Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wolves Twinsbet“ pristato: kurs esporto komandą, bendradarbiaus su kurčiaisiais ir Eurolyga

Esporto sritis sparčiai auga visame pasaulyje, o paskelbtos olimpinės Esporto žaidynės dar labiau skatina šio sektoriaus plėtrą. Remiantis „Newzoo“ tyrimais, 2023 metais pasaulinės esporto pajamos viršijo 1 mlrd. JAV dolerių, o esporto auditorija pasiekė daugiau nei 500 mln. žmonių. Prognozuojama, kad iki 2025 metų šie skaičiai dar labiau išaugs, atspindėdami didėjantį susidomėjimą ir investicijas šioje srityje.
Andrius Žiauberis, Rimantas Kaukėnas, Alessandro Magro, Donatas Zavackas
Andrius Žiauberis, Rimantas Kaukėnas, Alessandro Magro, Donatas Zavackas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Ši tendencija skatina tradicinius įvairių sporto šakų klubus integruotis į esporto sritį, išnaudojant naujas galimybes. Matydamas esporto potencialą, Vilniaus „Wolves“ krepšinio klubas pradeda naują veiklą – žengia į esporto vystymą.

„Wolves Twinsbet“ rinkodaros vadovas Ovidijus Jurevičius pabrėžia, kad daugelis krepšinio ir futbolo klubų savo organizacinėse struktūrose jau turi savo esporto komandas ir jų vadybą. Tuo tarpu „Wolves Twinsbet“ žingsnis po žingsnio pradės pažinti šią sritį ir sieks pamažu įsitvirtinti Lietuvos esporto rinkoje. Klubas taip pat sieks plėsti savo bendruomenę, įtraukiant jaunesnę auditoriją, kuriai esporto turinys, susijęs su krepšiniu, yra patrauklus.

Vienas iš klubo tikslų esporte – skatinti kurčiųjų įtraukimą į visuomenę, integruojant virtualų krepšinį į Eurolygos „ONE Team“ projektą.

„Projekto metu bus bendradarbiaujama su Lietuvos kurčiųjų sporto komitetu, kviečiant jų atstovus dalyvauti realaus ir virtualaus krepšinio treniruotėse. Šiuo projektu siekiama ne tik įtraukti kurčiuosius asmenis į konkuravimą su sveikaisiais, bet ir skatinti komandinį darbą bei komunikacijos vystymą, nepaisant negalios. Tai suteiks galimybę kurčiųjų bendruomenei aktyviau dalyvauti sportinėje veikloje ir stiprinti socialinę integraciją“, – teigia O. Jurevičius.

„Wolves Twinsbet“ komanda taip pat kvies jaunąją kartą prisijungti prie esporto projekto ir gilinti savo žinias šioje sparčiai augančioje srityje.

„Artimiausiu metu bus paskelbtos partnerystės su aukštosiomis mokyklomis. Studentai turės galimybę gauti stipendijas už atliktus tyrimus bei atlikti praktiką „Wolves Twinsbet“ esporto projekte, taip prisidedant prie esporto industrijos plėtros Lietuvoje“, – sako klubo marketingo vadovas.

Jo teigimu, tai atvers naujas karjeros galimybes ir padės ugdyti profesionalius esporto specialistus.

Kitas svarbus klubo tikslas – suburti Vilniaus „Wolves Twinsbet“ esporto komandą, kuri varžysis NBA 2K25 disciplinoje.

„Esame nusimatę rūpintis žaidėjų edukacija, tobulėjimu ir dalyvavimu įvairiuose turnyruose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Jau netrukus paskelbsime atranką į esporto komandą, todėl kviečiame visus entuziastus aktyviai dalyvauti ir tapti oficialia klubo bendruomenės dalimi “, – teigia O.Jurevičius.

Tikimasi, kad šis klubo sprendimas padės ugdyti žaidėjus Lietuvos rinktinei, kuri rungtyniauja FIBA Esporto čempionate, o tai prisidės prie nacionalinės komandos stiprinimo ir Lietuvos esporto prestižo didinimo tarptautinėje arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?