Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 06

Vilniaus „Ryto“ puolėjas „Žalgirį“ pasitinka įdomiu požiūriu: „Tai eilinės rungtynės“

Nors Dominique'as Suttonas Vilniuje yra vos pusantro mėnesio, jau tapo vienu „Ryto“ sirgalių numylėtinių. Efektingais dėjimais ir kovingumu pasižymintis puolėjas sekmadienį patirs ir savotišką lietuvišką krikštą, kai „Siemens“ arenoje susigrums su Kauno „Žalgiriu“.
Dominique'as Suttonas
Dominique'as Suttonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nieko keisto, kad jau pirmąją savaitę D.Suttonas pateko į Europos taurės gražiausių epizodų dešimtuką, kuriame vietą jam garantavo dėjimas apsisukant į „Unicaja“ krepšį antrojo kėlinio pradžioje.

Tiesa, nors būtent D.Suttonas yra efektingiausias „Ryto“ krepšininkas, jį, kaip ir visus kitus Europos taurėje, pirmajame rate nukonkuravo Chrisas Krameris, įkrovęs per 217 cm ūgio Giorgį Šermadinį.

Tačiau šypsena iš veido dings sekmadienį, kai Vilniaus „Rytas“ stos į mūšį su „Žalgiriu“. Nors abi komandos vasaros metu pasikeitė, niekas nesikeičia kalbant apie šių principinių varžovų akistatas.

D.Suttonas sako jau susipažinęs su Vilniaus ir Kauno klubų mūšių svarba, tačiau sau galvos papildomomis mintimis neapkrauna.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dominique'as Suttonas
Alfredo Pliadžio nuotr./Dominique'as Suttonas

Atletiškojo amerikiečio negąsdina ir būsimų varžovų lygis. D.Suttono teigimu, visiškai nesvarbu, kad „Žalgiris“ – Eurolygos komanda.

Ar šokliojo „Ryto“ puolėjo skrydžiai padės paguldyti ant menčių Lietuvos čempionus, pamatysime sekmadienį 17:20 val. „Siemens“ arenoje, o prieš šias rungtynes – 24sek interviu su D.Suttonu.

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

– Kokias išvadas apie komandą galima padaryti po pergalės prieš „Unicaja“?

– Mes kovėmės, geriau kovojome dėl kamuolių. Manau, kad lygis buvo geras. Žinote, kuo aukštesnis rungtynių lygis, tuo ir patys labiau pasistiebiame. Aš pats tą jaučiu. Kuo sunkesnės rungtynės, tuo daugiau visko darau aikštėje.

– Kaip po antradienio rungtynių eisite į kovą su „Žalgiriu“?

– Mes šias rungtynes vertiname taip pat, kaip ir kiekvienas rungtynes. Labai svarbu turėti tinkamą požiūrį. Tai – dar vienos rungtynės, dar viena diena, kai reikia dirbti. Treneriai gerai dirba ties rungtynių planu, o mes turime eiti į aikštę ir jį išpildyti.

– „Žalgiris“ – Eurolygos kalibro komanda, kokį žaidimą turite demonstruoti, kad kautumėtės dėl pergalės?

– Turime toliau kautis, žaisti kietai, fiziškai. Kiekvienas turi įnešti savo indėlį. Mums nesvarbu, kad „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda. Tai – eilinės rungtynės. Būsime pasiruošę, kovosime ir pamatysime, kas išeis.

Mums nesvarbu, kad „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda

– Vilniuje esate neilgai, tačiau ar jau supratote, kokia yra „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių svarba?

– O taip! Sirgaliai ir visi aplink apie tai daug kalba. Pergalė prieš „Žalgirį“ labai pradžiugintų, žinau, ką tai reiškia, bet stengiuosi tuo neapsikrauti. Jei atiduosime 110 procentų, tada nesvarbu, ar laimėsime ar pralaimėsime, sirgaliai galės mumis didžiuotis.

– Ar savo karjeroje žaidėte komandoje, kuri turėtų tokį principinį varžovą?

– Pastaruosius trejus metus, kai žaidžiau Trento komandoje, mūsų varžovai buvo Milano klubas. Kaskart, kai prieš juos žaisdavome, žinojome, kad bus kova. Jie – Eurolygos komanda, mes buvome tikrai pajėgūs, todėl tai buvo labai didelis renginys.

– Chrisas Krameris patyrė traumą, kaip be jo keisis komanda?

– Jis pasirengimo metu buvo patyręs riešo traumą, todėl jau tada jį vadavo kiti žaidėjai. Manau, kad esame gili komanda. Tokia situacija leidžia kitiems vyrukams užpildyti tą spragą. Nemanau, kad labai jausime tą trūkumą, nes turime žmonių, kurie gali užimti tą vaidmenį.

– Jūs esate pagrindinis dėjimų meistras „Ryto“ komandoje, kaip jums iš šalies atrodė tas Chriso skrydis prieš „Unicaja“?

– Žmogau... Aš pamenu, kai jis įdėjo per vienas pirmųjų pasiruošimo rungtynių ir tai buvo kažkas tokio. Prieš „Unicaja“ tas dėjimas buvo energijos užtaisas, mes pakilome į kitą lygį. Suintensyvėjome, pradėjome geriau gintis, įgavome pranašumą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas

– Vilniuje esate jau daugiau nei mėnesį, kokie įspūdžiai?

– Treneriai yra puikūs, jie tikrai gerai mus paruošia rungtynėms, miestas yra nuostabus. Mums su sūnumi jis labai patinka. Kol kas su viskuo susipažįstame, bet pirmas įspūdis tikrai geras.

– Teko skaityti, kad jums labai patinka dirbti su treneriu Dainiumi Adomaičiu. Lyginant su buvusiais treneriais, kuo jis išsiskiria?

– Jis jaučia rungtynes, jis yra žaidėjų treneris, žino, apie ką kalba. Jis pastato tave į tokią poziciją, kurioje gali jaustis geriausiai ir daryti tai, ką gali. Europoje tokio gero sau vaidmens dar nesu turėjęs.

VIDEO: „Ginčas“ ir netikėta reakcija: ką Broliai su V.Šeškumi nuveiks LKL?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai