Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 05

Vingiuotas lietuvės kelias link Šlovės muziejaus: „Krepšinis įaugo man į kraują“

Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Modestas Paulauskas, o nuo praėjusio trečiadienio vakaro – ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Tai yra vieninteliai lietuviai istorijoje, sulaukę kvietimo į FIBA Šlovės muziejų.
Jurgita Štreimikytė-Verbickienė
Jurgita Štreimikytė-Virbickienė / Scanpix, 15min ir Lino Žemgulio nuotr.

Europos (1997 m.) ir Eurolygos (2009 m.) titulai, dešimt Lietuvos, penki Baltijos ir du Italijos aukso medaliai, dvylika sezonų Eurolygoje bei trys WNBA.

Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės apdovanojimai kalba patys už save, žibantys ryškiausiai nepriklausomos Lietuvos istorijoje, tačiau rugsėjį sulauktas skambutis ją ir nustebino, ir kiek išgąsdino.

„Be abejonės, jog ši kompanija yra labai maloni, – apie vietą šalia A.Sabonio, Š.Marčiulionio ir M.Paulausko 15min laidoje PIKENROLO KLUBAS kalbėjo J.Štreimikytė-Virbickienė. – Man garbė būti tarp tokių žmonių – tiek tarp lietuvių, tiek tarp apskritai visų žymių krepšininkų ir krepšininkių Šlovės muziejuje.

Tai buvo tikrai didelė staigmena. Skambutis rugsėjo mėnesį mane išmušė iš vėžių, nes gyvenau savame ritme, karjera buvo baigta dar prieš 13 metų. Man reikėjo laiko suvirškinti šią naujieną, o maža abejonė buvo iki pat inauguracijos. Esu iš mažos šalies, daug titulų neturiu ir olimpinėse žaidynėse nesu žaidusi. Turiu Europos čempionės titulą, dar yra dvylika sezonų Eurolygoje ir šeši finalo ketvertai, bet tai yra jau klubiniai pasiekimai. Įtraukimas į Šlovės muziejų man buvo didelis siurprizas.“

FIBA/Jurgita Štreimikytė-Virbickienė
FIBA/Jurgita Štreimikytė-Virbickienė

15min laidoje PIKENROLO KLUBAS – pokalbis su Jurgita Štreimikyte-Virbickiene – nuo pirmųjų žingsnių krepšinyje, žaidimo WNBA iki vietos Šlovės muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas