Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 17

Vilniaus patvirtino: krepšinio mokyklų kare bus panašūs ginklai

Dėl biudžetinių įstaigų pranašumo prieš privačias vaikų ugdymo įstaigas kilusi audra persikėlė į Vilniaus savivaldybės tarybos posėdį. Nors per posėdį nuotoliniu būdu būta bangų, galiausiai sutarta dėti lygybės ženklą ginče, kuriame labiausiai reiškėsi didžiausia žaidėja – Sostinės krepšinio mokykla (SKM), antradienį rengusi kelių šimtų vaikų akciją prie Vilniaus savivaldybės dangoraižio.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus tarybos nariai pritarė naujai mokyklų salių nuomos sistemai, kai buvo padaryti projekto patobulinimai.

Projektą pristatęs Vilniaus administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas pabrėžė, kad bendras nuomos valandų skaičius per savaitę išaugo nuo 20 iki 28,5 bendrojo ugdymo įstaigoms, biudžetinėms skiriant 12 val., o privačioms – 16,5 val.

„Įtampos kilo dėl pirmumo teisės biudžetinėms įstaigoms, tad tai buvo išbraukta, – sakė A.Bužinskas. – Dvi įtampą kėlusias sritis išsprendėme.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Didžiausias triukšmas krepšinio bendruomenėje buvo kilęs, kai nauju projektu buvo keičiamos mokyklų salių nuomos žaidimo taisyklės paliekant pirmumo teisę biudžetinėms įstaigoms, tarp jų Vilniaus krepšinio mokyklai (VKM), kurioje krepšinį lanko apie 1,4 tūkst. vaikų.

3,5 tūkst. vaikų jungiančios Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) vadovai ir treneriai siuntė nerimo signalus, kad gali būti išstumti iš salių į nepalankius laikus treniruotėms ir atokesnius rajonus.

Antradienį SKM organizavo didelę akciją prie Vilniaus savivaldybės dangoraižio, pakvietusi prisidėti įvairių sporto šakų privačių būrelių atstovus.

Dabar visi varžysis dėl salių ir patogesnio laiko pagal anksčiau nustatytus kriterijus: geografinius, masiškumo, socialinius ir kitus.

„Tai sukėlė didelį ažiotažą, kai viešajame švietime dirbantys žmonės liko įžeisti, – trečiadienį per posėdį sakė Vilniaus tarybos narė Donalda Meiželytė, anksčiau užtarusi privačias vaikų ugdymo įstaigas. – Administracija atsižvelgė ir įsiklausė į daugumą pasiūlymų. Dabar variantas priimtinas visoms pusėms.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Vilniaus meras Remigijus Šimašius priminė, kad besikeičiančios salių nuomos tvarkos akcentas turi likti skaidrumas ir patogumas – nuo spalio mėnesio nuoma bus tvarkoma per internetinę programą, atsiskaitymai vykdomi per elektroninę bankininkystę.

„Nuo šiol aiškiau galėsime matyti kaip kas veikia, bus aiški sistema, galutinį žodį lems nebe mokyklų sargai, o viską matysime sistemoje, – sakė R.Šimašius. – Tai didžiulis šuolis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas