Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Wolves“ raketa nori sugrąžinti Europos taurę į Vilnių: „Turime visus įrankius laimėti“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ trečiadienį pradės savo antrąjį sezoną Europos taurėje. Sostinės klubas namuose priims Stambulo „Bahčešehir“ krepšininkus su buvusiu žalgiriečiu Tyleriu Cavanaugh priešakyje.

„Vilkų“ startas Europoje – puiki proga pamatyti realias žaidėjų galimybes aukštame lygyje, nes anksčiau vilniečiai žaidė prieš silpnesnes komandas.

„Su nekantrumu laukiu pirmųjų rungtynių, turėjome ilgą pasirengimą ir pagaliau turėsime rimtą testą“, – prieš mačą kalbėjo „Wolves“ gynėjas Anthony Cowanas.

Sezoną „Wolves“ pradėjo aukšta nata – pergale prieš Jonavos „CBet“ ekipą (103:90), tačiau pasak amerikiečio, tai prieš dvikovą Europoje nė kiek nenuramina.

„Nesakyčiau, kad spaudimo mažiau. Pirmosios rungtynės visuomet įtemptos. Reikia žiūrėti į priekį. Tai buvo gera pergalė ir geras būdas pradėti sezoną“, – sakė gynėjas.

Patricija Adamovič / BNS/Anthony Cowan
Patricija Adamovič / BNS/Anthony Cowan

Pastarąjį kartą Europos taurę Lietuvos komanda laimėjo dar 2009-aisiais, kuomet Rimo Kurtinaičio vadovaujamas Vilniaus „Lietuvos rytas“ finale sensacingai parklupdė Maskvos „Chimki“. Apskritai, nė vienas kitas Lietuvos klubas nėra laimėjęs tokio trofėjaus.

Visgi A.Cowanas dar prieš sezoną tėškė pareiškimą ant stalo ir pasak jo, Europos taurė po 16 metų pertraukos gali sugrįžti į Vilnių.

„Sunku kalbėti apie tikslus sezono pradžioje. Norisi nukeliauti kiek galima toliau. Turime pakankamai gylio, kad laimėtume turnyrą. Turime visus įrankius tam tiek kalbant apie žaidėjus, tiek apie trenerius.

Galbūt ant popieriaus nesame favoritai, bet manau, kad turime visus įrankius laimėti Europos taurę“, – 15min sakė gynėjas.

Tomo Tomalovičiaus/ reporteris.com nuotr./2009 m. "EuroCup" triumfo akimirkos
Tomo Tomalovičiaus/ reporteris.com nuotr./2009 m. "EuroCup" triumfo akimirkos

Kalba skambiai, bet skambiai ir žaidžia. A.Cowanas gretose startavo galingai: per penkerias draugiškas rungtynes įspūdingu greičiu ir sprogstamąja jėga pasižymintis 183 cm ūgio gynėjas fiksavo 16,8 taško ir 18,2 naudingumo balo statistiką, o LKL sezoną atidarė 20 taškų bei 30 naudingumo balų pasirodymu.

„Toks mano darbas, – įspūdingą prisistatymą kukliai komentavo A.Cowanas. – Treneris paklausė, kaip galiu prisidėti ir aš pasakiau, kad mėgstu daryti daug nematomo darbo, taip pat rinkti taškus, įtraukti komandos draugus. Mėgstu išlaikyti žaidimą paprastą ir tiesiog mėgautis juo.“

Ar tokio įspūdingo žaidimo bei lyderystės iš jo galima tikėtis ir Europos taurėje?

„Žinoma. Tai yra vienas iš mano didžiausių tikslų – sutelkti komandą ir vesti ją į priekį. Esu jaunas vyrukas, bet komandos draugai gerbia mano balsą ir žaidžiu vis geriau“, – sakė krepšininkas.

– Praėjo šiek tiek laiko nuo tada, kai atvykai. Kaip jautiesi Vilniuje, „Wolves“ organizacijoje?

– Labai gerai. Šiek tiek pažinau miestą, pasivaikščiojau po miestą. Atmosfera čia gera. Kalbant apie „Wolves“, tai – labai profesionalus klubas. Jaučiuosi tikrai gerai.

– „Wolves“ ir „Ryto“ priešprieša – neeilinė. Ar teko apie tai girdėti?

– Tik tai ir girdžiu. Visur, kur einu, girdžiu apie „Rytą“. Dar liko daug laiko iki rungtynių su jais.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL pusfinalio pirmosios rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – „Wolves“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL pusfinalio pirmosios rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – „Wolves“

– Kokie yra tavo asmeniniai tikslai?

– Asmeninis tikslas yra kuo daugiau laimėti. Žvelgiant individualiai, treji metai Graikijoje buvo puikūs, bet nelaimėjau: nebuvau nuėjęs toliau nei pirmasis atkrintamųjų etapas. Noriu būti žinomas, kaip laimėtojas Su „Wolves“ noriu nužengti kuo toliau tiek LKL, tiek Europos taurėje.

– Tiek pasiruošime, tiek LKL komanda rinko daug taškų. Kiek Alessandro Magro akcentuoja greitą žaidimą?

– Greitas žaidimas – labai svarbi mūsų puolimo dalis. Iš to aš ir uždirbu pinigus bei padedu komandai – būdamas greitas ir nuolat bėgdamas. To nori ir treneris, todėl stengiamas jo norus išpildyti. Tai yra mūsų veidas. Komanda juda taip greitai, kaip nustato įžaidėjas. Komandos draugai daro labai gerą darbą pasijungdami į greitas atakas.

– Komanda yra pastatyta aplink tave ir Andrew Andrewsą. Koks jūsų tarpusavio ryšys?

– Jis yra darbininkas. Gera vien dirbti kartu su juo, stebėti jo darbo etiką, kaip jis ruošiasi rungtynėms. Man jis labai daug padeda. Manau, kad kartu galime daug nuveikti. Nekantrauju pamatyti, kaip mūsų duetas veikia aikštelėje. Manau, kad kartu pridarysime daug žalos ne tik LKL, bet ir Europos taurėje.

BC „Wolves“/Andrew Andrewsas
BC „Wolves“/Andrew Andrewsas

– Labiausiai patyręs žaidėjas komandoje – Jeffery Tayloras. Kiek jo pastangos ir darbas motyvuoja dirbti jus visus?

– Gera matyti jo profesionalų požiūrį į darbą, kaip jis profesionaliai ruošiasi. Jis vis dar yra aukščiausio lygio žaidėjas, laimėjęs daug titulų. Jis sunkiai dirba kiekvieną dieną, jo balsas, lyderystė – super gerai. Apskritai, bendra atmosfera komandoje yra labai gera. Turime daug vyrukų, kurie žaidę aukštame lygyje ir jų balsas bei lyderystė tikrai jaučiasi.

– Žiūrint iš arti, kiek parako dar turi J.Tayloras?

– O taip – daug. Tai matosi. Praėjusiame mače jis pelnė 18 taškų ir beveik nesuprakaitavo. Jis praleido nemažai pasiruošimo būdamas traumuotas, bet neabejoju, kad Jeffas greit pasivys.

– Turite keletą jaunuolių šioje komandoje. Tarp jų – Marekas Blaževičius ir Matas Jogėla. Kaip jiems sekasi įsilieti į komandą?

– Puikiai. Jie suteikia to, ko mums reikia. Marekas – dominuojantis žaidėjas po krepšiu tiek gynyboje, tiek puolime. Jogis (Jogėla) taip pat padeda mums puolime. Abu šie vyrukai labai talentingi.

Patricija Adamovič / BNS/Marek Blaževič
Patricija Adamovič / BNS/Marek Blaževič

– Graikijoje teko žaisti su Arnoldu Kulboka. Dabar esate komandos draugai „Wolves“. Kiek talentingas yra šis vyrukas ir kaip galėtum įvertinti jo pastangas bandant sugrįžti į aikštelę?

– Arnoldas traumuotas, todėl neteko daug jo pamatyti. Bet iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad jis yra vienas geriausių metikų Europoje be jokių klausimų. Kai jis grįš, bus didžiulis galvos skausmas varžovams.

– Kas nustebino labiausiai ruošiantis sezonui?

– Nustebau, kad taip greitai visi sulipome ir tapome vienu kumščiu. Komanda yra sudaryta iš jaunimo ir veteranų, dėl to kartais gali būti sunku tai padaryti, bet mes susicementavome stebėtinai greitai. Su kiekviena diena būsime tik geresni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas