Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 17

Vilniaus „Rytas“ užbėgo Gedvydo Vainausko veiksmams už akių

Dabartiniai Vilniaus „Ryto“ klubo vadovai greitesni už Gedvydą Vainauską. Jie anksčiau užpatentavo naują komandos pavadinimą nei tai sugalvojo padaryti buvęs komandos savininkas.
Darius Gudelis įregistravo klubo "Rytas" pavadinimą sausio pradžioje. Po pusmečio tą patį padarė G.Vainauskas (dešinėje).
Darius Gudelis įregistravo klubo "Rytas" pavadinimą sausio pradžioje. Po pusmečio tą patį padarė G.Vainauskas (dešinėje).

G.Vainauskas nebėra susietas su stipriausia Vilniaus krepšinio komanda, bet praėjusį birželį patentų biure jis pateikė paraišką registruoti prekės ženklą „Rytas“.

Tai įvyko, kaip tik tada, kai klubas paskelbė apie naują pavadinimą – iš „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda virto Vilniaus „Rytu“.

Pats G.Vainauskas neatskleidė, kodėl jam prireikė registruoti prekės ženklą tuo pačiu pavadinimu, kaip ir jam nebepriklausančios krepšinio komandos.

„Mes registruojame viską, kas mums svarbu“, – „Verslo žinioms“ lakoniškai komentavo G.Vainauskas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gedvydas Vainauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gedvydas Vainauskas

Kad ir kokie būtų motyvai, regis, jis pavėlavo.

15min portalas gavo dokumentą, kad dabartiniai Vilniaus klubo vadovai prekės ženklą „Rytas“ įregistravo beveik pusmečiu anksčiau nei G.Vainauskas.

Šių metų sausio 31 dieną VšĮ „KK Statyba“ įregistravo Vilniaus krepšinio klubą „Rytas“ ir taip apsaugojo teises į savo prekės ženklą, vardo panaudojimą kompiuterinių žaidimų kūryboje, knygų, kataloginių kortelių, žaislų, skrajučių, plakatų, drabužių, avalynės gamyboje, taip pat sporto renginių ir kitų paslaugų organizavime.

Vilniaus „Ryto“ vardas buvo įregistruotas sausio 31 dieną.
Vilniaus „Ryto“ vardas buvo įregistruotas sausio 31 dieną.

Prieš du dešimtmečius buvusią Vilniaus „Statybos“ komandą perėmęs ir iš jos naują klubą „Lietuvos rytas“ sukūręs G.Vainauskas vadovavo klubui iki 2017 metų vasaros.

Pernai birželį kilus rasizmo skandalui, jis sutiko perleisti klubą, kurio skolos siekė 3,5 mln. eurų, naujai savininkų grupei.

Nuo tada klubo generaliniu direktoriumi dirba Darius Gudelis. Jis dalininkų susirinkime turi 8 balsus iš 20. Tokią pat dalį valdo ir Vilniaus miesto savivaldybė. Du balsus turi klubo sporto direktorius Linas Kleiza, po vieną – VšĮ „Perlas“ ir „Norvelita“.

Žiniasklaidos grupę „Lietuvos rytas“ valdantis G.Vainauskas komandos rungtynėse praėjusį sezoną nebuvo pastebėtas nė karto.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai