Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Ž.Urbonas emocingai reagavo į raginimą trauktis: „Praėjusiais metais ant rankų nešiojo“

„Treneri, ar dar ne laikas?“ – plakatą su tokiu užrašu prieš Utenos „Juventus“ namų rungtynes išskleidė šeimininkų sirgaliai. Kameros fiksavo nepatenkintą stratego Žydrūno Urbono veidą. Galiausiai uteniškiai 82:79 dramatiškai palaužė Klaipėdos „Neptūną“, o Ž.Urbonas emocingai kalbėjo apie tai, kas nutiko tribūnose.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

3 pergalės per 13 rungtynių – tokia buvo uteniškių serija pastaruoju metu, kuri itin nepatiko sirgaliams, o paskutiniu lašu, panašu, tapo skaudus pralaimėjimas visiškai LKL autsaiderei Prienų „Labas Gas“.

Įdomu, kad po pergalės, ne pralaimėjimo Ž.Urbonui teko reaguoti į aistruolių siųstą siūlymą krautis lagaminus.

„Nesiplėsiu šitoje vietoje, – iš pradžių žadėjo treneris. – Mūsų fanai – patys geriausi Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad jie mus palaiko. Reikšti savo nuomonę yra normalu, mes nesame Rusija. Turime dabar gerą pavyzdėlį šalia... Tai yra demokratija, žmonės išreiškė savo nuomonę. Aš žinau, kur vedu komandą. Taip, gal mes slystelėjom Karaliaus Mindaugo taurėje, bet, kaip minėjau, mums niekas neliepė būti ketveriukėje ar turėti medalius. Taip, praėjusiais metais buvo medaliai, šiais metais nepavyko. Nesikartosiu. Žmonės gali galvoti, aš juos gerbiu. Sakau, patys geriausi fanai, ačiū jiems už palaikymą.“

Treneris tikino, kad žiūrovų reakcija jam pasirodė normali, tačiau pabrėžė, kad „Juventus“ nuo Mindaugo Kupšo išvykimo taip ir neturi vidurio puolėjo.

„Nu neturim! Ką dabar daryt? Dabar imsim, nesinori sakyti beleką, bet imsim, kad turėtume“, – kalbėjo Ž.Urbonas.

Strategas pažymėjo, kad jis per laiką nepasikeitė, dirba nuoširdžiai, o klaidų daro visi.

„Taip, sutinku, kad nuo Prienų gavom. Taip, tai buvo labai skaudu, bet tokių dalykų įvyksta. Tai ne sprintas, o ilgo nuotolio bėgimas. Čia klausimas, kaip tu išvairuosi, kaip suvaldysi savo komandą ir ką padarysi. Jei darysim tokius ėjimus, tai pusė LKL trenerių turėtų nebedirbti pagal visą tą požiūrį. Pagal tokį greitą požiūrį, bet žmonės pasitiki“, – sakė „Juventus“ vairininkas.

„Ir aš visai nebijau tos atsakomybės, po šimts! Kaip sakau: ir gerai, tegul ir rašo! Tegul būna demokratija Lietuvoje, aš ją ir skatinsiu“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar būdamas klubo prezidentu, jis atleistų trenerį dėl tokių rezultatų, Ž.Urbonas dūrė pirštu į valdybą, kuri priima šiuos sprendimus.

Beje, reikia paminėti, kad Ž.Urbonas išties ir yra klubo prezidentas.

„Labai Šarūnas Jasikevičius gerai pasakė: „Reikia turėti pagarbą.“ Kažkaip praėjusiais metais ant rankų nešiojo, šiais, nu gerai... Vienos rungtynės buvo su „Šiauliais“. Nesikartosiu kokios būklės mes atėjom, kokios jie. Taip, psichologinė duobelė, be didelio žmogaus žaidimas nepriduoda ramybės ir to, kaip turime atrodyti. Neturime kantrybės ir pagarbos. Lietuviai, nu. Mes greitai suvarom. Labai greit viską pamirštam. Bet... Klausimas kažkaip ne vietoj“, – užbaigė temą treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas