Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Rytas“ pakomentavo incidentą derbyje tarp aistruolių ir apsaugos

Per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“, vykusias „Twinsbet“ arenoje, kilo incidentas tarp Vilniaus „Ryto“ sirgalių ir arenos apsaugos darbuotojų. Klubas ir arenos apsauga pateikė oficialius komentarus dėl šio įvykio, siekdami paaiškinti situaciją, rašoma „Ryto“ pranešime spaudai.

„Reaguodami į viešumoje pasklidusius vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota klubo fanų bei „Twinsbet“ arenos apsaugos konfrontacija, norime pareikšti, jog dėsime maksimalias pastangas, kad ateityje tokie konfliktai niekada nepasikartotų. Šiuo atveju, esame nusivylę apsaugos darbuotojų darbu, kadangi šie asmenys privalo užtikrinti kiekvieno rungtynes stebinčio asmens saugumą, o ne naudoti neproporcingą fizinę jėgą prieš arenos lankytojus ar tuo labiau eskaluoti tokius konfliktus.

Tam, kad tokie incidentai ateityje nepasikartotų – oficialiai kreipėmės į „Twinsbet“ areną reikalaudami, kad incidentą sukėlę apsaugos darbuotojai būtų identifikuoti ir ateityje daugiau neteiktų paslaugų klubo renginių metu, – kalbėjo Vilniaus „Ryto“ direktorius Jaroslav Latušinskij. – Norime padėkoti Lietuvos policijai už profesionalumą ir adekvatų atsaką į šiuos veiksmus“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./ Vilniaus „Ryto“ gerbėjų iškeltas transparantas derbyje su Kauno „Žalgiriu“
Lukas Balandis / BNS nuotr./ Vilniaus „Ryto“ gerbėjų iškeltas transparantas derbyje su Kauno „Žalgiriu“

Situaciją pakomentavo ir „Twinsbet“ arenos apsauga.

„Tik prasidėjus rungtynėms, arenoje pasirodė juodų dūmų debesis, pasklidęs iš ištikimiausių „Ryto“ sirgalių tribūnos. Tiek arenos taisyklės, tiek „Betsafe-LKL“ nuostatai draudžia tokio pobūdžio elementus (fajerius) rungtynių metu. Renginio metu už tai atsakingas renginio organizatorius, kas šiuo atveju buvo Vilniaus „Ryto“ klubas.

Rungtynėse dirbę apsaugos darbuotojai reagavo į šį incidentą ir ketino pašalinti neleistinus daiktus, nes tai galėjo sukelti grėsmę bet kuriam tuo metu arenoje buvusiam asmeniui. Visgi apsaugos darbuotojams kelią pastojo „B tribūnos“ sirgaliai, kurie neleido jam atlikti savo darbo bei ėmė jį stumti žemyn nuo laiptų. Vėliau kilo dar didesnis susistumdymas, kol galiausiai įsikišo daugiau apsaugos darbuotojų ir įvykį pavyko numalšinti. Arena sieks išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes ir kartu su rungtynėse dirbusia apsaugos komanda bei „Ryto“ klubu užtikrinti, kad ateityje tokie ar panašūs įvykiai nepasikartotų“, – situaciją komentavo „Twinsbet“ arenos apsaugos vadovas Šarūnas Žukauskas.

Siekiant užkirsti kelią panašiems įvykiams bus organizuojamas „Twinsbet“ arenos, apsaugos bendrovės „Grifs“, „B tribūnos“, Vilniaus „Ryto“ bei Lietuvos policijos atstovų susitikimas, kuriame bus bandoma rasti sprendimus, padedančius ateityje išvengti tokių incidentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas