Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 02

Vilniaus „Ryto“ sprendimas – likusius LKL finalo mačus žais „Jeep“ arenoje

Vilniaus „Ryto“ klubas visas likusias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes žais „Jeep“ arenoje.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai finalą pradėjo keturis kartus didesnėje „Avia Solutions Group“ arenoje, bet trečiajam mačui persikėlė į „Jeep“ salę.

Oficiali priežastis – antradienį ASG arenoje koncertavusi pasaulio lygio žvaigždė Jamesas Bluntas. „Ryto“ ir „Lietkabelio“ trečiasis LKL finalo mūšis sostinėje vyko trečiadienio vakarą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nenado Čanako ir Giedriaus Žibėno konfliktas.
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nenado Čanako ir Giedriaus Žibėno konfliktas.

„Mes norime žaisti „Jeep“ arenoje. Tai bendras komandos noras, – po rungtynių sake G.Žibėnas. – Suprantame, kad visi norintys vilniečiai čia netilps, bet čia yra mūsų namai. Čia mes sportuojame rytą ir vakarą, čia mes pralaimėjome tik vienerias rungtynes spalio pradžioje.

Galite paklausti bet kurio žaidėjo, jie geriau jaučiasi prie savo lankų, prie savo parketo.“

Į trečiąsias LKL finalo serijos rungtynes, sukėlusias daugybę aistrų ir trenerių konfliktą, susirinko 2614 žiūrovų. „Rytas“ pardavė visus bilietus. Net ir 50 stovimų.

VIDEO: Beveik muštynės: N.Čanako ir D.Gudelio konfliktas LKL finale

Tuo metu į pirmąsias finalo rungtynes ASG arenoje atėjo 6016 sirgalių. „Avia Solutions Group“ arena talpina 10 tūkst. žmonių.

„Jeep“ salėje trečiadienį kilo ir daugiau konfliktų. „Lietkabelio“ aukštaūgis Gabrielius Maldūnas prašė LKL lygos užtikrinti jo artimųjų apsaugą.

„Kažkoks sirgalius atėjo, šaukė ant mūsų ir kvietė muštis. Persivėręs per atitvarą kažką šneka, šneka ir šneka, – pasakojo G.Maldūnas. – Apsaugos nebuvo, neįsivaizduoju, kaip taip gali būti.

Mano tėvukas tribūnoje pradėjo raminti įsiaudrinusį sirgalių. Apsaugos nebuvo, tai jis norėjo pats mums padėti. Sakė, kad nelįstų prie žaidėjų, kurie yra garbingi vyrai ir tiesiog žaidžia savo žaidimą. Bet tuomet atsistojo kitas sirgalius, kuris padėjo rankas ant mano tėvuko ir nestipriai stumtelėjo.

Man sukilo emocijos ir šokau ant stiklo. Gerai, kad jis buvo aukštas ir peršokti nepavyko. Bet labai nemalonu, kai kažkoks sirgalius deda rankas ant šeimos nario.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gabrielius Maldūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gabrielius Maldūnas

Savo nuomonę apie trečiadienį sostinėje virusias aistras išsakė ir Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Jo teigimu, „Jeep“ arenoje neįmanoma užtikrinti dalyvių saugumo.

„Manau, po vakarykščio mačo akivaizdu, kad tokioje treniruočių salėje, esant tiek žiūrovų, negali vykti tokio lygio rungtynės. Neįmanoma užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo, trūksta ventiliacijos, žiūrovai per arti žaidėjų ir taip trukdoma krepšininkams“, – feisbuke, po LKL skirtomis baudomis incidento dalyviams, komentavo R.Matonis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

„Tikiuosi Lietuvos krepšinio lyga tai įvertins ir kitais metais tokioje salėje neleis organizuoti lemiamų LKL kovų“, – pridūrė policijos atstovas.

Pirmąsias finalo serijos rungtynes ASG arenoje „Rytas“ pralaimėjo „Lietkabeliui“ 68:77, o „Jeep“ salėje buvo pranašesnis 85:63.

Serijoje iki 4 pergalių vilniečiai pirmauja 2-1. Kitos rungtynės vyks jau Panevėžyje, „Cido“ arenoje, kurioje antrajame mače apsilankė 6130 žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas