Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 11

Ypatingas mačas: trijų spalvų nudažytose „Žalgirio“ tribūnose – sezono rekordas

Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis ir visa „Barcelona“ komanda padėjo Kauno „Žalgiriui“ sulaukti sezono lankomumo rekordo arenoje Nemuno saloje.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Išskirtinės rungtynės priviliojo rekordinį žiūrovų skaičių į Kauno „Žalgirio“ areną penktadienio vakarą.

12 686 žiūrovai suplaukė į Eurolygos mačą, o tai yra šio sezono lankomumo rekordas.

Nors susitiko priešingose lentelės pusėse besirikiuojančios komandos, kelios priežastys prisidėjo, kad „Žalgirio“ tribūnos, iš viso talpinančios 15,4 tūkst. žiūrovų, atrodytų karštai, kaip geriausiais laikais.

Pirmiausia, – Eurolygos favoritė „Barcelona“ yra lietuviškiausia komanda po „Žalgirio“ Eurolygoje – šešerius metus „Žalgirį“ treniravęs Šarūnas Jasikevičius dabar vadovauja Katalonijos komandos trenerių štabui, kuriame yra ir Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis ir Justinas Grainys, o aikštėje „Barcos“ varikliu yra Rokas Jokubaitis, anksčiau žaidęs „Žalgiryje“, kaip ir du „Barcelona“ legionieriai: Brandonas Daviesas ir Nigelas Hayesas-Davisas.

Taip jau sutapo, kad rungtynės vyksta Kovo 11-ąją – kai lietuviai švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną, o tuo pat metu ypač stipriai palaiko dėl savo laisvės kovojančią Ukrainą.

Palaikydami nuo Rusijos karinės agresijos besiginančią šalį „Žalgirio“ vyrai aikštėje pirmą kartą per klubo istoriją pasirodė geltona ir mėlyna spalvų apranga.

Tarp žaliai apsirengusių sirgalių Ukrainos vėliavos spalvomis – mėlyna ir geltona – mirgėjo visa arena, o užrašas „Slava Ukraini“ puošė „Žalgirio“ areną ir išorėje, ir viduje.

Tribūnos ir nusidažė Ukrainos vėliavomis, o tarp žiūrovų yra ir Jonas Kazlauskas – 1999 metais žalgiriečius į Eurolygos nugalėtojų sostą atvedęs treneris įprastai stebi rungtynes namie, bet šįkart su dukra Migle ir anūkais atkeliavo į Kauną, kur rungtynėse tarp abiejų komandų atstovų yra jo buvusių auklėtinių.

Iki šiol šį sezoną daugiausiai žiūrovų buvo apsilankę gruodžio 10 dieną, kai Kauno krepšininkai žaidė su Maskvos CSKA.

Tada 12 345 sirgaliai buvo arenoje, kuomet Kauno sirgaliai jau traukė Rusijos prezidentui skirtą skanduotę „Putin – chuilo!“.

Ji buvo pakartota ir šįvakar, kai aidėjo visą pirmąją mačo minutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas