Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 28

„Wolves“ gąsdino „Žalgirį“, bet kauniečiai išnešė sveiką kailį

Kauno „Žalgiris“ (9-1) turėjo nemažai vargo, tačiau sugebėjo iškovoti pergalę prieš Alytaus „Wolves“ (6-4) ekipą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) – 90:85 (21:15, 23:24, 24:29, 22:17).

Pirmą kartą istorijoje susidūrusių komandų susitikime žalgiriečiai pergalę užsitikrino tik per paskutines kelias ketvirtojo kėlinio minutes.

Kauno „Žalgiris“ fantastiškai pradėjo rungtynes ir iškart smogė oponentams 10:0, priversdamas Rimą Kurtinaitį prašyti greitos minutės pertraukėlės.

Tai padėjo „vilkams“ atsitiesti ir po pirmojo kėlinio alytiškiai atsiliko jau tik 15:21.

„Žalgiris“ buvo susigrąžinęs dviženklį pranašumą antrame ketvirtyje, kai po dviejų Rolando Šmito tritaškių pabėgo 27:17, bet „Wolves“ neleido tolti kauniečiams ir dėka 21 tašką per pirmąją rungtynių pusę pelniusių Mindaugo Lukauskio ir Ahmado Cavero įpusėjus mačui atsiliko tik 39:44.

Vos prasidėjus trečiajam ketvirčiui Alytaus komanda išlygino rezultatą (44:44), o kelis sykius „vilkai“ net buvo išsiveržę į priekį. Po 30 žaidimo minučių švieslentėje degė lygūs skaičiai – abi komandos turėjo po 68 taškus.

Ketvirtajame kėlinyje žaidimas vyko į taškas į tašką, o likus daugiau negu trims minutėms „Wolves“ dar pirmavo 77:76, bet „Žalgiris“ spurtavo 6:0 ir atitrūko 82:77.

„Vilkai“ dar buvo priartėję iki 1 taško, tačiau R.Šmitas ir K.Evansas sumetė baudų metimus, Marcosas Delia prametė ir „Žalgiris“ sugebėjo išsaugoti trapią pergalę.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ sirgaliai perdavė žinutę pirmą kartą į Kauną atvykusiems „vilkams“, tuo pačiu įkirsdami ir savo verslo iš Rusijos neatitraukiančiam Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Nuo jūsų klubo dvokia kaip nuo Kauno mero“, – rėžė „Green White Boys“, kirsdami ir „vilkams“, ir V.Matijošaičiui.

Laimėjęs „Žalgiris“ išlieka vienvaldžiu LKL lyderiu, o „Wolves“ su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ dalinasi 5-6 vietas.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 17 (9/11 baud., 5 rez. perd.), Laurynas Birutis 12 (7 atk. kam., 5 kld.), Edgaras Ulanovas (9 atk. kam.) ir Rolandas Šmitas po 11, Karolis Lukošiūnas 10, Arnas Butkevičius 9.

„Wolves“: Ahmadas Caveras 19 (6 rez. perd., 6 kld.), Mindaugas Lukauskis 17, Eigirdas Žukauskas 15, Marcosas Delia ir Regimantas Miniotas (10 atk. kam.) po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas