Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 19

Virginijus Šeškus po KMT finalo daug juokavo ir kalbėjo rimtai: „Emociškai esame išsitaškę“

Taurės varžybose Virginijus Šeškus turi burtininko etiketę, bet sukurti du stebuklus per dvi dienas ir jam pavyksta ne visada. Nors trūko nedaug.
Virginijus  Šeškus
Virginijus Šeškus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jonavos „CBet“ krepšininkai sukūrė didžiausią Karaliaus Mindaugo taurės turnyro staigmeną, kai pusfinalyje įveikė Vilniaus „Rytą“, o ir finale jie sukūrė didelę intrigą kovoje prieš rimtą ir susikaupusį „Žalgirį“.

Kauno klubas vienuoliktą kartą iškovojo taurę, ketvirtus metus iš eilės laimėjęs KMT turnyrą, finale 81:77 palaužęs jonaviečius, bet V.Šeškaus treniruojami vyrai sulaukė puokštės simpatijų Šiauliuose dėl kovingo krepšinio.

Tik šeštą vietą „Betsafe“ čempionate užimančiai Jonavos ekipai nepavyko tapti lietuviška Malagos „Unicaja“ ir antrą dieną iš eilės sukurti sensacijos. O 2014 metais su „Prienais“ taurę laimėjusiam V.Šeškui sekmadienį Šiauliuose teko pasveikinti pirmą titulą su „Žalgiriu“ iškovojusį Kazį Maksvytį.

Finalo rungtynėse Jonavos ekipa iškart pajuto, kad „Žalgiris“ į mačą pažiūrėjo rimčiau nei prieš kelias savaites, kai Kaune leido „CBet“ komandai sugadinti Manto Kalniečio paskutinį karjeros mačą.

Šįkart 2:9 pradžia tarsi padiktavo skirtumą pirmojoje mačo dalyje.

Nors „CBet“ bandė tempti naudingiausias komandos žaidėjas Jeffery Garettas, aktyviai įsijungė Martinas Laksa bei Glynnas Watsonas, prilygti „Žalgiriui“ buvo sunku.

Pusfinalio pergalės prieš „Rytą“ kalvis Edvinas Šeškus buvo atidžiau prižiūrimas ir atrodė, kad kukli žaidėjų rotacija nebeleis jo tėvui bei treneriui V.Šeškui traukti naujų triušių iš skrybėlės.

Prie legionierių taškų pridėti daugiau Jonavos lietuviams iš pradžių sekėsi sunkiau – Dovis Bičkauskis pirmuosius taškus pelnė 18-ąją minutę.

Tačiau netrukus išjudėjo E.Šeškus, o po pertraukos užsikūręs D.Bičkauskis tolimais metimais priminė, kad neatsitiktinai prieš finalą vykusiame Snaiperių konkurse pasiekė pusfinalį.

Kai tritaškiais prapliupo ir Jonavos legionieriai, 26 minutę rezultatas tapo lygus: 49:49.

„Ryžtas, ryžtas ir valia. Jonava, mes už tave!“ – skambėjo tribūnose, kai V.Šeškaus vyrai išsiveržė į priekį 53:49.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto, LKL čempionato lyderiai žalgiriečiai pradėjo kautis dar tvirčiau ir kovingų Edgaro Ulanovo ir Arno Butkevičiaus vedami nulaužė amžinų baterijų dar neišradusius jonaviečius.

Galiausiai ir antra vieta bei už ją gauti medaliai yra tai, ką tik antrą sezoną LKL žaidžianti Jonavos komanda prisimins ilgai.

Kai alkani Jonavos krepšininkai persirengimo kambaryje dorojo picas, V.Šeškus pasirodė patenkintas, bet pastebimai pavargęs.

„Emociškai esame taip išsitaškę“, – pripažino 56 metų treneris.

– Treneri, koks jūsų komentaras apie finalą? – buvo paklaustas V.Šeškus po turnyro per spaudos konferenciją.

– Manau, kad pagal rezultatą finalas pavyko. Jūs daugiau spręsite, bet norėčiau gerbėjų paklausti – ar jis buvo įdomus? Mes pradėjome rungtynes ir aš bijojau, kad emociškai esame pavargę po pusfinalio. Bet prie -7 sakiau vyrams, kad 2014 metais buvome -12 prieš „Rytą“. Atrodė, kad tai grynas 2014 metų finalas gali išeiti.

Bet „Žalgiris“ labai stipri fiziškai komanda. Prieš „Rytą“ Edvinas galėjo pacentruoti, o dabar mūsų fokusai nėjo. Reikėjo geriau pataikyti, bet „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Ši komanda turi savo problemų, bet juk 20 kartų ar kiek mažiau finansiškai už mus stipresni.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirka

– Po pusfinalio nugirdome, kad juokavote, kad jei dar ir finale „Žalgirį“ įveiksite, baigsite karjerą. Netoli to buvote?

– Turbūt nebenorėjau baigti karjeros (juokiasi). Nežinočiau, ką dabar sakyti, jei būtume laimėję.

Šiandien man sakė, kad pirmą kartą matė mane tokį ramų teisėjų atžvilgiu. Bet emociškai buvome išsitaškę, mūsų finalas buvo vakar. Buvome labai patenkinti ir laimingi pasiekę finalą.

– Kaip pavyko prikelti komandą, nors prieš KMT turnyrą ekipa buvo patyrusi nesėkmių LKL čempionate?

– Penktadienį vakare pajaučiau, kad žaidėjai ištrynė pralaimėjimą paskutinei LKL komandai Prienams. Mes galvojome, kad kartelį galime nuplaukti. Klubo vadovai atleido mums tą pralaimėjimą, nors Prienai dabar ant bangos. Bet ir mes savo reikalus patvarkėme.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirka

– Likus porai minučių dar buvote atsilikę tik pora taškų, tad dabar koks jausmas?

– Ramybės. Lyg ir antra vieta mums gerai, bet esame ramūs. Būtume treti, būtume labiau apsidžiaugę.

Galime paimti „Žalgirį“ vieną kartą, bet turime sužaisti labai geras rungtynes, o jie – vidutinį mačą. Manau, kad mes nesužaidėme labai gerai. Kai pirmavome, jie kartojo vis antrus šansus, atkovoję kamuolius.

Bet džiaugiuosi, kad patekome į ketvertą. Džiaugiuosi, kad patekome į krepšelį, kai gavome Klaipėdos ekipą. Nenuvertinant savo komandos.

– Gal Bičkauskio nevertėjo siųsti į tritaškių konkursą prieš finalą?

– Tuo metu, kai vyko atranka, mūsų Glynnas (Watsonas) sirgo, o Bičkauskis laimėjo persirungimą prieš Martiną Laksą. Suprantu, ką sakote: tritaškių konkursui prieš finalą dažnai komandos deleguoja ne pačius svarbiausius žaidėjus. Bet LKL nori, kad dalyvautų geriausi. Yra kaip yra, Dovis norėjo dalyvauti, gal pamatė skaičiukus už pirmą vietą (3333 eurai nugalėtojui) konkurse.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kas nutiko G.Watsonui?

– Kažkas su kelio girnele, bet esu patenkintas jo žmogiškomis savybėmis. Kitas tikrai sėdėtų, bet jis veržėsi į aikštę. Čia mūsų stiprybė, įvykus kažkam niekas neapsimeta, nenusimeta atsakomybės.

Aš vis atsiprašau žaidėjų po rungtynių, nes per mačą jie išveda mane iš kantrybės. Bet aš žinau, kiek jie atiduoda, aš nebijau eiti žaisti prieš kiekvieną LKL komandą: „Žalgirį“, „Rytą“, „Lietkabelį“. Žinome, kad galime jiems įkąsti.

– Ar šeštadienį po laimėto pusfinalio vyko šventė?

– Po tokių emocijų buvo euforija, kad nieko nesinorėjo daugiau. Žmona masažą padarė ir miegoti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

– LKL prezidentas Remigijus Milašius juokais sakė, kad vis pagadinate reikalus KMT varžybose?

– Čia turbūt juokais. Manau, kad mes nesugadinome. Mūsų pergalė pusfinalyje skambėjo, visi apie tai rašėte. Būtų „Vilkai“ ar „Rytas“ laimėję, būtų gerai, bet nebūtų sensacija. O vakar mes sukūrėme sensaciją. Gal ir mažą, bet sukūrėme.

Mačiau, kad pusfinalyje daugiau žiūrovų buvo nei per „Žalgirio“ ir Lietkabelio“ rungtynes. Svarbu, kad vietiniai palaikė Jonavą, reikia tęsti darbus ir eiti į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas