Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 23

Lietuvos krepšinio rinktinei – olimpinio buriuotojo Roko Milevičiaus pamokos

Prieš Europos krepšinio čempionato šturmą Lietuvos rinktinė savo jėgas tradiciškai išbandė ant vandens. Pasikinkyti pajūrio vėją Klaipėdos uosto akvatorijoje juos mokė užkietėjęs buriuotojas Rokas Milevičius.
Lietuvos rinktinės krepšininkai buriuoja
Lietuvos rinktinės krepšininkai buriuoja / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinei – olimpinio buriuotojo Roko Milevičiaus pamokos.

Darnus komandinis darbas veda į sėkmę ne tik krepšinio aikštelėje, o ir  keliant bures. Tuo krepšinio rinktinė įsitikino tradiciniame plaukime Klaipėdos uosto akvatorija. Prieš atsišvartuojant nuo krantinės rinktinės treneris Jonas Kazlauskas atviravo, kad į laivą išsiųsti jauniausi rinktinės vyrai.

„Paprasčiausiai ne visi gali plaukti. Žinote, aukštiems vyrams bangavimą būna sunku ištverti. Ne visi tai perneša. Tie, kurie jau plaukė kelis kartus, turi teisę atsisakyti. Juo labiau kad stovykla yra labai suspausta, ir beveik nėra laisvų dienų. Tai vyresni krepšininkai pasiprašo su šeimomis pabūti, pavakarieniauti, ir aš tame nematau nieko blogo“, – pasakojo treneris.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos rinktinės krepšininkai buriuoja
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos rinktinės krepšininkai buriuoja

Buriuoti išsiųstas ir Klaipėdoje gyvenantis Artūras Gudaitis, kuriam pajūrio vėjai – ne naujiena.

„Krepšinyje jau esame sulipdyti, tai dabar reikia buriavime susilipdyti“, – juokavo A.Gudaitis. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos rinktinės krepšininkai buriuoja
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos rinktinės krepšininkai buriuoja

Rinktinę denyje treniravęs R.Milevičius – pirmasis Lietuvos buriuotojas, dalyvavęs prestižinėse jachtų lenktynėse aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“. Taip pat jis yra apiplaukęs buriuotojų Everestu vadinamą Horno rago kyšulį. Užkietėjęs buriuojas supažindino rinktinę su buriavimo iššūkiais bei pasidalijo asmeninėmis istorijomis iš sudėtingiausių ir įdomiausių plaukimų tarptautinėse regatose. Prisimintos ir mokyklos laikų istorijos, kuomet R.Milevičius pečius po krepšiu suremdavo su Mantu Kalniečiu.

„Augant Lietuvoje tikriausiai neįmanoma nežaisti krepšinio. Pamenu, dar mokyklos laikais krepšinio aikštelėje teko susigrumti ir su M.Kalniečiu, bet jis visada laimėdavo. Tad nors ir teko paragauti krepšinio duonos, vis dėlto pasirinkau buriuotojo karjerą“, – prisiminimais dalijosi R. Milevičius.

Pamenu, dar mokyklos laikais krepšinio aikštelėje teko susigrumti ir su M.Kalniečiu, bet jis visada laimėdavo, – prisiminimais dalijosi R.Milevičius.

Kaip darniai krepšininkai gali dirbti galynėdamiesi su marių vėju, rinktinė pasitikrina jau šeštus metus iš eilės.

2010-aisiais krepšininkai susipažino su legendine, pasaulį apiplaukusia jachta „Ambersail“, 2011 metais rinktinės vyrai turėjo išmėginti tris modernias jachtas, tačiau užėjusi liūtis, neleido net atsišvartuoti nuo kranto ir vyrai tik apžiūrėjo naujutėlaičius burlaivius.

2012 metais krepšininkai plaukė didžiausiu Lietuvoje burlaiviu „Brabander“, o 2013 m. vasarą plaukė pirmąja lietuvių jachta, apiplaukusia pasaulį, – „Lietuva“. Pernai krepšininkai pasidalijo į komandas, plaukusias dviejose jachtose, ir išbandė savo jėgas rungtyniaudami ne krepšinio aikštelėje, o uosto akvatorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas