Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 26

Viso gero: „Rytas“ nutraukė kontraktą su Dominique'u Suttonu

Vilniaus „Rytas“ abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su 32-ejų puolėju Dominique‘u Suttonu, - šeštadienį vakare oficialiai pranešė Vilniaus klubas. Krepšininkas šią savaitę buvo suspenduotas ir nerungtyniavo pastarosiose dvejose rungtynėse.
Dominique'as Suttonas
Dominique'as Suttonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

D.Suttonas už klubo vidaus taisyklių pažeidimus šią savaitę buvo suspenduotas, o tai lėmė, kad 196 centimetrų žaidėjas nevyko su komanda į Berlyną Europos taurės dvikovai su „ALBA“ bei nežaidė „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje su „Juventus“.

„Nusprendėme nutraukti sutartį su Dominique'u, nes tai yra geriausias sprendimas abiems pusėms. Mes tikime žaidėjais bei komanda, kurią turime ir judame į priekį, nes mūsų laukia nemažai svarbių rungtynių“, – sprendimą aiškino klubo generalinis direktorius Julius Sarapinas.

Šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate D.Suttonas pelnė po 11,8 taško, atkovojo 5,3 kamuolio ir rinko 13,3 naudingumo balo per rungtynes. Tuo tarpu Europos taurės pirmenybėse amerikietis rinko 11,3 taško, 5 atkovoto kamuolio ir 12,9 naudingumo balo vidurkius per susitikimą.

24sek., primena, kad 32 metų 196 cm ūgio amerikietis rodė gerus rezultatus, bet pasižymėjo labiau individualiu nei komandiniu žaidimu Vilniuje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominique'as Suttonas

Jis rodė akivaizdų abejingumą prieš mėnesį, per kelių rungtynių atkarpą, o pats aiškino, jog buvo praradęs aistrą krepšiniui.

Vilniaus komandai patekus į nesėkmių ruožą ir treneriui Dainiui Adomaičiui nukirpus D.Suttono žaidimo laiką, amerikietis įroniškai sveikino komandą po pralaimėjimo ir atvirai reiškė nepasitenkinimą treneriu.

D.Suttonas netrukus turėtų persikelti į Ispaniją, kur jo laukia Burgoso „San Pablo“ klubas. Tryliktą vietą Ispanijoje užimanti komanda ieško kuo pakeisti į Kauno „Žalgirį“ išvykusį Deoną Thompsoną ir visą savaitę vedė derybas su Vilniaus „Rytu“ ir D.Suttonu.

VIDEO: Karštas „Ginčas“ dėl maišto „Ryte“: kas kaltas – D.Suttonas, D.Adomaitis ar vadovai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas