Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 05

Vilniaus „Ryto“ peržiūroje – NCAA žaidęs, dėl marihuanos baustas TJ Starksas

Gynėjų linijoje naujoko ieškantis Vilniaus „Rytas“ į peržiūrą pasikvietė 22-ejų metų 188 cm ūgio amerikietį TJ Starksą. Krepšininkas sostinėje treniruosis ir galės įrodyti save iki rugsėjo 18 dienos.
Vilniaus „Rytas“ į peržiūrą pakvietė TJ.Starksą.
Vilniaus „Rytas“ į peržiūrą pakvietė TJ.Starksą. / bcrytas.lt nuotr.

„Vertinu šią galimybę. Esu pasiruošęs pradėti dirbti ir būti dalimi to, kad turėtume ypatingą sezoną. Nekantrauju pradėti treniruotis su savo komandos draugais ir tapti „Ryto“ ekipos nariu. Esu dėkingas ir pilnai pasiruošęs“, – už suteiktą šansą dėkojo TJ.Starksas.

Nortridžo „Matadors“ universitete gynėjas buvo pagrindinis komandos vedlys. 2020-2021 m. NCAA pirmenybėse per 20 rungtynių TJ.Starksas fiksavo 21,7 taško, 3 atkovoto kamuolio ir 3 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

VIDEO: TJ Starks CSU Northridge 19 PTS 5 REBS vs Stanford | Full Game Highlights

„Džiaugiamės, jog TJ.Starksas rodo didelį norą žaisti mūsų komandoje ir jau atvyko į Vilnių. Ateinančias savaites stebėsime jį treniruotėse – tai jaunas ir talentingas žaidėjas, kuris labai nori įrodyti save“, – sako „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

Amerikiečiui „Rytas“ būtų pirmoji profesionalo karjeros stotelė. Sostinės klubas taip pat ieško papildymo ir puolėjų grandyje.

Dėl marihuanos skandalo keitė universitetą

NCAA pirmenybėse TJ Starksas yra žaidęs tris sezonus. 2017-2019 m. jis atstovavo „Texas A&M Aggies“ komandai – per pirmą sezoną pelnė po 9,9 taško, per antrąjį – 12,3 taško, pataikęs ir pergalingų metimų.

VIDEO: TJ STARKS AMAZING BUZZER BEATER SET TO TITANIC MUSIC!

Tačiau už aikštės ribų TJ Starksas turėjo problemų. Teksaso ekipos treneris buvo jį suspendavęs vienam mačui dėl komandos taisyklių pažeidimų, o paskui neleidęs žaisti ir dar vieneriose rungtynėse.

Jo karjera Teksaso universitete baigėsi 2019 metų lapkritį, kai krepšininkas buvo areštuotas dėl neleistino kiekio marihuanos laikymo.

Jis buvo paleistas iš areštinės sumokėjus 2 tūkst. dolerių užstatą, bet komanda diskvalifikavo TJ Starksą.

Netrukus jis paliko universitetą.

„Nusprendžiau keliauti iš Texas A&M, – tviteryje aiškino TJ Starksas. – Po pokalbių su žmonėmis, kurie mane palaiko, nusprendžiau, kad ieškosiu naujų galimybių. Buvau palaimintas, kad buvau programos dalis, bet netikime, kad tai man tiko geriausiai.

Yra žmonių, kurie kvailina save, galvodami, kad turi problemą. Aš praėjau visus narkotikų testus, nuo trenerio atėjimo į komandą ir praėjau testą po incidento. Turiu advokatą, kuris išspręs šį reikalą, bet man laikas judėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas