalaujantį J.Taylorą ir bestselerio vertą sezoną

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijos rezultatą išlyginęs Nedas Pacevičius vaizdžiai pasisakė apie Vilniaus „Wolves Twinsbet“ šį sezoną kamavusias bėdas. „Galėčiau parašyti romaną, kuris taptų garantuotu bestseleriu“, – po įtikinamos pergalės prieš Vilniaus „Rytą“ rėžė N.Pacevičius.

Nukraujavusia sudėtimi žaidusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ nepaliko jokių vilčių Vilniaus „Rytui“ bei ištraukė lemiamas penktąsias serijos rungtynes, kurios vyks jau artėjantį šeštadienį.

„Kaip ir sakiau komandai prieš rungtynes, tai „gyvenk mirk mačas“, bet tokį šį sezoną turėjome jau ne vieną. Smagu, kad sureagavome. Smagu, kad turėsime dar vieną susitikimą šeštadienį. Smagu tai, kad dar esame gyvi. Pagrindinis dalykas – pailsėti ir išsivalyti galvas, o tuomet ruošimės šeštadienio rungtynėms“, – po pergalės sakė „Wolves Twinsbet“ strategas Nedas Pacevičius.

Šiose rungtynėse „vilkai“ neturėjo ne tik Garrisono Brookso, bet ir Jeffery Tayloro, o „viena koja“ žaidė lyderis Rasheedas Sulaimonas.

Nors pagrindinis N.Pacevičiaus koziris pastebimai kentė skausmą, strategas į aikštelę jį vėl grąžino antrojo kėlinio pradžioje. Amerikietis bėgiojo skausmo perkreiptu veidu, tačiau „Ryto“ puolimas akivaizdžios „Wolves Twinsbet“ spragos gynyboje neieškojo.

„Ryto“ gynybą sėkmingai raikęs „Wolves Twinsbet“ po dviejų kėlinių pirmavo 52:38.

N.Pacevičiaus auklėtiniai ėmė dominuoti po ilgosios pertraukos, o Tre'shawno Thurmano tritaškis nuo lentelės kilstelėjo „vilkų“ pranašumą iki nepadoraus – 73:48.

Rungtynių pabaigoje „Rytui“ pavyko deficitą sumažinti iki 86:97. Per ketvirtąjį kėlinį G.Žibėno komanda įmetė net 36 taškus.

„Wolves Twinsbet“ krepšininkai pergalingame mače realizavo 15 tritaškių iš 24 (62,5 proc.).

Lemiamas penktasis serijos mūšis – šeštadienio pavakarę „Twinsbet“ arenoje. Finale varžovo nuo praėjusio sekmadienio jau laukia Kauno „Žalgiris“.

„Manau, kad į rungtynes išėjome su pakankamai nebloga energija ir atsinešimu, – sakė N.Pacevičius. – Žinoma, kažkur gynyboje priėmėme tam tikrus pakitimus, kažkur rizikavome. Kažkur pavyko, kažkur nelabai. Manau, kad viskas prasidėjo nuo mūsų energijos, nuo mūsų lipimo ant lentos. Tai yra dalykai, apie kuriuos mes kalbame nuo praėjusio trečiadienio, kai prasidėjo serija.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” – “Rytas”
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” – “Rytas”

– Kiek rizikavote šiandien į aikštelę leisdamas žaisti akivaizdžiai traumuotą Rasheedą Sulaimoną?

– Mes visą šį sezoną gyvename su tam tikromis rizikomis. Jei žaidėjas buvo aikštelėje, vadinasi, kad jis buvo pasiruošęs žaisti. Negalime žiūrėti į traumas ir skausmus. Visi supranta, kokios tai buvo svarbos rungtynės. Smagu, kad Rasheedas parodė lyderystę ir norą, kad gali žaisti per skausmą. Man reikėjo tik užduoti klausimą – ar esi pasiruošęs žaisti. Jis atsakė „taip“. Ties tuo viskas ir baigėsi.

– Kodėl R.Sulaimonas dar žaidė ketvirtajame kėlinyje, kai rezultatas jau buvo akivaizdus?

– Rungtynės dar nebuvo uždarytos. Ką matėme, tai „Rytui“ užteko dviejų minučių nurėžti didelį taškų skaičių. „Rytas“ – atkarpų komanda, prieš kurią žaisdamas niekada negali jaustis ramus. Ar tu turi +20, ar -15, tu visada sugrįžti. Ramus dar tikrai nesijaučiau. Pasąmonėje minutes bandžiau skaičiuoti, bet norėjosi užtikrintesnės pabaigos, kai jis yra aikštelėje.

– Kodėl „Rytui“ nepavyko užatakuoti traumuoto R.Sulaimono – dėl prasto puolimo ar jūsų gerų pagalbų gynyboje?

– O gal jis yra labai geras gynėjas? Aš taip galėčiau atsakyti. Taip, mes galvojome, bet jei žaidėjas žaidžia aikštelėje, vadinasi, jis yra pasiruošęs. Skausmas ir diskomfortas niekam nėra įdomu. Paklauskite „Ryto“, kiek ten žaidžia žaidėjų su skausmais. Aš net neabejoju, kad lygiai ta pati situacija ir ten. Šeštadienio mačas bus lygiai toks pat – kaip žaidėjai spės atsistatyti, ta komanda turės ir pranašumą.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Rasheedas Sulaimonas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Rasheedas Sulaimonas

– Ką toks R.Sulaimono pasiryžimas žaisti per traumą sako apie šį žaidėją? Ar esate sutikęs tokį atsidavusį legionierių?

– Tokiame lygyje nesu sutikęs, nes tokiame lygyje dar nebuvau dirbęs. Tai sako, kad Rasheedas turi beprotiškai didelę lyderystę ir beprotiškai nori vesti komandą į priekį. Aš tas savybes pamačiau dar rugsėjo mėnesį, kai susirinkome į pirmą treniruotę.

– Kokia yra Jeffery Tayloro trauma ir kada jis turėtų grįžti?

– Dar tikslinamės, sunku atsakyti. Neatrodo kažkas labai rimto. Tai yra viena tų traumų, kurią reikia patikrinti gerokai nuodugniau.

– Kodėl J.Tayloro šiandien nebuvo kartu su komanda?

– Jeigu mes norime, kad jis kuo greičiau grįžtų, jam reikėjo ramybės.

– Ar yra šansų, kad J.Tayloras į aikštelę grįš šeštadienį?

– Yra.

Patricija Adamovič / BNS/Jeffery Taylor, Justin Gorham
Patricija Adamovič / BNS/Jeffery Taylor, Justin Gorham

– Kaip pavyko viduje nusiteikti, kai komandoje buvo šitiek sveikatos problemų?

– Mes vis dar gyvi, tokie buvome ir prieš šios dienos rungtynes. Aš kartoju tą nuo serijos su Klaipėdos „Neptūnu“ – mes šį sezoną tiek praėjome ir patyrėme... Nežinau, aš po sezono galėčiau parašyti romaną, kuris taptų garantuotu bestseleriu. Kas čia vyko, kas čia dėjosi. Tai – eilinė diena mums, eilinis iššūkis, kurį mes priėmėme. Smagu, kad vis dar esame gyvi.

– Kiek šiandien esate patenkintas Tre‘shawno Thurmano žaidimu?

– Patenkintas. Jis turėjo tokių mačų ir sezono pradžioje. Kai jis turi pasitikėjimo savimi, tuomet jis yra vienas tų, kuris nejaučia didelės įtampos ir rungtynių svarbos. Kartais tai mane veda iš proto, bet tokiuose mačuose jis tampa vienų tų, kuriuo labiausiai gali pasitikėti. Energija, atsinešimas... Tai mums davė labai daug tiek puolime, tiek gynyboje.

– Kuris Arturo Žagaro rodiklis jus šiandien džiugina labiau – 18 taškų ar 7 rezultatyvūs perdavimai?

– Arturas yra vienas tų žmonių, kuriam turi duoti pasitikėjimo. Man į akis krenta labiau kiti skaičiai – 15 atkovotų „Ryto“ kamuolių puolime. Aš gal geriau kalbėsiu apie šiuos skaičius susitikęs su komanda.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

– Kaip vertinate Vaido Kariniausko, kuris sulaukė didesnių minučių, sportinę formą ir žaidybinio ritmo pajutimą?

– Labai teisingai paminėjote, nes Vaidas rungtynių ritmo dar nejaučia. Tai yra kažkiek mano kaltė, nes keletą rungtynių žaidė mažiau. Po kažkurių reguliaraus sezono rungtynių visi mane tarkavo, kad Vaidas yra toli nuo savo geriausios versijos, bet jei pamenate, aš sakiau, kad jis turi pakankamai patirties, jog sužibėtų svarbiausiose rungtynėse. Tik pasitikėk Vaidu, o jis eis ir darys.

– Kaip iš emocijų pusės bandysite žiūrėti į lemiamas serijos rungtynes – ar pasikliausite jomis, ar bandysite jas slopinti ir žaisite iš pragmatinės pusės?

– Ta komanda, kuri pirma susitvarkys su nervais ir jauduliu, ta turės pranašumą. Tai yra faktas. Kitas dalykas – aš pritariu kolegai, kuris pasakė, kad mes nesame pilkaveidžiai. Tos emocijos skatina fiziškumą ir intensyvumą. Tu negali spragtelėti pirštais ir be emocijų pradėti lipti ant varžovų. Tiek mes rodysime emocijas, tiek „Rytas“. Nėra abejonių. Gal bus techninių, gal bus dar kažko. Manau, kad visi laukė penkerių rungtynių serijos, tad pasidžiaukime tuo. Kviečiu šeštadienį susirinkti kuo daugiau žiūrovų.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi